Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Tot ce trebuie să știți despre Core Web Vitals

Noua actualizare Google Page Experience se lansează treptat în următoarele câteva luni. Google are o dată estimată de finalizare în august 2021. Prin urmare, mai este timp să vă asigurați că site-ul dvs. este aliniat cu această actualizare și să rezolvați orice problemă pe parcurs.

Această schimbare semnificativă va avea un impact asupra performanțelor site-ului dvs. în căutările online, așa că este esențial să înțelegeți despre ce este actualizarea Google Page Experience și să aflați cum să faceți față modificărilor.

Termenul „Google Core Web Vitals” a devenit un cuvânt la modă în comunitatea SEO. Core Web Vitals sunt cele trei noi semnale de clasare pe care trebuie să le aliniați și să le optimizați dacă doriți ca site-ul dvs. să fie gata la timp pentru actualizarea Page Experience.

Dacă doriți să vă îmbunătățiți clasamentul și să vă creșteți clienții potențiali, este o idee bună să vă auditați site-ul web și să urmați instrucțiunile pas cu pas ale unui Ghid de încredere pentru experiența paginii Google.

Acum, să analizăm acești noi factori de clasare și să descoperim cum să îmbunătățim scorurile Core Web Vitals pentru a oferi site-ului tău acel avantaj competitiv.

Înțelegerea Google Core Web Vitals

În prezent, există semnale de clasare ale experienței utilizatorului (UX) care măsoară clasarea în căutarea, gradul de utilizare și interactivitatea unui site web. Google verifică aceste semnale, și anume, navigare adecvată pentru dispozitive mobile, navigare sigură, HTTPS și fără interstițiale intruzive.

În noiembrie 2020, gigantul de căutare a anunțat că va lansa actualizarea Page Experience, care va include Core Web Vitals ca semnale suplimentare de clasare.

Obiectivul acestei actualizări este de a îmbunătăți experiența utilizatorului. Google consideră Core Web Vitals și semnalele de clasare existente ca fiind factori esențiali care îmbunătățesc experiența de navigare a unui utilizator web. Să aruncăm o privire mai atentă la cele trei elemente vitale și instrumente Web de bază pentru a măsura dacă site-ul dvs. este aliniat cu aceste noi semnale de clasare:

Cea mai mare vopsea plină de conținut (LCP)

LCP se referă la cât timp durează încărcarea conținutului principal al site-ului dvs. web. Vitezele de încărcare a paginii afectează experiența utilizatorului cu site-ul dvs. web, făcând din LCP o parte esențială a actualizării algoritmului Google. Utilizatorii se așteaptă la o interacțiune eficientă cu site-ul dvs. Dacă durează prea mult pentru a încărca cea mai mare parte a conținutului, probabil că vor părăsi site-ul dvs. și vor căuta o altă resursă.

Există mai multe instrumente disponibile pentru a măsura Core Web Vitals. Specialiștii tehnici SEO utilizează instrumente de testare LCP, cum ar fi Google Search Console , Instrumentul Google PageSpeed ​​Insights și Chrome DevTools pentru a măsura LCP.

Motive comune pentru un scor Lcp scăzut

Dacă raportul Core Web Vitals oferă paginii dvs. un scor scăzut pentru această valoare, veți dori să verificați următoarele motive posibile:

  • Reactivitatea serverului
  • Timpul de încărcare a resurselor
  • JavaScript și CSS care blochează redarea
  • Redare pe partea clientului

Întârziere la prima intrare (FID)

First Input Delay este unul dintre Google Web Vitals care măsoară interactivitatea paginii dvs. Această măsurătoare măsoară diferența de timp dintre momentul în care utilizatorul interacționează cu pagina și momentul în care browserul răspunde la intrarea utilizatorului. Interacțiunea la care ne referim ar putea fi un clic, atingere sau apăsare de tastă. Un FID redus înseamnă că site-ul este utilizabil și interactiv și poate oferi astfel o experiență pozitivă pentru utilizator.

Această actualizare este importantă deoarece site-urile web de astăzi sunt dinamice și bazate pe atingere. Vizitatorii site-ului au ajuns să se aștepte la un răspuns în mai puțin de o secundă. Utilizatorii consideră că un timp de răspuns în sau mai puțin de 100 de milisecunde este instantaneu, așa că acesta ar trebui să fie scopul tău.

Există o serie de instrumente pentru a măsura Core Web Vitals. Dacă doriți să măsurați FID, puteți utiliza Lighthouse în DevTools: Funcția Total Blocking Time (TBT), Tabloul de bord Chrome UX Report (CrUX), CrUX API, PageSpeed ​​Insights, Search Console Core Web Vitals Report și Firebase Performance Monitoring.

