Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

CEFR

Yabancı dillerde yeterlilik seviyesini ölçmek için uluslararası bir standart olarak tanınan Cefr – Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı, dünya genelinde giderek yaygın hale gelmektedir. CEFR, diğer yeterlilik seviyelerini ölçen İngilizce sınavlarına göre kapsamı daha yüksek bir değerlendirme alanıdır. Diğer bir deyişle CEFR, yabancı dilde ne kadar yeterli olduğunuzu ve konuşma becerilerinizi göstermenin en iyi yöntemlerinden biridir.

Yabancı Dil Öğretmede Amerikan Konseyi Yeterlilik İlkeleri (ACTFL), Kanada Dil Kriterleri (CLB) ve Kuruluşlararası Dil Tartışma Masası (ILR) gibi disiplinler bulunmasına karşın CEFR, hiçbir dil sınavına bağlı değildir. Bir Avrupa dil ölçütü olan CEFR, Avrupa dillerine uygulanacak şekilde düzenlenmiştir. Bu da CEFR  ile, İngilizce, Almanca, Fransızca ya da diğer Avrupa dillerinde seviyenizi tanımlayabileceğiniz anlamına gelmektedir.

CEFR, yabancı dil yeterliliği konusunda A1, A2, B1, B2, C1 ve C2 olmak üzere altı seviyeden oluşmaktadır.

CEFR hangi amaçlar için kullanılır?

Avrupa Konseyi’nin 1990’larda Avrupa ülkelerindeki dil öğretmenleri arasındaki iş birliğini artırma çabalarının bir sonucu olan CEFR, aynı zamanda çalışanlarının dil yeterliliğini değerlendirmek isteyen işverenler tarafından da kullanılmaktadır. Bu da CEFR seviye değerlendirmelerinin eğitimin yanı sıra profesyonel alanlarda da gerekliliğini ortaya koymaktadır.

CEFR, Avrupa ülkelerinde hem devlet hem de özel dil okullarındaki dil öğretim bölümlerinde kullanılmaktadır. Avrupa’nın herhangi bir ülkesinde eğitim ya da profesyonel anlamda bulunmak istediğinizde, CEFR Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı kapsamında yeterlilik sınavına girmeniz gerekmektedir.

CEFR, özellikle Avrupa’da akademik ortamda yabancı dillerdeki yeterliliğin ölçülmesi için giderek daha çok tercih edilen bir yöntem olmaya başlamıştır. Eğer birden fazla dil biliyorsanız CEFR, özgeçmişinizde iki ya da daha fazla dili göstermek için uygun bir standarttır.  Bununla birlikte CEFR’yi özgeçmişinizde profesyonel amaçlı olarak kullanmaya karar verdiyseniz bir seviye göstergesi, standart bir sınav puanı ve dil yeteneklerinizi kullanmış olduğunuz durumların örneklerini de dosyanıza ekleyebilirsiniz.



This post first appeared on Ingilizce Kursu, Ingilizce özel Ders,arapça Kur, please read the originial post: here

Subscribe to Ingilizce Kursu, Ingilizce özel Ders,arapça Kur

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×