Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Bebelusii viseaza?

Dacă ești ca majoritatea părinților, probabil te-ai întrebat de ce bebelușul tău zâmbește în somn. Ar putea fi un reflex, sau micuțul tău este prins într-un vis plăcut? Aici aruncăm o privire asupra somnului bebelușului, inclusiv dacă visează sau nu.

Adevărul este că încă nu se cunosc multe despre ceea ce se întâmplă în mintea unui copil în timpul somnului. Acest lucru se datorează, în parte, faptului că le lipsesc abilitățile de comunicare pentru a ne transmite aceste informații. De asemenea, cercetătorii încă lucrează pentru a înțelege modul în care creierul bebelușilor procesează informațiile, care este un factor important în motivul pentru care oamenii visează.

Dacă bebelușul tău pare vesel sau supărat în timpul somnului, probabil că există și alți factori în joc. Să aruncăm o privire la ciclul de somn al bebelușului tău, la ce știm despre vise și la ce informații cercetătorii încă lucrează pentru a descoperi despre stările subconștiente ale bebelușilor.

Bebelușii și somnul REM

Visele se pot întâmpla în orice etapă a somnului, dar este cel mai probabil să apară în timpul somnului cu mișcarea rapidă a ochilor (REM).

Potrivit Academiei Americane de Pediatrie, bebelușii își petrec până la 50% din somn în somn REM, în timp ce adulții își petrec aproximativ 20% din timp dormind în această fază.

Ce spune asta despre visare? În esență, înseamnă că dacă bebelușii ar visa, ar petrece mult timp făcând asta.

Undele cerebrale asemănătoare somnului REM au fost observate în uter între 25 și 28 de săptămâni de gestație.

Deși încă neconcludenți, cercetătorii speculează că acest lucru ar putea însemna că somnul REM începe chiar înainte de naștere.

Dacă bebelușii experimentează somn REM, atunci s-ar putea presupune că și ei ar visa. Cu toate acestea, cercetătorii spun că nu este chiar atât de simplu. Procesul de a visa înseamnă a fi capabil de dezvoltare a gândirii abstracte.

Unii oameni de știință în neuroștiință cred că copiii trebuie să aibă mai întâi capacitatea de a imagina lucruri vizual și spațial pentru a visa, iar bebelușii le lipsește această conștiință de sine.

Înțelegerea comportamentului de somn al bebelușului tău

În timpul somnului REM, mușchii majori ai corpului, cum ar fi brațele și picioarele, pe care îi controlați în mod normal, nu se pot mișca și devin temporar paralizați. Cu toate acestea, în timp ce adulții rămân, în general, nemișcați în timpul acestei faze de somn, bebelușii aflați în somn REM vor avea respirații neregulate (nu vor respira într-un model obișnuit) și pot face mișcări de gură sau suge, pot avea zvâcniri în brațe/picioare (inclusiv picioarele și mâinile) sau mișcări scurte ale capului.

Probabilitatea mai mare este ca bebelușul tău să se dezvolte și să învețe cum funcționează corpul sau să încerce să dezvolte noi abilități. Bebelușii care strigă în timpul somnului pot procesa ceva care a avut loc mai devreme, ceea ce înseamnă că este mai mult o amintire decât un vis.

Moro

Nou- născuții se nasc și cu ceea ce se numește reflexul Moro —sau tresărire—. Acest reflex se dezvoltă între 28 și 32 de săptămâni de gestație și, în general, dispare între 3 și 6 luni.

Acesta este un reflex involuntar, de protecție, care îi determină pe bebeluși să-și extindă brațele, picioarele și gâtul și apoi să-i readucă rapid împreună. Reflexul moro poate fi declanșat de smuciturile sau zvâcnirile care apar în timpul somnului REM. Înfășarea poate reduce aceste mișcări și, prin urmare, poate reduce probabilitatea ca reflexul moro să apară în timpul somnului.

