Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Semne că copilul tău primește suficient lapte matern

Lipsa laptelui matern este o îngrijorare comună pe care o împărtășesc multe mame care alăptează  . O mamă care alăptează cu biberonul poate măsura exact cantitatea de lapte matern sau formulă pe care o primește copilul lor. Dar, dacă alăptezi, nu există un sistem de măsurare marcat pe sânii tăi.

Deci, de unde știi dacă faci suficient lapte matern și copilul tău primește suficient la fiecare alăptare? Ei bine, deși nu poți vedea și măsura efectiv cantitatea de lapte matern din sânii tăi, cu siguranță există și alte modalități de a-ți da seama dacă bebelușul primește ceea ce are nevoie. Iată semnele la care trebuie să urmăriți care vă vor arăta că copilul dumneavoastră primește suficient lapte matern.

Creșterea în greutate a bebelușului ca cel mai bun semn

În primele zile de viață , este normal ca un bebeluș alăptat să piardă până la 10% din greutatea corporală.  Dar, după primele câteva zile, o creștere constantă în greutate este cea mai bună modalitate de a confirma că copilul tău primește suficientă nutriție.

Alte Semne

  • Nou-născutul tău se prinde și  alăptează după un program – cel puțin la fiecare 2 până la 3 ore, de 2  sau de 8 până la 12 ori în fiecare zi.
  • Schimbați scutecele  umede (urină) . După a cincea zi de viață, copilul dumneavoastră ar trebui să aibă cel puțin 6 până la 8 scutece umede pe zi.
  • Îți poți auzi micuța înghițind în timp ce alăptează și poți vedea laptele matern în gură.
  • După alăptare, sânii tăi se simt mai moi și nu la fel de plini ca înainte de alăptare.
  • Copilul tău pare mulțumit și mulțumit după alăptare și doarme între alăptare.

Sunt mișcările intestinale un semn de încredere?

Prima caca pe care copilul dumneavoastră o va trece se numește meconiu . Este gros, lipicios și negru sau verde închis. Nou-născuții au cel puțin unul sau două dintre aceste scaune cu meconiu pe zi, în primele două zile.

Apoi, pe măsură ce meconiul iese din corpul bebelușului tău, mișcările sale intestinale vor deveni galben- verzui înainte de a deveni un scaun de alăptare mai moale, galben muștar, care poate avea sau nu caș de lapte numit „semințe”.

În primele câteva săptămâni, bebelușul ar trebui să aibă două sau mai multe mișcări intestinale pe zi, dar după primele câteva săptămâni , modelul scaunului se poate schimba.

Fiecare copil este diferit. După aproximativ o lună, este normal ca un bebeluș să aibă un scutec cu caca la fiecare schimbare a scutecului. Dar, de asemenea, este normal ca un bebeluș să aibă o mișcare intestinală o dată la câteva zile sau chiar o dată pe săptămână. Laptele matern este nutriția supremă și se digeră foarte ușor. Deci, pentru unii bebeluși, nu există prea multe deșeuri și, prin urmare, mai puține scutece murdare.

Cum să identifici un impuls de creștere

Dacă bebelușul tău a alăptat bine și, dintr-o dată, pare că vrea să alăpteze tot timpul și pare mai puțin mulțumit, este posibil să nu fie o problemă cu aprovizionarea cu laptele matern. Poate fi un impuls de creștere.

Toți bebelușii sunt unici și au momente diferite de creștere. Unele dintre momentele obișnuite în care nou-născuții și sugarii pot avea o creștere a creșterii sunt la vârsta de aproximativ zece zile, trei săptămâni, șase săptămâni, trei luni și șase luni.

În timpul unei crize de creștere, un copil alăptează mai des.

Această creștere a alăptării durează de obicei doar câteva zile. Este necesar să vă stimulați corpul să producă mai mult lapte matern pentru a satisface nevoile nutriționale în creștere ale bebelușului.

Nou-născuți, sugari și dormit

În primele două luni, copilul dumneavoastră ar trebui să alăpteze la fiecare două până la trei ore, chiar și pe tot parcursul nopții. După două luni, unii bebeluși vor începe să aibă întinderi mai lungi între alăptare în timpul nopții.

Din nou, fiecare bebeluș este diferit și, în timp ce unii bebeluși vor dormi toată noaptea până la vârsta de trei luni, alții ar putea să nu doarmă toată noaptea timp de multe luni. Același model de somn este valabil și pentru sugarii hrăniți cu lapte praf și nu este un indicator că bebelușul tău nu primește suficient lapte matern.

Păstrați-vă vizitele de examen pentru copilul bine

Veți vedea medicul pediatru al copilului dumneavoastră sau furnizorul de servicii medicale în câteva zile de la părăsirea spitalului pentru a verifica greutatea copilului dumneavoastră și pentru a vă asigura că alăptează bine și primește suficient lapte matern. Este foarte important să continui să vezi medicul bebelușului tău la intervale regulate.

La aceste vizite, medicul vă va examina copilul pentru a verifica creșterea și dezvoltarea corespunzătoare.

Când să suni medicul copilului tău

Iată câteva semne că nou-născutul tău nu primește suficient lapte matern.

  • Nou-născutul tău nu alăptează bine.
  • Copilul dumneavoastră  este foarte somnoros și nu se trezește la majoritatea alăptărilor.
  • Micuțul tău are urină concentrată de culoare roz, roșu sau galben foarte închis sau mai puțin de șase scutece umede pe zi după a cincea zi de viață.
  • Bebelușul tău plânge, suge și dă semne de foame chiar și cu alăptarea frecventă.

Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu un consultant în alăptare cât mai curând posibil pentru a examina copilul și a vă verifica tehnica de alăptare. Cu cât veți primi mai devreme ajutor pentru orice dificultăți care pot apărea, cu atât vă va fi mai ușor să corectați problemele și să reveniți pe drumul cel bun al alăptării.

The post Semne că copilul tău primește suficient lapte matern first appeared on DayNews24.



This post first appeared on DayNews24, please read the originial post: here

Share the post

Semne că copilul tău primește suficient lapte matern

×

Subscribe to Daynews24

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×