Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Cat de des trebuie sa cureti filtrul aspiratorului pentru o intretinere corecta si eficienta

Aspiratorul este unul dintre electrocasnicele care sunt in mod frecvent folosite pentru a mentine curatenia in spatiile interioare. Acestea sunt special create pentru a igieniza covoarele si se utilizeaza deseori atat in casa, dar si in birouri, institutii, cabinete si scoli. Pentru a curata spatiile generoase unde se aduna cantitati imense de murdarie, este nevoie de aspiratoare profesionale care au o capacitate mai mare de absorbtie a prafului.

Avand in vedere ca tehnologia avanseaza cu pasi repezi, exista o multime de aspiratoare moderne ce se remarca printr-un grad marit de eficienta si rapiditate. Totusi, acest lucru nu inseamna ca nu au nevoie de intretinere. Este foarte important sa verifici componentele aspiratorului in mod periodic si sa acorzi atentia necesara chiar si celor mai mici detalii, pentru a-l mentine in stare optima pentru cat mai mult timp.

In acest sens, trebuie sa stii cum sa alegi modelul Cel Mai Potrivit pentru tine si cum sa cureti aspiratorul in mod corect. Piata abunda de o serie de modele de aspiratoare cu sac sau fara sac, care sunt prevazute cu diferite filtre de aspirare.

Modele de aspiratoare si filtre adecvate

Aspiratoarele fara sac se curata mai usor si au o putere de aspirare foarte buna. Specialistii recomanda folosirea acestor tipuri de aspiratoare pentru cei care au diverse alergii deoarece contin Filtre HEPA care reduc considerabil raspandirea alergenilor si acarienilor. In plus se remarca prin inovatie si performanta si au o durata lunga de viata.

Aspiratoarele cu sac sunt modelele clasice, care se folosesc cel mai des pentru ca au o putere de aspirare foarte mare. Acestea functioneaza pe baza unui filtru colector, care trebuie curatat si intretinut in mod corect pentru a mari considerabil durata de viata a aspiratorului.

Exista si diverse modele de aspiratoare de mana care se identifica printr-un grad inalt de confort si versatilitate. Cu ajutorul acestor aspiratoare poti curata in mod eficient fiecare colt al casei, zonele mai greu accesibile, dar si interiorul masinii tale.

Chiar si aspiratoarele verticale care se remarca prin performanta de aspirare folosesc un sistem de filtru prin cartus prin care aerul evacuat devine mai pur decat cel din interior. In acest sens, merita sa folositi aspiratoarele performante deoarece puteti curata foarte usor filtrele si celelalte accesorii componente, oferindu-va astfel randament maxim pentru mult timp.

Astazi au aparut si aspiratoarele robot care sunt foarte simplu de utilizat benefice, sunt silentioase si indeparteaza rapid praful fara nici un pic de efort. Acestea sunt prevazute cu filtre Hepa care se curata foarte usor si sunt foarte performante.

Cum sa cureti aspiratorul in mod eficient?

Pentru a te bucura de calitate pentru timp indelungat ai nevoie de dispozitive eficiente, dar si de o intretinere corespunzatoare. Daca folosesti un aspirator cu filtru este bine sa stii care sunt metodele cele mai sigure de mentenanta.

In primul rand, este necesar sa cureti aspiratorul dupa fiecare utilizare, pentru a evita ca in interiorul sacului sa se adune o cantitate mare de murdarie, microorganisme si bacterii daunatoare.

Metode simple si eficiente pentru curatarea unui aspirator cu  filtru

Este foarte important sa acordati atentia binemeritata acestui aspect. Majoritatea aspiratoarelor dispun de doua filtre: filtrul de motor care de obicei trebuie inlocuit anual si filtrul de evacuare, care trebuie curatat in mod frecvent.

Curatarea filtrului aspiratorului reprezinta un procedeu foarte simplu. Daca aspiratorul este prevazut cu un filtru reutilizabil, atunci il poti spala pentru a-l curata in mod eficient. Iata cum trebuie sa procedezi mai exact:

  1. Scufunda filtrul in apa calduta si curata-l cu o periuta
  2. Clateste filtrul in apa rece si lasa-l la uscat in aer liber pentru 24 de ore.
  3. Filtrele non lavabile pot fi scuturate cat mai energic pentru a indeparta depunerile de praf, iar apoi se curata cu o laveta curata si uscata.

Filtrele HEPA se schimba de regula o data la trei ani, insa acest lucru nu inseamna ca nu trebuie sa le inspectati periodic pentru a vedea daca nu apar ceva probleme. In cazul in care filtrul emite un miros persistent de mucegai, acesta este semnul care iti indica ca trebuie inlocuit.

Tine cont de faptul ca murdaria care se aduna in interiorul aspiratorului trebuie indepartata in mod frecvent cu ajutorul unei periute, deoarece in caz contrar va scadea performanta acestuia in timp.

Este important sa curatati cat mai des filtrul aspiratorului deoarece se poate bloca usor, iar puterea de absorbtie a scamelor si prafului se diminueaza in mod vizibil, ceea ce ingreuneaza procesul de curatare, iar uneori il face chiar imposibil.

Pe langa filtre, mai trebuie curatate si alte accesorii ale aspiratorului, cum ar fi: furtunul si periile. Pentru buna functionare a aspiratoarelor se recomanda inlocuirea filtrelor periodic pentru a evita acumularea de reziduuri si scaderea performantei. Filtrele de cenusa au nevoie de revizuire constanta, deoarece reprezinta un element vital in functionarea aspiratoarelor.

