Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Salata de pesticide este mult mai gustoasa?


Salata de pesticide este mult mai gustoasa?


Înghiţim pesticide la greu din legumele, fructele şi cerealele pe care le servim la masă. Cantitatea de reziduuri este însă sub limita admisă, încearcă să ne liniştească specialiştii Ministerului Agriculturii. Un raport al ministerului arată că situaţia pe anul 2015 în privinţa prezenţei pesticidelor în mâncare este ceva mai bună decât în anul precedent.
Detoxifiere cu chimicale Suntem în sezonul de verdeţuri şi am spune că o cură de detoxifiere cu salate ar fi ideală. Cifrele din raportul ministerului de resort ţin să ne contrazică. Dintre legume, cele care conţin cele mai multe reziduuri de chimicale sunt cele pe care nici măcar nu le-am bănui. În top sunt verdeţurile cu care aromatizăm mâncărurile frecvent, leuşteanul, mărarul şi pătrunjelul. Salata verde este şi ea plină de astfel de compuşi chimici.

De altfel, toate legumele cu fruze late conţin, procentual, mai multe astfel de substanţe nocive decât restul legumelor. Morcovii, broccolii, fasolea verde, păstârnacul şi ţelina au şi ele un conţinut destul de ridicat de reziduuri de pesticide. Cantităţile de substanţe se înscriu, în 99% din cazuri, în limitele prescrise de lege, însă nu trebuie să uităm că prin acumularea acestora se pot declanşa boli. Ce am putea alege dintre legume când ne aflăm la aprozar? Cele mai sărace în pesticide sunt ridichile, guliile, conopida, dovleceii, chiar şi cartofii.

Chimicalele umflă şi fructele

Nici la capitolul fructe situaţia nu este mai bună. Merele şi strugurii de masă sunt cei mai trataţi cu pesticide. Căpşunele, piersicile, vişinele şi cireşele urmează imediat în top. Pepenele verde şi cel galben sunt fructele cu siguranţa alimentară cea mai mare, a mai relevat analiza Ministerului Agriculturii.


This post first appeared on Blogu Lui Mandark, Blog Nou Cu Stiri Si Informatii, please read the originial post: here

Share the post

Salata de pesticide este mult mai gustoasa?

×

Subscribe to Blogu Lui Mandark, Blog Nou Cu Stiri Si Informatii

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×