Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Cum să ai din nou încredere în oameni dacă ai fost rănit

Când ai fost trădat de o persoană pe care o iubești sau la care îți pasă, să înveți să ai din nou încredere în el, dacă chiar ai vrea, necesită timp și efort din partea ambelor părți. În timp ce protejarea ta și a emoțiilor tale poate părea decizia corectă după ce ai fost rănit, a nu putea avea încredere poate stârni răni în alte relații importante din viața ta și în cele viitoare.

A merge înainte poate fi, în mod înțeles, dificil. În acest articol, vă prezint câteva modalități prin care puteți învăța să vindeci și să ai din nou încredere în oameni.

Cum să decizi dacă poți avea încredere din nou într-o persoană

Singura persoană care poate decide dacă a merge înainte este în interesul tău ești tu. Pune-ți aceste întrebări:

  • „Această persoană mi-a trădat în mod deliberat încrederea?”
  • „Această persoană și-a recunoscut greșeala sau am aflat eu de la altcineva?”
  • „Este indiscreția în cauză de neiertat?”

Răspunsurile dumneavoastră la aceste întrebări vă vor determina calea de urmat.

Ține minte, indiferent de modul în care această persoană se potrivește în viața ta înainte (părinte, frate, cel mai bun prieten, coleg etc.), nu ai nicio obligație să fii strâns conectat cu ea. Dacă ți-au rupt încrederea, doar tu ai puterea de a decide dacă vrei sau nu să continui o relație cu ei și în condițiile tale.

Numai tu poți alege să ierți și să mergi înainte

Dacă ați decis să lucrați pentru a ierta persoana care v-a greșit, înțelegeți că iertarea vine din interior. Oamenii greșesc. Deși suntem cu toții oameni, această mantră în sine nu înseamnă că merită o a doua șansă.

Luați în considerare dacă această persoană ți-a trădat încrederea înainte. A devenit acesta un model alarmant de comportament sau este prima dată în relația ta când ți-au rupt încrederea?

Odată ce luați în considerare contextul indiscreției în cauză, puteți lua o decizie bazată pe dovezi în care aveți deplină încredere. Este în regulă să vă luați timpul de care aveți nevoie pentru a decide.

8 sfaturi despre cum să ai din nou încredere în oameni

Dacă ai decis că ești dispus să ierți și să ai din nou încredere în oameni, mai jos sunt câteva sfaturi despre cum să faci acest proces mai bun pentru tine.

1. Pune-te pe primul loc

Deși cu toții ar trebui să ne punem întotdeauna pe primul loc, de multe ori după ce am fost răniți de cineva pe care îl iubim sau la care ne pasă, abia atunci ajungem să realizăm că am pus nevoile altora înaintea nevoilor noastre. Fă-ți acest timp de claritate pentru a repara cea mai importantă relație dintre toate: relația pe care o ai cu tine însuți.

Recunoaște insecuritățile cu care te-ai luptat și le-ai ignorat pentru a te concentra asupra altei persoane. Treci prin acele nesiguranțe.

Poate că ai avut de-a face cu încredere în alte domenii ale vieții tale, cum ar fi încrederea în tine și în deciziile tale. Lucrează să iei decizii informate și să nu te îndoiești de tine după aceea. Pune-ți energia în oamenii care au avut întotdeauna cel mai bun interes în suflet și în activitățile care înseamnă cel mai mult pentru tine, cum ar fi un hobby special sau exerciții fizice.

Când îți asculți corpul și vei construi încredere în tine, te vei simți mai în ton cu gândurile și sentimentele tale.

2. Comunicați-vă așteptările

Este important să comunicați ce așteptări aveți de la relațiile voastre cu ceilalți.

Pentru oricine ți-a încălcat încrederea, comunică-i care sunt așteptările tale de la ei pentru a merge mai departe. Spune-le să știe că încrederea ta în ei este ruptă și că ai nevoie de timp pentru a te vindeca. Explicați ce au făcut pentru a vă sparge încrederea și ce pot face pentru a o recâștiga.

Când comunicați așteptările dvs. altora și ei nu reușesc să le îndeplinească, aveți răspunsul de care aveți nevoie.

3. Stabiliți limite clare

Stabilirea limitelor este importantă în orice relație, inclusiv în relația cu tine însuți. Potrivit Psychology Today, „limitele pot fi definite ca limitele pe care le stabilim altor oameni, care indică ceea ce considerăm acceptabil și inacceptabil în comportamentul lor față de noi”.

Comunică-ți limitele cu persoana care ți-a rupt încrederea. Anunțați-le comportamentele pe care nu le veți tolera, cum ar fi să minți sau să nu spui adevărul complet. Apoi, ține-te la răspundere pentru a respecta acele granițe pe care le-ai stabilit.

Nu vă lăsați manipulat de persoană și ajungeți într-un ciclu nesfârșit de iertare a aceleași indiscreții din nou și din nou. Odată ce te-ai hotărât asupra limitelor tale , rămâi la ele.

4. Realizează că reconstruirea încrederii necesită timp

Odată ce ți-a fost ruptă încrederea, pornești de la zero. Reconstruirea încrederii necesită timp, iar procesul nu este niciodată același pentru toată lumea sau pentru aceeași perioadă de timp.

