Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Trucul care te ajuta sa nu fii epuizat la sfarsitul zilei

Cel putin opt ore de munca în fata calculatorului, sute de rapoarte si mail-uri, pranzul luat pe fuga - asa arata o zi obisnuita pentru majoritatea persoanelor, care lucreaza în marile corporatii. Astfel, nu de putine ori, dupa ore de munca va simtiti epuizati fizic si psihic, iar mersul la sala sau o simpla plimbare vi se par de neconceput.

Cercetatorii au realizat un experiment pentru a preciza daca o jumatate de ora de plimbare în pauza de masa ar putea avea beneficii asupra muncii ulterioare a persoanelor. Ei au realizat un studiu pe aproximativ 100 de lucratori din diverse domenii de activitate cu privire la rutina lor din pauza de masa, apoi le-a sugerat sa schimbe ceea ce au facut în acea perioada, timp de 10 zile de lucru la rand.

Jumatate dintre cei vizati au ales o plimbare printr-un parc urban din apropiere, în timp ce celalalt grup a gasit un loc linistit în interiorul cladirii de birouri pentru a face o serie de exercitii de relaxare, inclusiv tehnici de respiratie si meditatie. Ambele activitati au durat 15 minute, realizate dupa ce participantii la studiu au luat un pranz rapid.

Cercetarile s-au facut cu cateva saptamani înainte, în timpul si dupa experiment, pentru a se evalua starile prin care au trecut acestia, cat de mult s-au bucurat de pauza de la pranz si cat de mult au putut sa se detaseze de lucru în timpul ei.

În general, oamenii din primul grup au spus ca s-au concentrat mai bine, s-au simtit mult mai bine dupa pauza de masa, mult mai relaxati, fata de timpurile în care nu mergeau la pauza de masa sa se plimbe. Autorii studiului sustin ca au observat la cele doua grupuri îmbunatatirea nivelului de concentrare si scaderea nivelului de oboseala.

Oamenii din celalalt grup au sustinut ca nu s-au bucurat de pauza lor de masa mai bine decat inainte, cand nu efectuau exercitii de relaxare. În schimb, a crescut nivelul lor de detasare la locul de munca.

Autorii studiului sustin ca efectele acestuia se vad în timp, cei care fac pauze la pranz si aleg sa mearga în parc, au o viata sociala mult mai buna. Acasa merg mai vioi, pot face alte activitati, iar mersul la sala nu li se mai pare o povara.

Cercetatorii sustin ca studiul s-a axat, în special, pe plimbarile în ritm lent, în medii verzi sau naturale, de aceea daca pentru lucratorii din marile metropole ar putea fi dificil sa ajunga într-un astfel de mediu, ei recomanda exercitiile de relaxare în mod regulat, departe de gadgeturi si rapoarte, într-un birou alaturat sau în fata cladirii unde lucreaza.

Pentru cei care cred ca cele 15 minute sunt foarte mult, ei avand o sumedenie de lucruri de facut, specialistii sustin ca dupa aceasta pauza creste mult mai mult eficienta la locul de munca si veti reusi sa realizati mai mult decat v-ati pus în plan.


This post first appeared on Pelecanul Gustos, please read the originial post: here

Share the post

Trucul care te ajuta sa nu fii epuizat la sfarsitul zilei

×

Subscribe to Pelecanul Gustos

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×