Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

23 adventsgaver der er en kilde til glæde

Har du købt de adventsgaver, der skal købes?

Det er snart jul. Og det er som bekendt ensbetydende med et gavehelvede uden lige. En tradition som mange sætter stor pris på. Nogen mere end andre.

Faktisk er der helt sikkert mange, som helt igennem afskyr det at skulle købe gaver til alle grene af familien. Ikke desto mindre er det en pligt, som vi alle må leve op til. Og her er det, at jeg plejer at sige, at hvis det skal gøres, kan det lige så godt gøres ordentligt.

Nå, men det skal i denne omgang ikke handle om de gaver, der skal ligge under træet, selvom det naturligvis står dig frit at hente inspiration. I stedet skal det handle om de fire adventsgaver, som jeg personligt synes er lidt sjovere end kalendergaver.

Hvorfor? Fordi kalendergaver ofte er køb-og-smid-væk ragelse. Adventsgaver er lige et par niveauer højere, hvor værdien er så høj, at man rent faktisk kan bruge gaven til noget.

Som overskriften allerede har afsløret, tæller listen 23 adventsgaver, hvilket skulle være rigeligt med inspiration til at lande på de i alt fire gaver, der som bekendt skal købes.

Skal vi ikk’ bare?

En must-have julesweater

Pier One / 299 / Gå til shop

Hvem end det er, som skal have den første adventsgave, er du nødt til at forære ham eller hende en genial julesweater. Der er bare ikke noget at diskutere.

Hvis du vil have et større udvalg at vælge mellem, har jeg samlet intet mindre end 49 episke julesweatere her.

Adventsgave til ham og hende der elsker motion

Aerobie Pro / 105 / Gå til shop

Hva’ fanden er det, tænker du måske? Eller måske ikke alligevel, for det er vel ikke så forfærdeligt svært at gennemskue, hvad sådan en ring bruges til?

For det er selvfølgelig en alternativ frisbee, der går under navnet Aerobie Pro Flying Ring. Faktisk er det den kastering, som har officiel verdensrekord i længste kast på mind blowing 406 meter. WTF!?!

Jeg har selv sådan en Aerobie, og den er møghamrende sjov. Og så er det gratis motion, da du ikke tænker et sekund over det at løbe efter den, da du er mere optaget af at lave et perfekt kast, hvilket godt kan være udfordrende.

Adventsgave der løser en hel del problemer

USB-oplader / 159 / Gå til shop

Jeg talte forleden, hvor mange forskellige USB-stik der ligger og flyder i skuffer, krukker og andre steder derhjemme, hvor støvsugeren ikke kan nå.

55 stik nåede jeg op på, hvilket i sig selv er ubegribeligt mange, som er ubegribeligt svære at holde styr på, men måske er det bare mig, der er et rodehoved.

Til gengæld kan jeg formentligt tale på de flestes vegne, når det kommer til opladning af de forskellige apparater, der hører til de her USB-stik. Sjældent har man nemlig de her USB-konvertere, som gør det muligt at lade eksempelvis sine bluetooth hovedtelefoner op via stikkontakten frem for computeren.

Derfor hersker der ingen tvivl om, at denne smarte lille USB-oplader vil være en gavnlig gadget for manden eller kvinden, der ejer en masse elektronik.

Adventsgave til personen der burde spare op

Money Maze / 79 / Gå til shop

Ud fra TV3’s underholdningsprogram, Luksusfælden, at dømme, er der ret mange danskere, som ikke er voldsomt stærke, når det drejer sig om administrering af privatøkonomien.

Derfor er denne sparebøsselabyrint garanteret også en glimrende idé som adventsgave, da den har et lidt provokerende budskab, som i “værs’go, nu er du nødt til at arbejde for pengene.”

Adventsgave til den tørstige (og dovne)

Mini Fridge / 479 / Gå til shop

Der er ingen tvivl om, at man skal være ekstraordinært doven, hvis minikøleskabet er en nødvendighed. Ikke desto mindre er det en sjov idé, som jo også tjener et eller andet praktisk formål.