Nu permiteți nimănui să vă spună că trebuie doar să „treceți peste asta”. Acești oameni nu au cel mai bun interes al tău la inimă sau nu sunt siguri cum să construiască limite bune în propriile vieți.

Luați tot timpul de care aveți nevoie pentru a vă reconstrui încrederea, fie cu acea persoană, fie cu oamenii în general care merg mai departe. Este posibil să aveți nevoie de mai mult timp pentru a vă împăca cu durerea lor și este în regulă.

Comunicați cu persoana respectivă și cu oricine în viitor care trebuie să vă respecte spațiul și să vă acorde timp să lucrați prin reconstruirea încrederii. Oamenii potriviți vor respecta asta.

5. Recunoaște-ți factorii declanșatori și fii sincer în privința lor

Dacă ați fost rănit de multe ori înainte, s-ar putea să vă simțiți inconfortabil în anumite situații în moduri cu care alții nu le pot înțelege sau nu le pot înțelege. Doar pentru că cineva poate să nu înțeleagă de ce te simți așa cum te simți nu înseamnă că sentimentele tale sunt invalide.

Poate că reînveți cum să te întâlnești din nou,

și a vedea persoana care te-a rănit într-un bar readuce toate acele vechi sentimente care revin și te provoacă să experimentezi o oarecare suferință emoțională. Fii sincer cu cei din jur că ai vedea acea persoană te face inconfortabil și că ai prefera să păstrezi distanța față de ei.

Prietenii buni vă vor sprijini și se vor asigura că nu sunteți niciodată în aceeași vecinătate cu persoana care v-a greșit atunci când preferați să nu fiți.

Comunicarea factorilor declanșatori vă va ajuta să vă simțiți mai confortabil cu situația inconfortabilă și vă va ajuta pe parcursul călătoriei către vindecare cu orice relații viitoare pe care le-ați putea avea.

Chiar dacă persoana respectivă nu a făcut nimic rău în sine, comunicarea cu ea că ceea ce a spus sau a făcut a fost supărător pentru voi vă va ajuta pe cei doi să lucrați spre o comunicare mai deschisă și mai onestoasă și să evitați pașii greșiți în viitor. Și vor ști de ce este posibil să fi reacționat așa cum ați făcut și cum să rămâneți fideli cu ei înșiși, evitând în același timp cuvintele sau acțiunile pe care ați dori ca ei să le evite în viitor.

6. Vorbește cu un terapeut autorizat

În multe cazuri, unii oameni care s-au confruntat cu traume mai severe ar putea să nu poată identifica care sunt declanșatorii lor. Un terapeut autorizat, certificat în desensibilizarea și reprocesarea mișcării oculare (EMDR) vă poate ajuta să vă identificați factorii declanșatori, să etichetați sentimentele asociate și apoi să le procesați astfel încât creierul dumneavoastră să nu mai vadă ceva sau pe cineva ca pe o amenințare.

Terapia vorbirii, cunoscută și sub numele de Terapie Cognitiv Comportamentală (CBT), vă poate oferi soluții acționabile pentru a aborda cauza principală a lipsei de încredere pe care o aveți în ceilalți. A vorbi cu un profesionist te poate ajuta în călătoria ta, pe măsură ce începi să te vindeci de trauma de a fi rănit de cineva pe care îl iubești sau la care îți pasă.

7. Acțiunile oamenilor îți vor spune ce trebuie să știi

Un om înțelept a spus odată: „Când cineva îți arată cine este, crede-l”.

Când înveți să ai din nou încredere în oameni, s-ar putea să fii foarte ezitant și uneori prea precaut. Deși poate fi ușor să asculți cuvintele celorlalți și să ai încredere că s-au schimbat și că nu te vor răni din nou la fel, urmărește-le acțiunile pentru schimbare.

Alunecă ei înapoi la vechile lor obiceiuri? Te ascultă atunci când îi comunici declanșatoarele? Acțiunile oamenilor îți vor spune tot ce trebuie să știi despre a avea încredere în ei. Crede-le.

8. Angajați-vă să începeți proaspăt, indiferent ce arată pentru dvs

Mulți oameni vă vor spune că a începe de la început înseamnă a o lua de la capăt și că ar trebui să iertați și să uitați. Cu toate acestea, nimeni în afară de tine nu va înțelege călătoria în care vei avea din nou încredere în oameni.

A începe din nou poate arăta ca multe scenarii diferite: tăierea anumitor oameni din viața ta, chiar dacă doar pentru o perioadă, iertarea persoanei care ți-a greșit în timp ce mergi mai departe cu limite clare și stabilite sau o combinație a celor două. Toate sunt căi complet valide pentru a începe de la capăt cu o tabără curată.

Gânduri finale

O parte din viață este să-ți asume riscul ca oamenii să nu te rănească. Nu te poți bucura de părțile bune ale vieții dacă ești păzit tot timpul. A învăța cum să ai din nou încredere în oameni necesită timp și efort și nu există două călătorii la fel.

Oricum ai decide să avansezi în viață, știi că, deși unii oameni ar putea crede că toată lumea merită o a doua șansă, asta ține de tine să hotărăști.

The post Cum să ai din nou încredere în oameni dacă ai fost rănit first appeared on DayNews24.



This post first appeared on DayNews24, please read the originial post: here

Share the post

Cum să ai din nou încredere în oameni dacă ai fost rănit

×

Subscribe to Daynews24

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×