Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

‘Este altceva decât o ameninţare directă făcută printr-un telefon’

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a declarat, marţi, că România ”are în funcţiune un sistem foarte puternic de prevenţie şi combatere a terorismului”, care funcţionează permanent, integrat, între mai multe instituţii. Afirmaţiile sale au venit după ce în curtea Sinagogii din Târgu Mureş au fost observate două colete suspecte, ulterior constatându-se că în acestea se aflau obiecte de uz casnic.

Cătălin Predoiu a fost întrebat, marţi, la RTV, despre alerta de la Sinagoga din Târgu Mureş.

”Au fost observate două colete suspecte (…). Este altceva decât o ameninţare directă făcută printr-un telefon sau un alt mijloc de comunicare. Faptul că s-au declanşat imediat procedurile în astfel de situaţii arată o vigilenţă, într-adevăr, la un nivel ridicat. Cred că este util, de asemenea, să înţelegem că există un întreg sistem de instituţii care se ocupă cu protecţia, prevenirea şi combaterea terorismului. E un sistem organizat printr-o lege specială. O lege din 2004, legea 535 privind Sistemul Naţional de Prevenire şi Combaterea Terorismului”, a afirmat ministrul de Interne.

El a explicat că în acest sistem sunt incluse mai multe instituţii, enumerând Serviciul Român de Informaţii, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naţionale, Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Protecţie şi Pază, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Parchetul General.

”Deci sunt mai multe instituţii care funcţionează, coordonat, pe bază de planuri, pe bază de analiză a unor informaţii culese din teren, analiză care se face permanent, în mod continuu şi pe baza acestor analize se pun în aplicare măsuri concrete şi de prevenţie şi de intervenţie, cum a fost cazul pe care l-aţi exemplificat dumneavoastră în acest caz şi de combatere. Prin urmare, mesajul pe care eu vreau să-l transmit este că România are în funcţiune un sistem foarte puternic de prevenţie şi combatere a terorismului, că el funcţionează permanent, funcţionează integrat între mai multe instituţii, iar în caz de ameninţări iminente sau de incidente de natură teroristă, este foarte adevărat, Ministerul Afacerilor Interne, prin armele sale, prin Poliţia Română, în primul rând, dar şi prin Jandarmerie sau Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, intervine în coordonare cu celelalte instituţii până când se încadrează fenomenul sau faptul respectiv, în categoria de ameninţare sau chiar eveniment terorist, moment în care intervin şi Serviciul Român de Informaţii şi alte instituţii. Mai mult decât atât, pe baza unor analize care, subliniez încă o dată, se fac permanent, în mod continuu pe informaţiile care sunt culese din teren şi din interior, dar şi în exteriorul ţării, există pre poziţionări de forţe în sistemele de ordine publică, astfel încât intervenţia, în caz de nevoie, să se facă rapid”, a adăugat el.

Poliţiştii din Mureş au fost sesizaţi, marţi, cu privire la existenţa a două colete suspecte în curtea Sinagogii din Târgu Mureş. Acolo au intervenit pirotehniştii, traficul în zonă fiind restricţionat.

”La data de 24 octombrie a.c., Poliţia municipiului Târgu Mureş a fost sesizată prin apelul unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că, în curtea Sinagogii evreieşti din Târgu Mureş, s-ar afla două colete suspecte. La faţa locului s-au deplasat cu celeritate echipaje de ordine publică, iar poliţiştii au luat primele măsuri pentru pentru asigurarea unui perimetru de siguranţă, circulaţia auto şi pietonală în zonă fiind restricţionată”, a arătat IPJ Mureş.

Potrivit sursei citate, în cele două colete suspecte au fost identificate obiecte de uz casnic, nefiind constatată existenţa vreunui pericol. În continuare, se fac verificări referitoare la modul în care cele două colete au ajuns acolo.Sursa

The post ‘Este altceva decât o ameninţare directă făcută printr-un telefon’ first appeared on DayNews24.This post first appeared on DayNews24, please read the originial post: here

Share the post

‘Este altceva decât o ameninţare directă făcută printr-un telefon’

×

Subscribe to Daynews24

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×