Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Masajul facial și masajul scalpului – zonele de acțiune. Cum ajută masajul facial la riduri?

Masajul capului este o procedură de care fiecare persoană are nevoie periodic, dar de fapt foarte des. Pe lângă faptul că oferă o mulțime de emoții pozitive, un masaj al Capului are multe efecte benefice – restabilește circulația sângelui la nivelul scalpului, ajută părul să arate sănătos și strălucitor.

Sub acțiunea unui masaj al capului, pielea este curățată de praf și microbi, funcția secretorie a glandelor sudoripare și sebacee se îmbunătățește.

În procesul de masaj al capului, există o relaxare semnificativă a mușchilor încordați în mod constant ai capului, așa că mulți oameni observă o calmare puternică și un efect de somn bun și bună dispoziție al acestei proceduri.

La efectuarea unui masaj al capului, sistemul neuro-receptor al pielii este excitat, ceea ce declanșează un lanț de reacții reflexe ale corpului, ducând la armonizarea celor mai importante procese ale întregului organism, și mai ales a sistemului nervos.

Ca urmare, masajul capului aduce ameliorarea durerilor de cap, amețelii, neurasteniei și servește ca o excelentă prevenire a migrenei, care este cauzată de circulația sanguină afectată în unele părți ale creierului, provocând o creștere a presiunii intra craniene. De asemenea, îmbunătățește memoria și ajută la restabilirea performanței.

Ce este masajul capului?

Pielea capului are o legătură directă cu creierul, astfel încât impulsurile lansate în procesul de expunere la acesta intră imediat în cortexul cerebral, punând la punct munca întregului organism. Tehnicile de masaj se bazează pe filozofia orientală, conform căreia o persoană este formată în întregime din puncte biologic active care interacționează cu un anumit sistem sau organ.

Efectul masajului capilar ajută să influențezi pozitiv centrii energetici apăsând pe anumite puncte, activându-le potențialul ascuns. În timpul ședinței, pacientul scapă de disconfortul fizic și emoțional, dispar semnele interne și externe de oboseală, tenul și circulația sângelui se îmbunătățesc.

Masajul capilar are ca scop eliminarea diferitelor afecțiuni – stres, migrene, amețeli, dureri si disconfort în mușchi, apatie si oboseală.

Manipulările au un efect pozitiv asupra circulației sângelui, tonusului vascular, îmbunătățesc performanța, relaxează mușchii capului, gâtului și umerilor. De remarcat și alte îmbunătățiri precum accelerarea creșterii părului și oferirea de volum, îmbunătățirea tenului, netezirea ridurilor mimetice și fermitatea pielii.

Masajul capului începe cu mișcări ușoare de mângâiere, care sunt completate treptat de frecare și frământare. Acest lucru permite clientului să se relaxeze, să crească fluxul de sânge și să încălzească pielea.

Mușchii capului și gâtului încep să se relaxeze treptat, sistemul nervos se calmează. După aceea, puterea impactului crește ușor. Se adaugă mișcări vibratoare, circulare și schimbătoare. La sfârșitul ședinței, ritmul încetinește, se efectuează aceleași mișcări ușoare și liniștitoare ca la începutul masajului.

Când terapeutul efectuează procedura, acesta acordă cea mai mare atenție următoarelor puncte și zone ale capului:

  • partea centrală a frunții (ajută la scăderea durerii și a tensiunii);
  • gropi în spatele urechilor (îmbunătățește circulația sângelui);
  • scobituri pe spatele capului (pentru combaterea răului de mare);
  • regiunea temporală (ajută la relaxarea mușchilor, ameliorarea disconfortului și a presiunii din tâmple);
  • gropi parietale (vă permite să faceți față insomniei);
  • punctele deasupra centrului sprâncenelor (din cauza durerii în frunte și a amețelii; ajută la relaxarea mușchilor oculari dacă trebuie să stați des la computer).

Cum ajută masajul capului/facial la riduri?

Pentru mulți, va fi o surpriză că masajul capului ajută la combaterea ridurilor mimetice. Odată cu oboseala, ovalul feței devine mai puțin pronunțat, limitele sunt estompate. Unii o atribuie vârstei sau excesului de greutate, dar de fapt poate fi cauzata de tensiunea în regiunea colului cervico-guler.

Apariția ridurilor este asociată nu numai cu lipsa de colagen. Acest lucru este facilitat de stresul frecvent, stările nervoase. Masajul are un efect relaxant, afectează pozitiv sistemul nervos central. El este capabil să facă față mai bine decât multe proceduri cosmetice, deoarece elimină rădăcina problemei.

Ca urmare a manipulărilor, circulația sângelui se îmbunătățește, ceea ce readuce culoarea naturală și strălucirea feței, îmbunătățește procesul metabolic și mai mulți nutrienți intră în celulele pielii. Masajul capului este considerat și un instrument eficient în lupta împotriva durerilor de cap și a insomniei, care nu pot decât să afecteze aspectul.

The post Masajul facial și masajul scalpului – zonele de acțiune. Cum ajută masajul facial la riduri? first appeared on DayNews24.



This post first appeared on DayNews24, please read the originial post: here

Share the post

Masajul facial și masajul scalpului – zonele de acțiune. Cum ajută masajul facial la riduri?

×

Subscribe to Daynews24

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×