Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Slade

Bon Nadal i felis añ 9 a totom

Quartet britànic de rock creat l'any 1966 a Wolverhampton, un municipi anglès situat a la perifèria de Birmingham. El grup estava compost pel bateria Don Powell, el guitarra solista Dave Hill, el cantant i guitarrista Noddy Holder i per Jim Lea al baix, harmònica, violí i teclats. Pioners del gènere musical glam-rock, l'avantsala del moviment punk, va ser una de les bandes angleses que més èxit comercial va obtenir durant la primera meitat dels anys setanta.

A diferència d'altres grups i artistes glam-rock de l'època, Slade, amb el seu look desenfadat, mai va presentar una imatge transgressora sinó, més aviat, pintoresca. Entre 1971 i 1974 el grup va situar dotze singles en el "top ten" britànic, sis d'ells en la posició número 1. Slade va ser un dels conjunts de rock del Regne Unit que va gaudir de més popularitat en aquell període.

Slade també seria coneguda per Les Seves festives i enèrgiques actuacions en viu i per les seves deliberades faltes d'ortografia (una gamberrada original) escrites en els títols de les seves cançons: "Coz I luv you" (because I love you = per què t'estimo), "Cum on feel the noize" (come on feel the noise = vine a sentir el soroll) o "Gudbuy T’ Jane" (goodbye to Jane = adéu a Jane), entre d’altres.

El mes de desembre de 1973, Slade va publicar en format single la cançó nadalenca d’estil pop "Merry Xmas everybody" (Bon Nadal a tothom), un tema escrit per Noddy Holder i Jim Lea que es va transformar en el senzill més venut de la banda, va despatxar més d'un milió de còpies en la seva primera edició.

A més, "Merry Xmas everybody" no va assolir només la fita de conquerir la posició número 1 a les llistes angleses, sinó que s’hi va mantenir fins al de febrer de l'any següent. Si això no fos suficient, "Merry Xmas everybody" s’ha convertit, avui dia, en un estàndard nadalenc, reproduït regularment per Nadal en la majoria de llars i pubs del Regne Unit.

Slade, però, va fracassar en el seu intent de triomfar en el mercat nord-americà, ja que en aquell continent, la seva música va passar bastant desapercebuda. Tot i això, va deixar el seu segell estampat en diverses bandes de rock nord-americanes que consideren a Slade una de les seves principals influències musicals.


This post first appeared on Discos No Sol.licitats, please read the originial post: here

Subscribe to Discos No Sol.licitats

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×