Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Daca vrei sa te muti in Brașov si ai nevoie de buletin iata actele necesare

Cetățenii pot achita taxa în valoare de 7 lei necesară pentru eliberarea actului de Identitate, trimițând un mesaj cu textul „BVCI” urmat de CNP-ul solicitantului la numărul scurt 7530.

Plata taxelor Poate fi realizată și prin intermediul cardului bancar, la casieria instituției, unde a fost instalat un POS.

Pentru cei care preferă metodele tradiționale, S.P.C.L.E.P. Brașov oferă posibilitatea plății prin contul de Trezorerie, la C.U.I. 17773744. Detaliile contului de Trezorerie sunt RO15TREZ13121G330800XXXX.

Conform legii nr. 9/2023, instituția asigură copierea documentelor originale necesare pentru emiterea actelor de identitate, copiile legalizate ale documentelor nu sunt acceptate.

În cazul în care solicitantul nu poate prezenta certificatul de naștere, de căsătorie sau hotărârea judecătorească/certificatul de divorț în original, deoarece nu le mai deține, va trebui să depună, concomitent cu cererea pentru eliberarea cărții de identitate, o cerere pentru eliberarea unui duplicat al respectivului certificat de stare civilă, cu mențiunile necesare.

Dacă aceste mențiuni nu sunt înscrise în registrele de stare civilă, se va elibera o carte de identitate provizorie, valabilă pentru un termen de 1 an.

Acte necesare pentru buletinul de Brasov:

  • Cerere tip – (listată pe o singură coală faţă-verso, format A4) sau se poate obține gratuit de la Ghișeul Informații și Eliberări acte de identitate al Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Brașov.
  • Actul de identitate, original;
  • Certificatul de naştere, original și copie;
  • Certificatul de căsătorie, în cazul persoanelor căsătorite sau al soţului supravieţuitor, original și copie;
  • Certificatul de divorț și convenția privind minorii/hotărârea judecătorească de divorţ definitivă/irevocabilă, după caz, original și copie; dacă cetăţeanul nu poate prezenta certificatul/hotărârea judecătorească de divorţ, dovada statutului civil şi, după caz, a numelui se poate face cu certificatul de naştere sau de căsătorie cu menţiuni pe care solicitantul le are la data depunerii cererii pentru eliberarea actului de identitate; în cazul modificărilor intervenite în străinătate cu privire la datele de stare civilă, solicitantul actului de identitate prezintă certificatul de naştere sau de căsătorie cu menţiunile aplicate care să dovedească statutul civil şi numele pe care solicitantul le are la data depunerii cererii pentru eliberarea actului de identitate;
  • În situaţia în care hotărârea judecătorească definitivă/irevocabilă privind încredinţarea minorului a fost pronunţată în străinătate, aceasta se prezintă, în original şi copie, însoţită de traducerea legalizată, precum şi de hotărârea prin care a fost învestită cu formulă executorie. Hotărârile din materia divorțului, anulării căsătoriei, răspunderii părintești pronunțate în statele membre ale UE sunt recunoscute de plin drept în România și trebuie însoțite de Certificatul prevăzut la Anexa I din Regulamentul CE 2201/2003 (pentru sentințele pronunțate înainte de 1 august 2022) sau Anexa II, respectiv Anexa III din Regulamentul UE 2019/1111 (pentru sentințele pronunțate după data de 1 august 2022).
  • Dacă în hotărârea judecătorească de divorț/convenția privind acordul parental se specifică adresa imobilului la care minorul are domiciliul, pentru schimbarea domiciliului părintelui sau minorului la noua adresă este necesar acordul prealabil din partea celuilalt părinte sau, după caz, hotărârea emisă de instanța de tutelă prin care se clarifică neînțelegerile între părinți.
  • Declarația de acord a celuilalt părinte poate fi dată la ghișeu, în fața funcționarului de evidență a persoanelor ori, dacă părintele nu se poate prezenta la ghișeu, declarația trebuie să fie autentificată la notarul public român, la Misiunea Diplomatică a României din statul în care acesta se află ori la autoritățile străine competente. În acest ultim caz, declarația va fi prezentată tradusă și legalizată potrivit normelor legale în vigoare.
  • Certificatele de naştere ale copiilor cu vârsta mai mică de 14 ani, care își schimbă domiciliul împreună cu solicitantul actului de identitate, original;
  • Documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu (extras de carte funciară, nu mai vechi de 30 de zile), în original și copie și acordul proprietarului/găzduitorului în cazul în care solicitantul nu este titularul spațiului de locuit – pentru mai multe informații și alte acte în susținerea dovezii adresei de domiciliu, accesați: Dovada adresei de domiciliu sau reședință;
  • Chitanţa reprezentând contravaloarea cărţii de identitate în valoare de 7 lei (plătită la Casieria S.P.C.L.E.P. Braşov, prin SMS ori virament bancar);

sursa



This post first appeared on Stiri Din Brasov, please read the originial post: here

Share the post

Daca vrei sa te muti in Brașov si ai nevoie de buletin iata actele necesare

×

Subscribe to Stiri Din Brasov

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×