Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Dicţionar de marketing de conţinut

Când vorbim despre Content Marketing, sunt menționați o serie de termeni, care uneori ajung să încurce mințile multor cititori care caută să se antreneze în zonă.

Pentru a rezolva această problemă, am pregătit acest articol, care include toți cei mai comuni termeni, pe care chiar trebuie să-i cunoști.

Analytics: analiza datelor. Software-ul de analiză web colectează, analizează și raportează comportamentul utilizatorilor unui site web sau aplicație. Cel mai cunoscut este Google Analytics .

Automatizare de marketing: set de practici care urmăresc automatizarea și simplificarea unora dintre principalele sarcini moderne de marketing/vânzări. Automatizarea permite unei companii să-și hrănească clienții potențiali cu conținut relevant la momentul potrivit, conducând prospectul prin canalul de vânzări până în momentul achiziției. Aflați mai multe în această postare și în cartea noastră electronică „Automatizarea conținutului și a marketingului”

Blog: contracția termenului englezesc weblog. Un site compus din articole (postări) vizualizate de obicei în ordine cronologică inversă.

Blog corporativ: un blog întreținut de o companie. Un blog corporativ este unul dintre cei mai importanți pași într-o strategie de marketing de conținut.

BoFu: fund of the funnel (partea de jos a pâlniei în engleză). Ultima etapă a pâlniei de vânzări. Clienții care se află în această etapă sunt deja pregătiți să cumpere.

Branded Content: fuziune între publicitate și divertisment. Practic, o reclamă (fie pentru TV, radio, presa scrisă, internet) făcută pentru a fi consumată ca divertisment.

Buyer Persona: Reprezentări simplificate ale clienților ideali ai unei companii. Un personaj este un personaj creat pentru a ajuta o companie să înțeleagă mai bine cine sunt clienții săi și de ce au nevoie. Crearea personalității cumpărătorilor potrivite este cheia unei strategii de marketing de conținut.

Calendar editorial: sistem de planificare și organizare a conținutului . Un calendar editorial este cheia pentru a menține o strategie de conținut organizată și pentru a ști ce să publicați și când să publicați.

Îndemnuri : numit și CTA. Un banner, un buton sau orice altă formă de text sau imagine care determină cititorul să efectueze o anumită acțiune. Cel mai faimos este tradiționalul „Click here”.

Rata de clic: numită și CTR. Numărul de clicuri pe un CTA împărțit la numărul total de afișări. Dacă bannerul dvs. a fost vizualizat de 100 de ori și a primit 10 clicuri CTR-ul dvs. este de 10%.

Conținut: publicarea de conținut relevant este cea mai bună modalitate de a atrage și de a converti clienții către afacerea dvs.

Conținut veșnic verde: conținut peren , care are o cerere constantă pe tot parcursul anului. Textul „sfaturi pentru cadouri pentru Ziua Îndrăgostiților” va fi mai accesat în iunie. Textul „cum să alegi cadoul perfect” va fi solicitat pe tot parcursul anului.

Conversie: procentul de vizitatori unici ai unui site web care efectuează o anumită acțiune. Dacă aveți un formular de înscriere la buletin informativ care a fost văzut de 100 de persoane și completat până la 20, rata dvs. de conversie a fost de 20%.

CPA: cost pe achiziție. Cel mai scump și complex model de promovare. În acest format, advertiserul va plăti platforma doar atunci când obiectivul campaniei este atins, fie că este vorba despre o vânzare, un formular completat sau orice alt scop.

CPC: cost pe clic. Dacă compania ta a investit o mie de reale într-un banner și 2000 de mii de oameni au dat clic pe el, costul tău pe clic a fost de 50 de cenți.

CPM: cost pe mia de afișări. Este valoarea pentru 1000 de vizualizări ale anunțului dvs. Cu cât locația anunțată este mai nobilă (de exemplu, un banner pe un portal mare), cu atât CPM-ul este mai scump.

Conținut susținut de date: conținut susținut de date . Conținut produs pe baza statisticilor, cercetărilor sau studiilor.

Conținut dinamic: conținut dinamic. Conținutul unui site web care se modifică în funcție de profilul utilizatorului. Cumpărători diferiți au nevoie de mesaje diferite. Conținutul unui site de comerț electronic poate fi adaptat pentru a oferi vizitatorului produse legate de achizițiile anterioare.

Ebook: carte digitală. O parte importantă a unei strategii de marketing de conținut, oferirea unei cărți electronice gratuite este o tactică excelentă de generare de clienți potențiali.