Det kan eksempelvis være, når du sidder på dit kontor og arbejder. Det går skide godt med en opgave, tekst eller whatever det nu er. Men du er skide tørstig. Problemet er bare, at der er ret langt ned til kantinen, hvor drikkevarerne befinder sig.

Men så kommer du i tanke om, at du har et minikøleskab lige ved fingerspidserne. Nøj, hvor smart!

Spol frem til 1:22 for at få et sjovt indblik i, hvordan sådan et minikøleskab kan være til nytte.

Adventsgave til ananaselskeren

Pineapple Peeler / 69 / Gå til shop

Ananas er blandt verdens sundeste spiser. Og hvis du ikke tror på mig, kan du læse denne artikel fra The Guardian, som giver en lidt mere dybdegående forklaring.

Lad os sige du har læst artiklen, hvorfor vi også er enige om denne kendsgerning. Der er bare et enkelt problem ved de sunde ananaser. De er et helvede af skrælle.

Så hvad gør man? Man køber en Pineapple Peeler. Genialt!

Adventsgave til lillebror

Rubiks / 99 / Gå til shop

Mange af os har en lillebror, som ofte kan være en pain in the ass såvel som en smart ass.

Spørgsmålet er bare, hvor smart han er, når han bliver præsenteret for en rubiksterning? Kan han løse den, eller er han ikke klog nok?

Hvis nogen skulle være i tvivl om, hvorvidt sådan en rubiksterning overhovedet kan løses, kan jeg henvise til den officielle verdensrekord på 4.74 sekunder. Ja, det giver ikke nogen mening.

Adventsgave til læsehesten

Tiny Tim / 119 / Gå til shop

Der findes stadig mennesker, som læser analoge bøger. Altså de der tykke bøger, som fylder og vejer et ondt år.

Det er vist noget med, at nogen mennesker bare bedst kan lide at have bogen mellem hænderne i stedet for en eller anden tablet.

Nå, anyways, selvom bogen er superior til moderne teknik for disse mennesker, er der stadig en ting, som den altså ikke kan. Og det er at lyse i mørke.

Til dette formål er Tiny Tim en smart lille fyr, da den kan lyse bogen op, selvom du sidder på en mørk altan et varmt sted i Thailand, hvor solen lige er gået ned.

Selvom Tiny Tim er bedst velegnet til de gammeldags bøger, er jeg ret overbevist om, at den lille læselampe også kan bruges til de ældre Kindle’s uden baggrundsbelysning, hvis bare den har et cover. Jeg har nemlig sådan en selv.

Adventsgave til ham der hader rengøring

Sweeping Slippers / 69 / Gå til shop

Denne adventsgave er oplagt til ham eller hende som lige er flyttet hjemmefra.

Unge der lige har forladt fuglereden, er nemlig sjældent ret dygtige til at holde deres nye bopæl ren og pæn, hvorfor et par sweeping slippers er et morsomt indslag, der forhåbentligt også har en eller anden praktisk effekt.

Adventsgave til den opmærksomhedsglade

sharp-end / 79 / Gå til shop

Okay, jeg bruger ikke blyanter ret tit, må jeg nok erkende. Det kunne jeg dog godt finde på at lave om på, hvis min blyantspidser var denne katterumpe.

Det er sjovt, er det ikke? Jeg forestiller mig, at sådan en adventsgave ville være særligt populær blandt drenge i folkeskolen.

Stilren kortholder til både ham og hende

Le Tanneur / 299 / Gå til shop

Jeg har efterhånden slået det fast en hel del gange. De gamle tykke tegnedrenge er ikke længere relevante her i midten af ti’erne i det nye årtusinde.

Less is more, og derfor er kortholderen den eneste rigtige måde at opbevare de få kort, som man rent faktisk har brug for. Denne besked kunne du passende videresende til modtageren af adventsgaven, hvad end det er din mand, kone, far, mor, kæreste, bror, søster eller nabo.

