Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Stiai ca tuica ne protejeaza inima

Cea mai populară băutură a românilor, țuica de prunde, consumată în cantități moderate, poate proteja inima și poate trata anumite probleme precum cele ale stomacului și ale bilei. Conține șase substanțe care hrănesc celulele roșii din organism.

Potrivit unor biochimiști americani, 30 ml de țuică sunt suficienți pentru a te bucura de efectele terapeutice ale licorii din prune.

Acest produs a fost îndelung studiat de către cercetători din toate colțurile lumii. Chiar dacă fiecare o consideră bună la altceva un lucru au toți în comun și anume, părerea că românii sunt lacomi și nu știu să se limiteze atunci când vine vorba de țuica de prune.
Combate anemia și constipația

Cercetătorii din Germania au fost cei care au descoperit  cele 6 tipuri de substanțe care hrănesc celulele roșii în sânge. Aceste celule cresc cu 120% viteza de producere a hemoglobinei. Bogată fiind în fier practic anemia se poate trata foarte ușor cu puțin „suc de prună” dar musai cu o alimentație corespunzătoare și o măsură potrivită.

Pentru că are în componență și vitaminele A, B,B C, D1,D2,  care sunt ușor asimilabile, țuica contribuie la reglarea funcțiilor hepatice, previne constipația și este un excelent digestiv.

Cea mai bună modalitate de a te bucura de beneficiile ei este s-o consumi ca aperitiv, cu 10 minute înainte de masa de prânz, astfel va favoriza și absorbția tuturor nutrimenților pe care tu urmează să îi ingerezi.

Evită să servești apoi alte băuturi alcoolice la masă, sau să depășești  cei 30 de mililitri recomandați.
Fluidifică sângele și activează neuronii

În cantități mici, alcoolul poate fluidifica sângele și, în felul acesta, previne formarea cheagurilor de sânge. De asemenea, poate stimula memoria, iar consumul moderat la persoanele cu vârsta peste 50 de ani reduce semnificativ riscul de demență.

Medicul Licia Lacoviello de la „Naples University”, Italia, a realizat un studiu asupra dozelor de alcool consumate și a constatat că atât berea, cât și vinul susține activitatea cardiacă în aceiași măsură cu țuica. Vinul reduce cu 32% riscul de atac cardiovascular, pe când berea cu 22%, iar țuica cu 30%.
Beneficiile țuicii fierte

Pentru niciun român nu mai este o noutate că la orice semn de boală poți să apelezi la țuica fiartă. Și asta din cauza faptului că are proprietăți de tratare și ameliorarea a anumitor boli.

Trebuie să ții cont de faptul că vaporii calzi de alcool etilic produc o vasodilatare a capilarelor la nivelul plămânilor ceea ce permite o mai bună oxigenare a sângelui. Astfel, descongestionarea pulmonară scade cu mult riscul de pneumonie.

O altă proprietate a țuicii este curățarea depunerilor de colesterol de pe artere. În plus, în caz de răceală, este bine să te folosești de ea pentru o frecție ca la carte. Astfel, pielea va începe să transpire și va elimina toxinele acumulate.

Atenție!

Nu trebuie depășită cantitatea de 30 ml! Consumată cu moderație, țuica ajută atât bila cât și ficatul să se regenereze.This post first appeared on Pelecanul Gustos, please read the originial post: here

Share the post

Stiai ca tuica ne protejeaza inima

×

Subscribe to Pelecanul Gustos

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×