Facebook: Cea mai mare rețea socială de astăzi. Facebook are peste 1 miliard de utilizatori . Este una dintre cele mai bune platforme de diseminare a conținutului și foarte importantă în strategiile de marketing.

Formular de conversie: formular folosit pentru a colecta datele vizitatorilor. Poate fi folosit atunci când se oferă cititorului material bogat sau când vă abonați la un buletin informativ. Vizitatorul va lăsa unele date (cum ar fi numele, e-mailul și titlul, de exemplu) în schimbul unui serviciu (buletin informativ, discuții cu un consultant) sau materiale (carte electronică, hârtie albă, infografic etc.).

Pâlnie de vânzări: model creat pentru a identifica calea clientului de la descoperirea problemei până la decizia de a cumpăra sau contracta serviciul. Etapele pot varia, dar în linii mari, pâlnia de vânzare este împărțită în 3 părți: sus, mijloc și jos.

Lead Generation: procesul de creare a oportunităților de afaceri. Leadurile pot proveni dintr-o varietate de activități sau surse. Este unul dintre punctele fundamentale într-o strategie de content marketing, fiind deosebit de important pentru companiile B2B.

Google +: rețeaua socială Google, creată pentru a concura cu Facebook. Cu toate acestea, articolele bine recomandate cu multe +1-uri (G+ Like) se clasează deja mai bine în căutările Google.

Postare pentru oaspeți : postare pentru oaspeți. Când un blog invită un autor extern să vorbească despre un subiect, acesta domină. Noi, cei de la Rock Content, de exemplu, publicăm postări de invitați pe mai multe bloguri, vorbind mereu despre importanța marketingului de conținut.

Hashtag: un cuvânt sau o expresie precedată de semnul #. Folosit pentru a asocia mesaje cu un subiect. Folosit pe scară largă pe twitter, simbolul a fost adoptat recent și de Facebook. Când postați despre această carte electronică, asigurați-vă că utilizați hashtag-ul #contentmarketing

Inbound Marketing: Îți promovează compania prin bloguri, podcasturi, videoclipuri, cărți electronice, buletine informative, acțiuni și publicații pe rețelele sociale și alte forme de marketing de conținut, concentrându-se pe aducerea potențialilor clienți mai aproape de marca ta. Inbound marketing își propune să capteze atenția consumatorilor, să facă compania ușor de găsit și să creeze o legătură de încredere cu clienții potențiali.

Link de intrare: Cunoscute și sub denumirea de Link-uri interne sau Backlink-uri, acestea sunt link-uri care indică pagini din propriul site web, adică care au același domeniu ca și sursa lor. Sunt folosite pentru a facilita navigarea utilizatorului în cadrul site-ului, ducându-l de la o pagină la alta. De asemenea, le puteți folosi pentru a crea o ierarhie de informații.

Infografică: informații în formă vizuală. Infografica este reprezentarea vizuală a unei serii de date sau
materiale de instruire. Un infografic condensează o cantitate mare de informații (care se află în text sau numere) într-o combinație de imagini și propoziții scurte, permițând celor care le văd să perceapă rapid punctele principale pe care acele date le conțin.

Vânzări interne: vânzări interne sau vânzări la distanță. Companiile care folosesc vânzări interne își vând produsele prin telefon, internet sau e-mail, fără contact față în față.

Călătoria clientului: numită și călătoria consumatorului, diferite traduceri din engleză, călătoria cumpărătorului. Clientul trece de la a nu fi conștient de a avea o problemă până când ajunge la momentul deciziei de cumpărare. Poate fi, de asemenea, calea parcursă de-a lungul pâlniei de vânzări. Pentru companiile care au produse complexe, călătoria clientului este întotdeauna lungă.

Cuvinte cheie: cuvinte cheie. Un punct important în strategia de marketing de conținut este să știi cum să alegi termenii și cuvintele cheie potriviți pentru care vrei ca site-ul tău să fie bine clasat.

KPI: Indicatori cheie de performanță, adică elementele esențiale care trebuie măsurate pentru a evalua succesul unei acțiuni. De exemplu, dacă strategia dvs. de marketing de conținut este concepută în jurul generării de clienți potențiali, numărul total de clienți potențiali generați este un KPI.

Pagini de destinație: pagini de conversie. Pagini special create cu un scop, fie că vindeți un produs, descărcați material sau contactați un consultant. De obicei, va avea o formă de conversie.

