Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Cum să fii dezvoltator web în 2023

În zilele noastre, suntem cu toții înconjurați de tehnologie. Tehnologia este pretutindeni, de la aplicații de bază până la invenții inovatoare, cum ar fi inteligența artificială (AI), învățarea automată (MI), robotica și altele. Chiar și site-urile de social media și motoarele de căutare pe care le vizităm și consumăm conținut provin din tehnologie.

Site-urile de comerț electronic pe care le folosim pentru achiziționarea de articole și site-urile web ale companiei pe care le vizităm pentru informații necesită tehnologie. Dacă ești un tehnocrat sau vrei să-ți construiești site-ul web, urcă-te pe drumul dezvoltării web; este pe o pantă ascendentă.

Ce este Dezvoltarea Web?

Pentru a începe cu elementele de bază, mai întâi, înțelegeți ce este dezvoltarea web. Este procesul de creare site prezentare și a aplicațiilor și le include pe ambele – cele organizate pentru utilizare open-source, adică Internet, și pentru rețelele private – întâlnite în mod obișnuit în marile corporații – adică Intranet. Apariția se concentrează pe codificarea și programarea site-urilor care conduc funcționalitatea și funcționarea.

Pentru a aprofunda mai mult în această arena, dezvoltarea web cuprinde trei straturi: codificare pe partea clientului (frontend), codare pe partea serverului (backend) și tehnologia bazelor de date.

Cele trei straturi ale dezvoltării web

Dezvoltare Front End

Dezvoltarea front-end se referă la caracteristicile direct vizibile și ușor accesibile de către utilizatorul final. Ceea ce experimentați la încărcările site-ului web, cum ar fi ușurința de utilizare și estetica, sunt realizate de dezvoltatorii front-end. Cu cuvinte mai simple, ele încorporează componentele vizuale care intră în site-uri web, inclusiv butoanele, navigarea și alte aspecte.

Dacă dezvoltarea frontend este ceva care te ademenește, atunci HTML, JavaScript și CSS sunt esențiale. Stăpânirea acestor limbi este o condiție prealabilă. În plus, trebuie să fii bine echipat cu know-how despre crearea de design-uri receptive, testare și depanare. Mai mult decât atât, familiarizați-vă cu instrumente precum sistemele de management al conținutului , API-urile și cadrele.

Dezvoltare Back End

Dezvoltarea back-end se adresează în culisele site-urilor web și se concentrează pe logica și integrarea server-side pentru aplicațiile web. Pentru a spune mai simplu, funcționează pe produse și programe destinate clienților. Acești dezvoltatori se ocupă de servere, baze de date și aplicații; acestea sunt aspecte care nu sunt văzute de utilizatorul final.

Pentru dezvoltatorii backend aspiranți, limbaje și cadre precum Java și Ruby on Rails sunt obligatorii. În al doilea rând, familiarizarea cu unele abilități va fi utilă. Furnizorii de locuri de muncă caută de obicei cunoștințe despre gestionarea bazelor de date , utilizarea cadrului, programare și conformitatea cu securitatea.

Tehnologia bazelor de date

Gândiți-vă la tehnologia bazelor de date ca fiind sistemul de sprijin sau coloana vertebrală a dezvoltării web. Face ca depozitul care stochează și gestionează mai multe conținuturi, cum ar fi coduri și fișiere, este primordial pentru funcționalitatea optimă a site-urilor web. Majoritatea site-urilor web din ziua de azi folosesc o anumită formă de Sistem de management al bazelor de date relaționale (RDBMS) care permite acestei trifecte de dezvoltare web să se sincronizeze perfect pentru creare site-uri web complet funcționale.

Pentru cei care doresc să aprofundeze tehnologia bazelor de date, limbajul de interogare structurat (SQL) este considerat cel mai simplu dintre opțiunile variate. Este similar cu limba engleză, ceea ce îl face ușor de citit, scris și înțeles. De asemenea, familiarizați-vă cu unele dintre sistemele obișnuite de gestionare a bazelor de date relaționale, cum ar fi MySQL, PostgreSQL și Oracle DB.

Diferența dintre Web Design și Web Development

Deși adesea folosită interschimbabil, există o diferență puternică între design web și dezvoltare web. Dezvoltarea web se referă la aspectele funcționale ale site-urilor web, cum ar fi serverele și aplicațiile. Design web cu aspectul – sau atmosfera – site-ului. Adică, designul web se adresează schemelor de culori, fonturilor, listelor drop-down, barelor de defilare și punctelor de contact.

Comentarii finale

Tehnologia este răspândită și este pretutindeni, de la site-uri web de marcă la platforme de social media până la site-uri de comerț electronic. Dezvoltarea web creează aplicații și site-uri web și cuprinde cei trei piloni ai dezvoltării front-end, dezvoltarea back-end și tehnologia bazelor de date.

The post Cum să fii dezvoltator web în 2023 first appeared on DayNews24.



This post first appeared on DayNews24, please read the originial post: here

Share the post

Cum să fii dezvoltator web în 2023

×

Subscribe to Daynews24

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×