Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Planta de primavara cu beneficii multiple, Lacramioara

Lacramioara este o planta de gradina cultivata pentru frumusetea florilor si parfumul acestora. Unii botanisti o considera planta invadatoare deoarece se extinde cu repeziciune si nu poate fi controlata.

Lacramioara este folosita pentru proprietatile sale medicinale. Aceasta este folosita pentru imbunatatirea memoriei, tratarea afectiunilor Cardiace, a migrenelor de Natura Nervoasa, a nevralgiilor si a ametelilor. Planta are totodata si efecte diuretice.

Pe baza unor indelungate experimentari, s-a stabilit ca frunzele de lacramioare au efecte directe in bolile de inima, respectiv infarct miocardic, decompensare, insuficienta cardiaca de natura sclerotica, scleroza coronariana, ateroscleroza, aritmie (regleaza ritmul cardiac fara a ridica valoarea tensiunii arteriale), bradicardie, palpitatii, angina pectorala si hipertrofia inimii.

Aceste flori minunate sunt recomandate in cazul leziunilor cardiace cauzate de eforturile sportive excesive (box, fotbal, haltere). In bolile renale si genitale actioneaza eficient in caz de nefrite, hidropizie renala, sarcina si menopauza.

Prin tratamente supravegheate de medic, preparatele pe baza de lacramioare dau bune rezultate in afectiunile sistemului nervos la persoane cu ameteli, nevralgii, migrene de natura nervoasa, dureri de cap, nevroze cardiace, epilepsie si apoplexie.

La nivelul aparatului respirator intervine in dureri de piept, gripa si pneumonie. Rezultate bune s-au constatat si in tratamentul reumatismului si al gutei, precum si la persoane cu boala Basedow (gusa).


This post first appeared on Pelecanul Gustos, please read the originial post: here

Share the post

Planta de primavara cu beneficii multiple, Lacramioara

×

Subscribe to Pelecanul Gustos

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×