Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Painea harica e foarte sanatoasa

Painea harica este cunoscuta din cele mai vechi timpuri de catre pustnici, de aceea i se mai spune si „paine pustniceasca".


Se prepara numai din uruiala (grau sau secara - maruntite grosier). Se pot folosi si cereale fara gluten, precum mei, quinoa, hrisca, porumb, amarant sau leguminoase: mazare, naut, fasole.


Cantitatea necesara pentru o zi este 1-3 grame/kg corp la o masa. Daca aveti greutatea de 60 kilograme, cantitatea de paine necesara este de 180 grame la o masa, iar pentru cele trei mese zilnice, doza ideala va fi de 450 grame.


Cerealele se transforma în faina, peste care se adauga apa purificata si suc de morcovi. Se pregateste o compozitie, care se lasa la dospit 10-12 ore, la o temperatura de 38-40 grade.


În general, se prepara seara, ca sa stea la dospit toata noaptea.


Odata dospita, aceasta paine se poate manca asa cum este sau, daca se usuca si mai mult, sub forma de pesmet.


Nu se consuma mai repede decat orele indicate, deoarece în acest interval se fomeaza energiile vii, care sunt semnul harului.


Ce se mai poate consuma pe langa painea harica?


Hrana vie, preparata dupa retetele din bucataria fara foc, pe baza de morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, sfecla rosie, dovleac, divlecel, gulii, conopida, salata, urzici, leurda, loboda, stevie, ceapa si usturoi verde, spanac. Ardeiul iute si acriturile se folosesc cu prudenta.


Se mai pot consuma nuci, alune, arahide, castane comestibile, seminte de dovleac si de floarea soarelui.


Daca se respecta acest regim cu strictete timp de 60 de zile, dar mai ales pe durata postului religios, însotit de rugaciune si smerenie, se elimina toate toxinele din organism si orice boala, oricAt de grava, dispare sau se amelioreaza.


Daca preparati supe sau ciorbe, adaugati în ele painea harica si verdeata proaspata.


Sunt interzise uleiul, dulciurile procesate, produsele de origine animala, mai ales lactatele.


Daca nu puteti consuma alimente în stare solida, se poate prepara un „lapte" de pAine harica: 250 ml apa purificata sau suc de morcovi se amesteca cu painea harica si se adauga o lingurita cu suc de catina sau de mere. Se consuma cu înghitituri mici, bine salivat, cu pauze de 10 minute între ele, deoarece numai astfel este eficient. Cantitatea zillnica recomandata este de doi litri.


Consumul laptelui de paine harica este de mare ajutor în vindecarea afectiunilor cronice.


Poate aparea „criza de vindecare", cu reactii diverse ale organismului: greturi, varsaturi, gaze, diaree, temperatura, dar acestea sunt semne ca organismul elimina toxinele.


Painea harica, înainte de toate, alimenteaza sistemul nervos.


Este ideal ca si copiii sa consume aceasta paine, în locul dulciurilor procesate, atat de nocive pentru organism.


This post first appeared on Pelecanul Gustos, please read the originial post: here

Share the post

Painea harica e foarte sanatoasa

×

Subscribe to Pelecanul Gustos

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×