Lead: oportunitate de afaceri. Lead este orice vizitator care își informează contactele în schimbul unui anumit tip de conținut. Lead poate fi definit și ca o persoană care contactează compania dvs. interesată de mai multe informații despre produsul sau serviciul dvs.

Lead calificat: Este utilizatorul care a identificat deja o problemă și caută o soluție, adică cineva care se gândește cu adevărat să-ți cumpere produsul sau să-ți angajeze serviciul. În mod normal, este o plumb care a avut deja contact cu diferite materiale sau a trecut printr-un flux de nutriție.

Link Building: procesul de creare a link-urilor relevante, care vă ajută site-ul sau blogul să atingă poziții mai bune în motoarele de căutare (cum ar fi Google și Bing) și să genereze mai mult trafic către acestea. Nu cantitatea de link-uri care duc la site-ul dvs. contează, ci calitatea acelor link-uri.

LinkedIn: rețea socială profesională. Site-ul permite utilizatorilor să-și creeze profilul profesional, să participe la grupuri de discuții, să adauge contacte profesionale și să urmărească companiile pe care le admiră.

MOFU: mijlocul pâlniei, în această etapă lead-urile sunt deja conștienți că au nevoie de o soluție, dar nu sunt încă pregătiți să-ți cumpere produsul. Pentru a-i cuceri, investește în conținut mai specific, dar nu încerca să fii prea vânzător.

MQL: Marketing calificat Leads. Este acel plumb care se află într-un stadiu educat. Acest tip de lead știe exact ce vrea (problema pentru care caută o soluție) și deja s-a arătat dispus să-ți cunoască compania. El a avut deja contact cu dvs. printr-o pagină de destinație sau prin descărcarea unui tip de conținut pe care l-ați pus la dispoziție.

Native Advertising: formă de publicitate online în care agentul de publicitate încearcă să atragă atenția cititorului publicând conținut în contextul site-ului web. Scopul este de a face anunțul mai puțin intruziv.

Newsjacking: conținut de oportunitate. Produs pentru a valorifica popularitatea unor știri recente și pentru a aduce trafic către un site web.

Lead Nurturing: proces care vizează furnizarea de material de calitate unui lead, educarea și crearea unei relații cu acești potențiali clienți. Scopul este de a oferi conținut educațional și de a împiedica clienții care nu sunt încă pregătiți să cumpere să fie abordați de departamentul de vânzări.

Off Page: tot ceea ce se află în afara unui site web, dar care influențează poziționarea acestuia în motoarele de căutare, precum: cantitatea și calitatea site-urilor care leagă către acesta. Gândirea la o optimizare în afara paginii este foarte importantă pentru performanța site-ului dvs.

On Page: tot ceea ce se află în interiorul unui site web și care influențează poziționarea acestuia în motoarele de căutare, precum: titlu, cuvinte cheie, url, atribute alt, printre altele. Gândirea la o optimizare a paginii este foarte importantă pentru performanța site-ului dvs.

Outbound Marketing: în această categorie, numită și marketing tradițional, companiile merg după consumatori prin tehnici precum: reclame, apeluri la rece, poștă directă, e-mail nesolicitat.

Podcast: amestec de cuvinte broadcast și pod (de la iPod). Serii de programe audio care pot fi ascultate prin web sau descărcate pe un dispozitiv.

Post: Un articol publicat pe un blog. O postare poate conține texte, videoclipuri, imagini, toate acestea sau nimic din toate acestea.

Promovarea conținutului: difuzarea conținutului pe site-uri web, rețele sociale, liste de corespondență, grupuri, forumuri și multe altele. Dacă aveți deja o strategie bună de marketing de conținut, nu uitați de promovare , aceasta vă va ajuta să vă creșteți audiența.

Responsive: un site web capabil să-și adapteze aspectul la dimensiunea și formatul ecranului utilizatorului. Odată cu creșterea numărului de utilizatori de tablete și smartphone-uri, investiția într-un aspect receptiv este esențială pentru a asigura o experiență bună pentru utilizator.

Despre noi

AllmaDesign ​​vă oferă servicii profesionale de web design la prețuri avantajoase, creare de site-uri prezentare pentru companii mici și mijlocii, creare magazine online și cataloage de produse, precum și alte servicii conexe: întreținere și administrare site-uri weboptimizare SEO și promovare online, design grafic și identitate companie, găzduire web și înregistrare nume de domenii.

The post Dicţionar de marketing de conţinut first appeared on DayNews24.



This post first appeared on DayNews24, please read the originial post: here

Share the post

Dicţionar de marketing de conţinut

×

Subscribe to Daynews24

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×