Elegant og blødt halstørklæde

Kiomi / 149 / Gå til shop

Adventsgaver gives i vintersæsonen, hvor solen står lavest på himlen. Det betyder som regel også, at det er skide koldt.

Af denne grund er et nydeligt halstørklæde altid en fin gaveidé. Og skulle du være i tvivl, om sådan et Kiomi-halstørklæde nu også er i stand til at holde halsen varm, kan jeg forsikre dig om, at kvaliteten er overraskende høj, men det har jeg jo efterhånden sagt så mange gange her på Stay Classy.

Hvis budgettet rækker til adventsgaver i den lidt dyrere ende, kan jeg henvise til følgende artikel med 17 lækre kashmir halstørklæder.

Blå New Era kasket med Yankees

New Era / 249 / Gå til shop

Måske ville en hue være mere passende, nu hvor vi befinder os i vintertiden. Selvom en hue er lidt mere praktisk, når kulden står på, skulle der dog ikke være nogen tvivl om, at en klassisk New Era kasket med New York Yankees kommer til at varme modtageren hele året rundt.

Minimalistisk juletræstæppe

Ferm Living / 299 / Gå til shop

Denne adventsgave er velegnet til sønnen og datteren, som er blevet voksen med egen familie, og sågar er begyndt at holde jul hos sig selv (til forældrenes store irritation – det er nemlig meget hyggeligere, når hele familien er samlet).

For hvor mange unge har lige et juletræstæppe? Og hvor mange synes, at det er fedt at bruge sine penge på et? Et juletræstæppe er en af de gaver, som man elsker at få, men hader at køber.

Jeg er i øvrigt begejstret for det minimalistiske design, selvom det måske ikke lige summer af højt for træets grønne top eller sølvguirlander.

Adventsgave til den glemsomme

House Doctor / 199 / Gå til shop

Skal du købe adventsgave til en, som er notorisk ringe til det der med dage og datoer? Så er denne evighedskalender garanteret ikke nogen dårlig gaveidé.

Foruden sin praktiske egenskaber er denne evighedskalender heller ikke nogen grim accessory til soveværelset, kontoret eller hvor den nu ender med at stå.

En plakat med din by

Rosenkvist Design / 299 / Gå til shop

Nogen hader dem og andre elsker dem. Personligt står jeg midt i mellem, når det drejer sig om de her plakater med danske byer. Jeg synes egentligt, at de er meget cool.

Og så er de vel også relevante nok såvel som lærerige. Du skal i hvert fald ikke forsøge at bilde mig ind, at du kender din by ud og ind, som var det din egen boligs plantegning.

Plakaterne fås med en lang række danske byer. Jeg tror endda, at Holstebro er imellem, if you can believe it. Der er også forskellige farver at vælge mellem, men det kan du jo lige selv ligge og rode med.

Minimalistisk sort potteskjuler

Ferm Living / 249 / Gå til shop

En potteskjuler, really? Det kunne være en mulig reaktion fra modtageren, hvis personen er møgforkælet. Sagen er nemlig den, at en potteskjuler er skide rar at have. Og gerne mange af dem.

Der er nemlig få ting, som kan påvirke humøret positivt som smukke blomster, og det kommer altså fra undertegnede, som er en mand, “der ikke engang spiller på det forkerte hold”.

Hvad angår potteskjulerens design, ser det jo ganske lækkert ud. Det er minimalistisk og så er sort en universel farve, der passer ind i hvilken som helst boligindretning.

Adventsgaven til manden der holder af kvalitetsbarbering

Er blevet en solid tilhænger af gammeldags barbering. Her er det en Safety Razor fra tyske Mühle udført i eksklusivt forkromet messing. Den er lidt svær at bruge i starten, men efter to barberinger er det en leg. Forhandler af barbergrej til en classy gammeldags barbering er @thirdfield som også kan findes på Thirdfield.dk – du kan i øvrigt blive klogere på gammeldags barbering ved at læse dagens indlæg på Stayclassy.dk #mühle #safetyrazor #oldschoolshaving #barbering #classiness #mühler89 #grooming #stayclassydk

A video posted by Stayclassydk (@stayclassydk) on

Mühle / 299 / Gå til shop

Gammeldags barbering er noget, der virkeligt hitter. Barbering i dag handler nemlig ikke om, at det bare skal gå hurtigt. I stedet skal det være lækkert. Det skal være wellness-agtigt.