Cum afectează ritmurile circadiene somnul

Ritmurile biologice se referă la modul în care chimia și funcțiile naturale ale corpului nostru se schimbă pe parcursul unui ciclu de 24 de ore. Acesta este uneori numit „ceasul intern” al corpului nostru.

Dintre cele patru ritmuri biologice, ceasul circadian este cel mai strâns legat de somn. Potrivit cercetărilor publicate în Journal of Clinical Sleep Medicine , nou-născuții dezvoltă treptat componentele ritmului circadian postnatal.

„Un ritm de cortizol se dezvoltă la vârsta de 8 săptămâni, melatonina și eficiența somnului se dezvoltă la aproximativ 9 săptămâni, iar ritmul temperaturii corpului și cel al genelor circadiene se dezvoltă la 11 săptămâni”, se arată în raport.

Bebelușii se trezesc mai des pentru că nu urmează aceleași ritmuri circadiene ca și copiii mai mari și adulții. Acest lucru explică și de ce petrec mai mult timp în faza de somn REM decât într-un somn profund.

Având în vedere aceste informații, ar fi logic ca bebelușii să viseze mai des decât copiii mai mari și adulții, deoarece o mare parte din timpul lor este petrecut în somn REM prietenos cu visele.

Cu toate acestea, cercetările indică ideea că visarea nu începe până când copiii sunt mai mari, în ciuda faptului că dorm mai puțin REM pe măsură ce trece timpul. Când bebelușii sunt în REM, ei permit creierului lor să dezvolte căi, conexiuni și, în cele din urmă, să învețe limbi străine.

Când încep copiii să viseze?

Visele constau adesea în oameni și situații pe care le întâlnim în ziua precedentă, deoarece creierul lor procesează informațiile respective. Pentru ca copiii să viseze, ei trebuie să reimagineze aceleași întâlniri – ceva ce este puțin probabil să realizeze bebelușii cu aceeași complexitate.

Potrivit lui David Foulkes, psiholog și unul dintre cei mai importanți experți mondiali în domeniul viselor pediatrice, capacitatea bebelușilor de a percepe lumea din jurul lor îi face adesea pe oameni să creadă că sunt capabili să viseze greșit.

Lucrarea lui Foulkes, „Children’s Dreaming and the Development of Consciousness”, publicată de Harvard University Press, a remarcat că, dacă un organism are capacitatea de a percepe realitatea, atunci este foarte posibil ca acel organism să poată visa și o realitate.

Cu toate acestea, creierul bebelușilor nu are maturitatea și experiențele necesare pentru a evoca vise, au teoretizat neurologii.

Deși încă nu avem un răspuns exact la momentul în care oamenii încep să viseze, cercetătorii cred că copiii sunt fără vise până când au o înțelegere mai clară a lumii din jurul lor.

Este firesc să te întrebi ce se întâmplă în mintea bebelușului tău în timp ce acesta doarme. La urma urmei, bebelușii petrec în medie 12-16 ore dormind în fiecare zi în primul an! Deși este o mulțime de potențial timp de visare, pur și simplu nu știm dacă bebelușii visează în acest timp.

Este posibil să observați că ochii bebelușului dvs. se mișcă, membrele îi zvâcnesc sau smucind și gura se mișcă și suge. Aceasta este o parte normală a anumitor etape ale somnului. Acesta poate fi un reflex în primele luni sau o simplă neliniște pe timp de noapte. S-ar putea să pară că bebelușul tău visează atunci când se întâmplă acest lucru, mai ales dacă strigă, dar este mai probabil să lucreze pentru a atinge o nouă etapă.

În esență, nu vom ști când copiii noștri visează cu adevărat până când nu vor putea să ni le transmită direct. Ca întotdeauna, dacă aveți îngrijorări cu privire la tiparele sau obiceiurile de somn ale bebelușului dvs., contactați furnizorul de asistență medicală pentru sfaturi.

Articolul Bebelusii viseaza? apare prima dată în DayNews24.



This post first appeared on DayNews24, please read the originial post: here

Share the post

Bebelusii viseaza?

×

Subscribe to Daynews24

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×