Prin urmare, curatarea corecta a filtrelor si mentenanta periodica te ajuta sa-ti mentii aspiratorul in conditii optime pentru mult timp.

Tipuri de filtre si caracteristici esentiale

Pe piata de profil exista o larga varietate de modele de filtre pentru aspirator, cum ar fi: cele absorbante, de rezerva, de dimensiuni mici sau mari dimensiuni sau cu diferite trepte de putere. Specialistii recomanda sa folositi filtrul cel mai potrivit in functie de scopul in care urmeaza sa utilizati aspiratorul.

Asadar, daca urmeaza sa il utilizati in scop casnic pentru absorbtia prafului, a cenusii, rumegusului sau a altor tipuri de substante dure, aveti nevoie cu siguranta de un aspirator de inalta calitate care va garanteaza eliminarea completa a acestora.

Filtrele sunt categorizate in functie de modelul de aspirator la care pot fi utilizate si dupa clasa de filtrare, astfel: M, L, H sau H Asbestos. Aceste detalii sunt absolut esentiale si va ajuta sa gasiti filtrul cel mai potrivit indiferent de context. Informati-va corect cu privire la caracteristicile definitorii pentru a putea face o alegere corecta de fiecare data. In acest fel, poti beneficia din plin de toate avantajele oferite. Inlocuieste la timp toate accesoriile necesare, cum ar fi: filtru aspirator, cartuse filtrante, cosuri filtrante, suport de filtre sau filtre textile pentru a te bucura de performanta aspiratorului tau pentru mult timp.

Alte detalii importante despre filtre si gradul de filtrare

Gradul de filtrare al unui aspirator reprezinta indicatorul de curatenie. Asadar, pentru a obtine rezultatele dorite, chiar si in cazul unui nivel ridicat de exigenta, este important sa faceti o alegere inteligenta. In acest sens, trebuie sa analizati diversele tipuri de filtre aspiratoare, pentru a avea certitudinea ca filtrul ales este cel mai potrivit pentru aspiratorul pe care il detineti.

Calitatea de purificare a aerului depinde de tipul si de cantitatea de filtre cu vid. De asemenea, eficienta filtrului poate afecta capacitatea de absorbtie si rezistenta negativa, astfel ca trebuie sa faceti alegerea finala in functie de ce va doriti mai mult: aspiratie puternica sau puritatea aerului.

Unele modele de aspiratoare functioneaza pe baza unui proces de curatare complex, astfel: prima data se pune in functiune colectorul de praf, pentru a aduna particulele mari de praf, apoi filtrul care este situat la marginea motorului curata praful fin care nu se poate vedea cu ochiul liber. Acest filtru protejeaza motorul de uzura prematura iar un alt filtru este situat la capatul de iesire. Acesta are rolul de a retine cele mai fine particule, alergeni si microorganisme si, in mod implicit, de a improspata aerul din orice incapere.

Filtrele HEPA sunt de mai multe tipuri: microfiltre electrostatic, filtre S-grade si filtre HEPA. Primul model este cel mai cunoscut iar altele sunt instalate in modele speciale si joaca rolul de filtru suplimentar. Micro-filtrele trebuie inlocuite dupa mai multe utilizari. Acestea se remarca printr-un grad ridicat de eficienta. De asemenea, filtrul S-Class, ofera un randament maxim in ceea ce priveste colectarea prafului si a murdariei.

Filtrul HEPA se remarca prin eficienta marita in ceea ce priveste curatarea de particule minuscule de praf, oferind un grad inalt de purificare a aerului. Acest filtru mentine particulele de praf nu mai putin de 0,06 microni. Exista filtre care fac parte din diferite subclase HEPA filtre si care au capacitatea de a retine particulele fine din aer intr-un anumit procent. Unele modele purifica aerul in proportie de aproape 100% in timp ce altele au randamentul maxim de 85%.

De asemenea, filtrele HEPA sunt detasabile si lavabile. Acestea sunt confectionate dintr-un material poros din fibra de sticla. Daca filtrul lavabil se murdareste dupa finalizarea procesului de curatare, acesta se spala cu apa, se usuca si se poate refolosi in conditii optime.

Filtrele performante pot curata aerul de cele mai mici particule de praf, lasand aerul proaspat in orice incapere. Puteti folosi chiar si arome speciale, in functie de preferinte pentru a respira un aer intens parfumat. In acest sens, este indicat sa puneti canteva picaturi de esenta in sacul de praf. Aromele granulate pot fi folosite in orice aspirator care este prevazut cu saci de praf de hartie.

Daca doriti sa eliminati complet mirosul neplacut, puteti utiliza filtrele de carbon activ cu pulbere de carbune. Pe piata exista deja cateva modele de filtre de carbon.

Prin urmare, pentru a va bucura de o curatenie impecabila si pentru a respira un aer pur in fiecare zi, este esential sa va mentineti aspiratorul in cele mai bune conditii si sa inlocuiti filtrele defectuoase in cel mai scurt timp. Conferiti atentia binemeritata procesului de mentenanta si curatati filtrele, pentru a indeparta depunerile de reziduuri in mod practic si eficient. In acest fel, aveti o multime de beneficii si puteti intretine filtrele functionale intr-un mod cat mai facil.

The post Cat de des trebuie sa cureti filtrul aspiratorului pentru o intretinere corecta si eficienta first appeared on DayNews24.



This post first appeared on DayNews24, please read the originial post: here

Share the post

Cat de des trebuie sa cureti filtrul aspiratorului pentru o intretinere corecta si eficienta

×

Subscribe to Daynews24

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×