Jeg har skrevet en længere artikel, der netop omhandler gammeldags barbering, hvor denne safety-skraber fra Mühle er den, jeg personligt anbefaler, da jeg sjovt nok også bruger den selv.

Adventsgaven alle mænd bør eje

Remington / 159 / Gå til shop

En næsetrimmer. Hvem fanden ejer sådan en? Faktisk har jeg ingen idé, om en næsetrimmer er noget, som de fleste mænd har stående hjemme i badeværelseskabinettet.

Jeg har dog en mistanke om, at de næsetrimmerejende mænd er en klar minoritet. Og det burde det altså ikke være, for lange næsehår der stikker ud af næsen ser forfærdeligt ud.

Til 159 kroner kan det være den bedste adventsgave, du kan give både ham og dig selv, hvis det altså er din partner.

Og det gælder i øvrigt også denne gave

baKblade / 299 / Gå til shop

For nu hvor vi er ved lange næsehår, kan vi passende tage fat i endnu en fænomenal adventsgaveidé.

baKblade

Det er navnet på denne innovative skraber, der muliggør fjernelse af hår på ryggen, hvilket er noget alle mænd har behov for. Nogen mere end andre.

Virkeligheden er den, at aleneboende mænd ikke kan barbere sig på ryggen, da de ganske enkelt ikke kan nå. Det er her, at baKblade kommer ind i billedet. Den smarte rygskraber er nemlig designet til at fjerne hår på ryggen uden at man skærer ryggen op eller fjerner flager af hud.

Følgende video giver et lidt bedre billede af, hvordan skraberen fungerer.

Adventsgave til klatretrøsen (og klatrefyren)

Blocs & Walls / 399 / Gå til shop

Adventsgaver behøver ikke være materielle goder. Oplevelser kan være lige så gode, hvis ikke bedre. Sådan en oplevelse kunne eksempelvis være en tur i Nordeuropas største klatrehal, Blocs & Walls.

Hvis man ikke har prøvet klatring før, kan jeg i allerhøjeste grad anbefale det. Det er skide hårdt, men det er mindst lige så sjovt. Der er gode chancer for at blive rigtigt hooked på det.

Adventsgaven der giver adgang til et andet univers

Virtual Reality / 199 / Gå til shop

Hvordan er det nu lige med det der virtual reality? Vi hører mere og mere om det, men kun få af os har en idé om, hvad det rent faktisk går ud på.

At leve i denne forfærdelige uvidenhed er der heldigvis en løsning på. For 199 kroner kan du nemlig opleve en halv times virtual reality, hvilket er en ret fed oplevelse, skulle jeg hilse at sige.

Ginsmagning der dur

Ginsmagning / 299 / Gå til shop

I løbet af det snart forgangne år er jeg blevet lidt af en ginfan. Jeg har fundet ud af, at gin har mindst lige så meget at byde på som whisky og rom. Gin er nemlig ikke bare gin. Der er kæmpe forskel, hvorfor det er sjovt at eksperimentere med forskellige luksusgins.

Jeg har prøvet at overbevise mange af mine venner om, at gin er the shit, men da jeg ikke er nogen direkte gin-connoisseur, har det for det meste været uden held.

Derfor tror jeg, at en professionel ginsmagning er vejen frem. Husk kun at give adventsgaven til personer over 18 ;-).

LÆS NU:

34 episke striktrøjer til julen

Indlægget 23 adventsgaver der er en kilde til glæde blev vist første gang den Stay classy.This post first appeared on Stayclassy.dk, please read the originial post: here

Share the post

23 adventsgaver der er en kilde til glæde

×

Subscribe to Stayclassy.dk

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×