Cum să vă îmbunătățiți FID

Există mai multe lucruri pe care le puteți face pentru a vă îmbunătăți FID:

  1. Auditează-ți site-ul pentru orice problemă cu Google Web Vitals
  2. Minimizați codurile de la terți
  3. Optimizați legăturile interne
  4. Ștergeți codurile neutilizate din fișierele dvs
  5. Testează-ți pagina pe diferite dispozitive
  6. Utilizați divizarea codului
  7. Folosiți instrumentele potrivite pentru a vă măsura valorile Google Web Vitals

Schimbare cumulativă a aspectului (CLS)

Core Web Vitals măsoară și stabilitatea vizuală, iar CLS este metrica care corespunde acesteia. Ați experimentat vreodată să încercați să faceți clic pe un buton, dar ați ajuns să atingeți un alt link, deoarece aspectul paginii s-a mutat brusc? Dacă da, această pagină a avut scoruri slabe ale valorii CLS.

Dacă site-ul dvs. are modificări neașteptate de aspect la încărcarea paginii, cum ar fi anunțuri sau linkuri flotante, veți dori să solicitați ajutor de la experții dvs. tehnici SEO și dezvoltatorii web, deoarece acestea vă vor afecta valoarea CLS. Acești experți vă pot audita site-ul web și pot determina cum să îmbunătățiți în continuare Core Web Vitals.

Rețineți că în aprilie 2021 , Google a anunțat o modificare pe care intenționează să o facă în măsurarea CLS, măsurând fereastra maximă de sesiune cu un interval de o secundă, limitat la cinci secunde. Există instrumente pentru a măsura Core Web Vitals, în special CLS. Puteți măsura acest lucru în laborator folosind Lighthouse 6.0, webpagetest.com și Chrome DevTools.

Factorii care afectează CLS

Aceștia sunt factorii comuni care vă afectează valoarea CLS:

  1. Widgeturi, reclame sau cadre iframe terțe
  2. Fonturi care provoacă Flash of Invisible Text și Flash of Unstyled Text
  3. Conținut injectat dinamic
  4. Videoclipuri și imagini cu dimensiuni necunoscute
  5. Dimensiunea imaginii de fundal sau cod HTML necorespunzătoare
  6. Animații care provoacă schimbări de aspect
  7. Acțiuni în așteptarea unui răspuns de rețea înainte de a actualiza elementele Document Object Model (DOM).

Un scor CLS scăzut înseamnă că pagina ta este stabilă. Dacă pagina dvs. nu se descurcă prea bine cu această valoare, veți dori să solicitați ajutor de la experți tehnici SEO și dezvoltatori web pentru a vă asigura că designul dvs. web este receptiv și stabil. Este posibil ca utilizatorii să părăsească pagina dvs. dacă anunțurile și alte elemente ale paginii vă împiedică o experiență de navigare fără întreruperi.

Specialiștii tehnici SEO și designerii web pot crea un echilibru între conținut și reclame. De asemenea, se pot asigura că pagina dvs. răspunde pe toate browserele și pe toate dispozitivele.

Concluzie

O experiență excelentă a paginii Google vă va garanta primul loc? Probabil nu imediat – dar în cele din urmă. Acest lucru a fost prognozat ca un potențial „departament” pentru clasamentele site-urilor pe paginile cu rezultate ale motoarelor de căutare (SERP-uri). Acele site-uri cu o experiență mai bună în pagină sau cu scoruri de bază de web vitals ar putea avansa în clasamentele (pe paginile cu rezultate) ale altora care au rămas în urmă. .

Există aproximativ 200 de alți factori pe care Google îi folosește pentru a determina rangul paginii. Cu toate acestea, dacă nu investiți în optimizarea site-ului dvs. pentru cea mai nouă actualizare a algoritmului Google, este posibil să le oferiți concurenților un avans substanțial cu lansarea actualizării algoritmului Google Page Experience.

Este vital să înțelegeți diferitele elemente vitale Google Web și să știți cum să îmbunătățiți valorile principale ale paginii dvs. De asemenea, merită să înțelegeți raportul Core Web Vitals și să aveți o strategie atunci când nu sunteți mulțumit de scorurile pe care le obțineți.

Poate părea copleșitor, deoarece acesta este un salt de la tacticile tradiționale SEO care nu au ajutat în mod special FID, CLS și LCP ale site-ului dvs. Cu toate acestea, există instrumente care vă ajută să vă monitorizați performanța paginii. Există, de asemenea, agenții care vă pot oferi servicii profesionale pentru a vă optimiza pagina și a vă pregăti afacerea pentru aproape orice. Mai important, acești profesioniști pot profita de schimbările viitoare pentru a-ți propulsa afacerea la noi culmi.

The post Tot ce trebuie să știți despre Core Web Vitals first appeared on DayNews24.



This post first appeared on DayNews24, please read the originial post: here

Share the post

Tot ce trebuie să știți despre Core Web Vitals

×

Subscribe to Daynews24

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×