Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Război în Israel. ONU îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu accesul la hrană în Fâșia Gaza

Programul Alimentar Mondial (PAM) este „profund îngrijorat” de dificultăţile de acces la produsele alimentare de bază în zonele afectate de conflictul dintre Israel şi Hamas, în special Fâşia Gaza, a transmis duminică această agenţie a ONU, potrivit AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

PAM informat printr-un comunicat că este „profund îngrijorat de deteriorarea rapidă a situaţiei din Israel şi statul Palestina şi de impactul acestui conflict asupra populaţiilor afectate”.

Organizaţia, cu sediul la Roma, declară că are stocuri de alimente gata să fie distribuite persoanelor strămutate sau persoanelor din adăposturi, „solicită acces umanitar sigur şi neîngrădit în zonele afectate, făcând apel la toate părţile să respecte principiile dreptului umanitar”.

„Pe măsură ce conflictul se intensifică, civilii, inclusiv copiii şi familiile vulnerabile, se confruntă cu provocări tot mai mari în ceea ce priveşte accesul la produsele alimentare de bază. Reţelele de distribuţie sunt perturbate, iar producţia de alimente este grav afectată de ostilităţi”, a transmis PAM.

Agenția Organizației Națiunilor Unite este, de asemenea, îngrijorată de epuizarea stocurilor în magazinele alimentare din Fâşia Gaza, precum şi de deşeurile cauzate de întreruperile de curent.

După ofensiva militară surpriză  declanşată sâmbătă dimineaţă de Hamas, care a lansat mii de rachete, a infiltrat luptători pe teritoriul israelian şi a capturat israelieni, Israelul şi Fâşia Gaza sunt în război.

Potrivit bilanţurilor provizorii, peste 600 de persoane au fost ucise de partea israeliană şi peste 300 de partea palestiniană.Sursa

The post Război în Israel. ONU îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu accesul la hrană în Fâșia Gaza first appeared on DayNews24.This post first appeared on DayNews24, please read the originial post: here

Share the post

Război în Israel. ONU îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu accesul la hrană în Fâșia Gaza

×

Subscribe to Daynews24

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×