Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Cand ne poate face rau spanacul?

Spanacul nu se va consuma de catre pacientii bolnavi de reumatism, guta, hepatita, pietre la rinichi sau vezica, inflatii gastrice sau intestinale sau artrita, deoarece contine acid oxalic, contraindicat in aceste afectiuni  (din cauza oxalattilor de potasiu si calciu). Foarte important: daca in timpul prepararii frunzele de spanac isi schimba culoarea din verde proaspat in verde spre galben, atunci el devine daunator si nu trebuie consumat.

Preparatele din frunze de spanac  contribuie la profilaxia sau ameliorarea unor afectiuni precum: hipertensiunea arteriala, tusea, avitaminoza, scorbutul, rahitismul, acneea, anemia.

De asemenea, Spanacul este recomandat celor care se refac dupa o boala grea, precum si in stari de oboseala si epuizare. I se atribuie spanacului si rolul de activator al secretiilor pancreatice si, mai mult decat atat, de agent anticancerigen.

Studii recente arata ca spanacul este recomandat gravidelor, contribuind la buna dezvoltare a fatului. Potrivit acelorasi studii, spanacul contribuie la fortificarea vaselor de sange, a inimii si a ochilor.

Datorita faptului ca este depurativ (curata organismul de toxine), spanacul se foloseste intens in curele de primavara. Semintele de spanac sunt utile in combaterea constipatiei. In plus, folosit in uz extern, spanacul sub forma de cataplasme sau comprese cu suc poate amelioraafectiuni ale pielii precum acneea,  arsurile, eczemele, pecinginea, plagile atone si ulcerele de piele.


This post first appeared on Pelecanul Gustos, please read the originial post: here

Share the post

Cand ne poate face rau spanacul?

×

Subscribe to Pelecanul Gustos

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×