Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Copilul are probleme? Prea multi parinti nu dau importanta

De cele mai multe ori, adulții subestimează problemele copiilor lor, însă acestea pot devin surse de anxietate, stres sau tulburări pentru cei mici. Deși se crede că perioada copilăriei este singura în care nu ne confruntăm cu grija zilei de mine, copiii au propriile lor frământări și dezamăgiri care le pot afecta echilibrul psihic. 
Motivele pentru care se îngrijorează copiii sunt diverse și diferă de la etapă la etapă. Ele pot pleca de la temele școlare, testele, transformările corporale, integrarea în grupul de prieteni până la  imaginea lor în grupurile sociale .
Ca părinte, trebuie să acorzi atenție tuturor schimbărilor care apar în viața celui mic pentru a identifica mai bine și mai ușor potențialele surse de stres ale copilului și pentru a găsi soluțiile oportune.

1. Neînțelegerile dintre frați

Deși relația dintre frați poate fi una conflictuală în copilărie din cauza caracterului diferit al fiecăruia, a punctelor de vedere diferite sau a luptei pentru statutul dominant de copil favorit în fața părinților. Cei mici nu au maturitatea necesară să-și gestioneze singuri problemele și neînțelegerile, astfel că intervenția adultilor poate fi  vitală pentru armonizarea legăturii fraternale.
Părinții ar trebui să-și ajute copiii să comunice mai bine și mai deschis atât între ei cât și cu ei. Acesta este un prim exercițiu de interacțiune corectă cu cei din jur, dar și  cea mai eficientă modalitate de temperare a conflictelor.
Copiii trebuie încurajați să se confeseze atunci când îi deranjează ceva, pentru ca astfel să se poată găsi soluția optimă la problemele întâlnite.

2. Presiunea temelor pentru acasă

Temele de la școală au fost întotdeauna o adevărată corvoadă. Adu-ți aminte ce chinuitor era pentru tine după ce ajungeai acasă, în loc să ieși afară la joacă, să stai în casă să te ocupi de teme. Încurajează-ti copilul să facă sport și învață-l cum să-și programeze timpul astfel încât să aibă timp pentru toate.
Este vital ajutorul tău la rezolvarea temelor.  Astfel copilul tău va înțelege că nu este o rușine să fii ajutat atunci când ai nevoie, iar spijinul oferit îl va determia să se apropie și mai mult de tine.

3. Succesul activităților extrașcolare

Dacă ai observat că are un talent anume, îndrumă-l în direcția respectivă, însă ai grijă ca programul lui după terminarea orelor de curs să nu fie chiar atât de solicitant. Ține minte că are nevoie de odihnă pentru a asimila mai ușor și a interacționa mai bine.

4. Transferul la o altă școală

Să te acomodezi într-o nouă școală poate fi o piatră de încercare pentru orice copil, mai ales dacă trece printr-o perioadă de acceptare pe sine și de apartenență la un anumit grup.
Explică-i  că trebuie să fie răbdător și comunicativ cu cei din jur. Încearcă să-i arăți latura pozitivă a aceastei schimbări din viața lui.
Adevăratele lecții de viață se învață în copilărie atunci când exemplul părinților joacă rolul cel mai important în formarea adultului.
Reține!
Demonstațiile văzute la adulții din jur, modalitatea în are reacționază părinții la problemele care se ivesc pe parcurs, toate acestea duc la formarea identității copilului ca individ.
Mesajul transmis de părinți va fi atitudinea pe care el o va aborda la maturitate. Într-o casă în care domnește armonia, iubirea, comunicarea, în care problemele sunt rezolvate cu optimism și speranță, copiii vor crește cu principii solide de viață și vor fi pilonii de rezistență ai unei noi familii.


This post first appeared on Pelecanul Gustos, please read the originial post: here

Share the post

Copilul are probleme? Prea multi parinti nu dau importanta

×

Subscribe to Pelecanul Gustos

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×