Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Sam The Sham and The Pharaons

Un clàssic dels seixanta que gairebé no necessita presentació

Banda mestissa de rock & roll amb un clar sentit comercial. El grup estava capitanejat per l’estrafolari Domingo Samudio "Sam", un músic nord-americà, d'ascendència mexicana, nascut a Dallas, la ciutat més poblada de l’estat de Texas.

L’any 1961, Samudio va formar la banda xicana Los Faraones, un grup compost, apart d'ell, per Carl Medke, Russell Fowler, Omar "Big Man" López i Vicente López. L'any següent, editen el seu primer disc, un treball que va obtenir una nul.la resposta comercial. Motivat per aquest fet i descoratjats, la banda es dissol.

Samudio no es desanima i per aquesta raó, l’any 1963, sota el nom de Sam The Sham and The Pharaons reviu Los Faraones, atorgant-se el rol de cantant, organista i líder de la formació. La banda es completa amb Dave Martin al baix, Ray Stinnet a la guitarra, Jerry Paterson a la bateria i Butch Gibson al saxòfon. Debuten discogràficament amb el senzill "Haunted house" (casa encantada), un rock clàssic de Johnny Fuller que no està gens malament.

Sam The Sham and The Pharaons es presenten a tot arreu com si fossin una atracció de fira. Samudio surt a l’escenari amb vestit de lluentons i amb un turbant al cap; els seus quatre “faraons”, disfressats d'egipcis. Però, això no es tot, arribaven als llocs d'actuació a dalt d’un cotxe fúnebre, un vehicle cobert tot ell amb cortines de vellut de color granat.

L’èxit més notori de Sam The Sham and The Pharaons va ser, sens dubte, "Wooly Bully", una enganxosa i divertida cançó de dos minuts i vint segons de durada composta per Samudio amb base de blues: un patró repetitiu amb una estructura de dotze compassos i amb una lletra absurda, sense cap sentit, però, que va marcar tota una època.

Wooly Bully
Publicada en format single l’any 1965, "Wooly Bully" va obtenir un gran èxit a tot el món i ha passat a ser un dels temes clàssics de la dècada dels seixanta. El disc va vendre més de tres milions de còpies nomes als Estats Units.

També és digne de destacar la introducció de "Wooly Bully". A l’inici del tema, Samudio dona l’entrada comptant en spanglish: "uno, dos, one, two, tres, cuatro".

Versionada incomptables ocasions. L’any 1987, sota el títol de "Roulez bourrés" (rotllo de peluix) el septet de rock paròdic francés Au Bonheur des Dames, va publicar una versió políticament incorrecte: recomanava conduir borratxo.


This post first appeared on Discos No Sol.licitats, please read the originial post: here

Share the post

Sam The Sham and The Pharaons

×

Subscribe to Discos No Sol.licitats

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×