Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Ce bei cand te doare in gat

Te-ai luptat și tu măcat o dată cu durerile de gât?  Cel puțin cei mici au deseori aceste probleme. Află din acest articol ce alimente și ce tipuri de băuturi ai voie când ai gâtul inflamat.


De multe ori este dificil să înghiți mâncarea sau să bei ceva deoarece simți ca și cum ai avea ace în gât. Poate chiar preferi să nu mai consumi nimic până nu scapi de durere.

Circulă o vorbă din popor iar aceasta sună cam așa: „cui pe cui se scoate“. Exemple sunt multe, dar în cazul de față ne rezumăm la unul, înghețata. Ei bine, unii spun că dacă te ustură în gât e indicat să mănânci înghețată, în special cea pe băț. Medicii nu recomandă asta, deși unele persoane spun că pentru ei a mers acest truc. Totuși nu încerca așa ceva cu un copil mic. Alții recomandă ceaiurile fierbinți, însă cel mai bine e ca lichidele consumate să fie calde, nu să îți facă și mai rău, iritând gâtul.
Alimentație benefică

Doctorii spun că ai nevoie de mâncăruri care se înghit ușor și nu dăunează gâtului, agravând inflamația. În această situație vei putea mânca următoarele alimente: paste calde, deserturi gelatinoase, iaurt la temperatura camerei, legume gătite, budincă din fructe, piureuri de fructe și legume, supe-cremă. De asemenea, poți consuma și ouă fiert, cartofi fierți sau sub formă de piure. Acestea practic vor unge gâtul fără să-l irite. În cazul băuturilor poți bea pe lângă apă la temperatura camerei, lapte și sucuri, dar nu din citrice. Poți încerca sucul de mere sau de struguri.

Atenție! Nu ai voie ciocolată, cafea, sucuri acidulate, condimente, acrituri, mâncăruri de la frigider, biscuiți, alcool, sosuri, snacksuri, pâine cu coajă crocantă, floricele, legume crude, citrice, băuturi carbogazoase, roșii. În cazul unor bolnavi, nici lactatea nu face bine.
Remedii naturiste

Fitoterapeuții recomandă să faci gargară cu apă caldă și sare de mare. Cum procedezi: pui 1 linguriță de sare la 200-250 ml de apă și amesteci bine. Iei o înghițitură mai mare, apleci capul pe spate și faci gargară, având grijă să nu înghiți acest lichid sărat. El va curăța zona bolnavă și va ajuta la fluidizarea secrețiilor din gât și va reduce inflamația. Repetă acest procedeu de 3-4 ori pe zi.
Mierea

Are cam același efect ca gargara cu sare și anume luptă împotriva bacteriilor, fluidizează secrețiile și combate inflamația, reducând durerea. Asigură-te că este o miere naturală, așadar cumpăr-o dintr-o sursă sigură. Poți lua de 2-3 ori pe zi o linguriță de miere, așteptând să alunece ușor pe gât. Dacă suferi de diabet, hipertiroidie sau hipercolesterolemie ori ești alergic la ea nu o mânca!  De asemenea, nici persoanele obeze nu ai voie să o consume.
Cuișoarele

Sunt anestezice naturale. Ele conțin o substanță numită eugenol, iar aceasta are proprietăți antiinflamatoare dar și antibacteriene. Cuișoarele sunt recomandate și contra durerilor de dinți.

Remediile naturale nu trebuie să înlocuiască sfatul doctorului.



This post first appeared on Pelecanul Gustos, please read the originial post: here

Share the post

Ce bei cand te doare in gat

×

Subscribe to Pelecanul Gustos

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×