Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Cauze ale ingrasarii pe care nu le banuiai

Stresul poate fi cauza pentru care, desi nu mananci mult, te poti ingrasa.

O echipa de cercetatori de la Universitatea Yale a descoperit ca persoanele foarte stresate depun grasimea in jurul taliei, iar surplusul aparut in aceasta parte a corpului este asociat cu aparitia bolilor de inima. Oamenii de stiinta dau vina pe nivelul unui hormon, denumit cortizol, care este in crestere in momentele de tensiune, ca reactie de aparare a organismului. Acest hormon directioneaza mai multa grasime catre depozitele din partea abdominala.

Depresia

Foarte multe medicamente anti-depresive duc la cresterea in Greutate. Daca iei pastile pentru depresie, te poti astepta sa iei in greutate intre doua si sase kilograme. Chiar fara medicamente, depresia este corelata cu ingrasarea.

Daca nu iei pastile, exista totusi dovezi ca starile de depresie pot Duce la cresterea in greutate. Acest lucru se intampla deoarece persoanele depresive pot sa manance mai mult, dar pot avea si un program de masa haotic. Mancatul pe timpul noptii, de exemplu, poate duce la acumularea de kilograme nedorite.

Intoleranta alimentara

Unele intolerante alimentare pot duce, de asemenea, la acumularea de kilograme. Atunci cand consumam un aliment la care avem intoleranta alimentara, organismul are o reactie de respingere la proteinele continute de respectivul aliment si nu il digera corespunzator. Practic, simptomele intolerantei alimentare (durerile de cap, probleme ale pielii etc) sunt rezultatul luptei pe care organismul o duce cu alimentele care ii fac rau. Acest efect negativ al alimentelor asupra organismului ne diminueaza starea de bine si ne impiedica sa ne simtim in forma.

Lipsa somnului

Un program haotic de somn afecteaza grav sanatatea, dupa cum au dovedit-o numeroase studii pana in prezent. insa, mai mult decat atat trebuie sa stii ca atunci cand corpul este privat de somn si nu te odihnesti cat trebuie vei fi tentata sa mananci mai mult si sa faci alegerile alimentare cele mai rele pentru organism.

Ca sa opresti acest cerc vicios, este nevoie sa dormi intre 7-8 ore pe noapte pentru ca organismul sa beneficieze de odihna necesara pentru a se reface. Astfel, metabolismul tau va fi mai alert si riscul de a te ingrasa este diminuat, asta in conditiile in care nu exagerezi cu mancarea si optezi pentru alimente sanatoase.

Prea putina mancare

Regimul prelungit si aportul prea scazut de calorii pot afecta rata metabolismului. Reducerea aportului de alimente poate duce la pierderea in greutate, insa  nu putem sa scadem sa diminuam la nesfarsit cantitatea de mancare. Din moment ce nu putem slabi la nesfarsit, la un moment dat aceasta diminuare continua a aportului caloric va determina metabolismul sa lupte impotriva pierderii in greutate.


This post first appeared on Pelecanul Gustos, please read the originial post: here

Share the post

Cauze ale ingrasarii pe care nu le banuiai

×

Subscribe to Pelecanul Gustos

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×