Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Hyvinvoinnin ja terveyden vinkkejä Terve Olo -tapahtumasta

Lupasin Osaava Nainen 2017 -messujen muotikatsauksessani, että palaan vielä messujen yhteydessä järjestettyyn Terve Olo -tapahtumaan ja kerron, sainko sieltä eväitä terveellisempään elämään.

Kuva: Turun Messukeskus
Ja kun tapahtuma keskittyi hyvinvointiin, terveyteen, liikuntaan, ravintoon ja muotiin - ja vaikka aikaa tapahtuman lukuisten ohjelmien seuraamiseen oli rajoitetusti, sillä vierailin messuilla *blogiyhteistyön merkeissä vain lauantaina, niin sokeahan siellä olisi pitänyt olla, jollei mitään vinkkejä olisi mukaan tarttunut.


Olin etukäteen suunnitellut meneväni kuuntelemaan Jumppakaverien Else Lautalaa ja Lauri Kalimaa, joiden aiheena oli liikkujan treeni ja kehonhuolto ja kun hieman myöhässä paikalle ehdin, totesin, että heitä oli suunnannut katsomaan moni muukin, sillä istumapaikat olivat aivan täynnä.

Ehdin kuitenkin sen verran kuulla, että totesin itse asian jo olevan minulle aika tuttua keväällä aloittamani Back-to-fit -projektin ja parhaillaan käynnissä olevan kuntoutuskurssin myötä: jaossa ei ole pikavoittoja vaan säännöllisellä liikunnalla ja järkevällä syömisellä se kuntokin nousee ja keho kiinteytyy. Mikä itselleni on ollut vaikeaa tajuta, on se, että vaa´an lukemia ei kannata tuijottaa. Nimittäin lihaskin painaa!


Jumppakaverien jälkeen Hyvinvoinnin lavalle asteli ravitsemusterapeutti Leena Putkonen, Superhyvää suolistolle -kirjan kirjoittaja ja häntä halusin ehdottomasti kuulla. Tuntuu, että tämän päivän ihmisillä vatsavaivat ovat todella yleinen vaiva. Vaiva, joka haittaa jokapäiväistä elämää ihan liian paljon. Myös minulle vatsavaivat ovat tuttuja ja niihin on haettu apua niin lääkäreiltä kuin erilaisista rohdoistakin. Omat vaivani alkoivat jo nuorena ja ne ovat jatkuneet milloin voimakkaampina, milloin miltei oireettomina näihin päiviin saakka. On joitakin ruoka-aineita, jotka minun vaivani taatusti laukaisevat ja monta sellaista, jotka sen ajoittain tekevät. Myös sairastamani fibromyalgian oireisiin liitetään usein vatsavaivat. Olen oman vatsani kanssa aika hyvin oppinut elämään, mutta olisihan se mukavampaa, jos vatsa ei välillä olisi sen näköinen kuin olisi 9. kuulla raskaana ja jos ei tarvitsisi ruokaillessa miettiä, uskallanko tänään syödä juuri tätä.

Leenan kertoessa omasta elämästään ja jo lapsuudesta saakka vaivanneista vatsavaivoistaan tunnistin omasta kokemuksestani sen, miten lääkärit edelleenkin kuittaavat ihmisten rauhattoman suolistontoiminnan niin usein pelkän stressivatsan oireiluksi. Tai sitten löytyy laktoosi-intoleranssi tai keliakia. Tai kaikki nämä. Mutta kaikilla eivät vaivoja poista edes rauhoitettu elämänmeno tai laktoositon ja glukoositon ruokavaliokaan. Leena kannattaa itse FODMAP -ruokavaliota ja tiedän muutamia muitakin, joille siitä on ollut apua. Ehkä tätäkin on vielä kokeiltava - ainakin muutamien ruoka-aineiden kohdalla. Tärkeää on myös tajuta, että kahta samanlaista vatsaa ei ole ja se, mikä tepsii toisella, ei sitä välttämättä muilla tee.

Leena myös kehottaa, että rauhattoman vatsan omaavan kannattaa opetella rennompaa asennetta, suunnata vessaan aina, kun vatsa niin käskee ja lisätä liikuntaa. Istumatyö on vatsavaivaisen vihollinen ja liikettä pitäisi työpäiväänkin mahduttaa.


Paitsi luentoja ja liikuntanäytöksiä, oli tapahtumassa tietenkin tarjolla jos jonkinlaista rohtoa ja hivenaineita, luontaistuotteita, vitamiineja ja muita terveystuotteita.


Näihin aromaterapeuttisiin Young Living -öljyihin olen jo monissa tapahtumissa törmännyt mutta nyt päätin käydä katsastamassa, mitä ne oikein ovat. Minulle tehtiin jopa jonkinlainen bodymittaus, joka kertoi, mitä öljyjä tarvitsisin voidakseni paremmin. Tulokset testistä sain sähköpostiini ja olisihan niiden mukaan moneen vaivaan apu löytynyt. Öljyt jätin nyt kuitenkin hankkimatta - mutta never say never;)


Sitä vastoin näitä Number 75 -kollageenijauheita ostin. Olin jo viime vuonna messuilla tähän kotimaiseen kollageenilisään tutustunut ja silloin jäi harmittamaan, etten sitä ostanut. Nyt olin jo etukäteen päättänyt, että tätä hankin. Olen vankkumaton kollageenilisien kannattaja ja tässä sarjassa viehättää se, että se ei sisällä mitään lisäaineita ja että se on kotimainen.

Sarjaan oli sitten viime vuoden tullut uutuutena kollageeni nivelille ja kyllä minun niveleni sen verran temppuilevat, että tätäkin on kokeiltava. Mukaan messuilta lähtivät purkit sekä iholle että nivelille tarkoitettua kollageenilisää.


Tätä kurkumasuihketta kävin hypistelemässä useammankin kerran, sillä kurkumastahan on tullut varsinainen hittituote. Sen sanotaan tukevan niin maksan,  hengitysteiden, nivelten, luiden kuin hermostonkin hyvinvointia ja omaavan antioksidanttisia vaikutuksia. Sen luvataan pitävän myös kolesteroliarvot kurissa. Tämä tuote on valittu vuoden 2017 parhaaksi terveystuotteeksi Euroopassa.

Jätin kuitenkin suihkeen vielä ostamatta, sillä minulla on taipumus innostua jos jostakin rohdosta - ja sitten ne pillerit jäävät alkuinnostuksen jälkeen ottamatta. Liian monta pilleriä päivässä ei vaan ole hyvä yhtälö laiskalle ladylle;) No - tämän tuotteen etu olisi tietysti se, että se otetaan suihkemuodossa - helppoa ja nopeaa.

Onko kenelläkään teistä kokemusta tästä suihkeesta? Tai kurkumasta yleensäkään?

Hieman jäi nimittäin kaivelemaan mieltä se, etten tuota ostanut. Mutta toisaalta en halua enää yhtään turhaa tuotetta hyllyilleni, joten nyt tarvitsen teidän kokemuksianne avuksi päätöksen tekoon.


Kun puhutaan terveydestä, on hyvä muistaa myös mielenterveys. Messuilla törmäsin kojuun, jossa ihmisen elämän solmukohtia lähestytään CupOf Therapy -tuotteiden avulla lempeästi ja huumorilla. Ihastuin täysillä - ja tämä on aihe, joka taitaa tarvita ihan oman postauksensa.

Ostokset jäivät tällä kertaa noihin kollageenipurkkeihin - edes sitä perinteistä huulipunapuikkoa en ehtinyt ostaa. Kun aikaa oli rajoitetusti ja ohjelmassa oli muotinäytöksiä sekä muutama luento, ei ostoksiin vain aika riittänyt. Hieman jäi mieltä kaihertamaan, sillä pikakävely messujen Outlet -osaston läpi kyllä ehti vakuuttamaan, että jos aikaa olisi enemmän ollut, olisi sortumuksiakin saattanut tulla.

No - ensi vuonna uudelleen, jos Luoja suo!

Kiitos jälleen kerran Turun Messukeskukselle messuista, joista sitä kaivattua virtaa tähän syksyn pimeyteen sain roppakaupalla. Niin silmille, keholle kuin mielellekin!

Mistä sinä ammennat voimaa tähän pimeyteen ja harmauteen?

* blogiyhteistyö Turun Messukeskuksen kanssa

Hyvää viikonloppua kaikille!

Lady of The Messiä voit seurata myös 
FacebookinBloglovininInstagraminTwitterinTumblr`n ja Pinterestin kautta.This post first appeared on Lady Of The Mess, please read the originial post: here

Share the post

Hyvinvoinnin ja terveyden vinkkejä Terve Olo -tapahtumasta

×

Subscribe to Lady Of The Mess

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×