Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Copilul meu mă recunoaște?

Din momentul în care îți ții copilul în brațe pentru prima dată , știi că este al tău. Ești gata să ai grijă de ei și să le duci cu dragoste. Dar chiar și din acele prime zile, știind foarte bine că micuțul tău este complet dependent de tine, încă tânjești după acel indiciu de recunoaștere din ochii lor – înțelegerea că și ei știu cine ești.

Vestea bună: copilul tău te recunoaște de la naștere. „ Creierul bebelușului tău începe să se dezvolte în uter. Până când ajung, îți pot recunoaște vocea”, spune Lisa P. Hoang , MD, medic pediatru la Providence Mission Hospital din Mission Viejo, California și o mamă a unui copil de 4 ani. Pe măsură ce îmbătrânesc, creierul sugarilor continuă să se dezvolte, iar capacitatea lor de a-i recunoaște, de a-și aminti și chiar de a le dor de oamenii din jurul lor crește.

Aici, aflați despre salturile remarcabile pe care le face bebelușul dvs. în abilitățile de memorie în primul an și despre cum crește gradul de conștientizare față de tine și ceilalți dragi pe parcurs.

Cum se dezvoltă memoria unui bebeluș?

Creierul bebelușului începe să crească în timpul celei de -a treia săptămâni de gestație , când celulele care vor alcătui în cele din urmă sistemul nervos încep să înflorească. Până în a noua săptămână de sarcină , bebelușii au dezvoltat o structură netedă care este recunoscută ca creier. De acolo, creierul continuă să crească și să prindă formă într-un ritm rapid până când copilul tău împlinește în jur de 2 ani.

Creierul uman are trei părți principale: creierul, care include cortexul cerebral; trunchiul cerebral; iar cerebelul. Există, de asemenea, structuri mai mici în creier, inclusiv sistemul limbic, care este alcătuit din hipocamp și amigdală. „Sistemul limbic și lobul frontal al cortexului cerebral controlează memoria”, explică dr. Hoang.

În timp ce dezvoltarea fizică a creierului bebelușului tău este cea care stimulează funcția memoriei, mediul lor și stimularea pe care o primesc sunt la fel de cruciale în primii câțiva ani de viață. „Angajarea cu bebelușul și oferirea unui mediu stimulant cu o mulțime de oportunități de a privi, învăța și interacționa cu jucăriile , obiectele și oamenii ajută la promovarea dezvoltării creierului”, spune dr. Hoang.

Semne timpurii de recunoaștere la bebeluși

În primul rând, bebelușii îți recunosc vocea , mai ales dacă vorbești mult în timpul sarcinii. Studiile arată că procesarea sunetelor vocii tale în timpul uterului îi ajută pe bebeluși să dezvolte o preferință înnăscută pentru tine la naștere, precum și abilități importante de învățare auditivă și de memorie.

Capacitatea lor de a recunoaște fețele părinților lor și ale altor rude evoluează rapid în primul lor an de viață. „Frecvența expunerii – în esență, cu cât îi văd și interacționează de mai multe ori cu cei dragi, cum ar fi bunici, mătuși și unchi – joacă un rol enorm în ceea ce sunt capabili să recunoască”, spune dr. Hoang. Iată când vă puteți aștepta să vedeți acea licărire de recunoaștere.

1 până la 4 luni

În primele luni de viață, bebelușii sunt atenți la fețele din jurul lor. „Ei vor începe să recunoască fețele părinților lor, împreună cu fețele altor îngrijitori, plus oameni familiari”, spune dr. Hoang.

Până la 4 luni , bebelușii sunt buni să recunoască fețele celorlalți, în special ale părinților lor, spune medicul pediatru Christina Johns , consilier medical principal la PMPediatrics, cel mai mare grup de îngrijire de urgență pediatrică din SUA. Acest lucru poate fi adevărat pentru membrii familiei pe care îi văd de mai multe ori. si o saptamana.

5 până la 8 luni

Pe măsură ce bebelușul tău continuă să se familiarizeze cu fața ta și cu rudele sau prietenii pe care îi văd cel mai mult, va începe să facă diferența între oamenii pe care îi cunosc și cei pe care nu îi cunosc. „În acest moment, copilul tău poate spune dacă cineva este străin”, spune dr. Hoang. „În jur de 6 luni , probabil că vor recunoaște membrii familiei pe care îi văd și cu care interacționează o dată pe săptămână. Dacă văd rar membri ai familiei sau prietenii tăi, le poate dura mai mult să recunoască acești indivizi.”

În jurul valorii de 6 luni, bebelușul tău va începe, de asemenea, să-și recunoască propriul nume și să răspundă la el. Acest lucru presupune că ați folosit în mod constant numele lor propriu – pronumele pot fi confuze pentru bebeluși și copii mici, spune dr. Hoang.

9 până la 12 luni

Pe măsură ce bebelușii se apropie de un an, recunoașterea lor față de părinți și alte persoane pe care le văd în mod regulat ar trebui să fie consecventă. „Până la vârsta de 12 luni sau cam asa ceva, dacă un părinte simte că copilul lor nu îi recunoaște deloc, ar trebui să-și spună îngrijorarea medicului pediatru ”, spune dr. Johns.

În această fază, bebelușii vor începe, de asemenea, să recunoască obiectele și jucăriile. „Veți începe să observați că bebelușul dumneavoastră va începe să-și dezvolte preferințele, având adesea o jucărie preferată”, spune dr. Hoang.

Copilul meu își amintește de mine?

Dacă bebelușul tău pare încântat să te vadă, înseamnă asta că îți vizualizează chipul în amintirile lor când ești despărțit? Răspunsul scurt: Nu chiar. „În primele luni, este mai puțin despre „amintire” și mai mult despre formarea unei relații de încredere cu un părinte și un îngrijitor”, explică Joelle McConlogue , MD, medic pediatru la Stanford Children’s Health. „Dacă un bebeluș i se răspunde rapid și cu dragoste nevoilor sale, va dezvolta încredere și va forma un atașament iubitor față de furnizorul său.”

Deși această experiență nu este ceea ce ați putea crede ca fiind o amintire tradițională , pentru un copil este destul de aproape. „Pentru cei mai mulți dintre noi, amintirile noastre timpurii deseori nu încep până la vârsta de 3 ani sau mai târziu și nu ne amintim evenimentele foarte timpurii”, spune Dr, McConlogue. „Cu toate acestea, bebelușii de la o vârstă foarte fragedă recunosc și răspund favorabil oamenilor și locurilor familiare și au amintiri emoționale sau implicite. Memoria la această vârstă este sentimentul de a fi îngrijiți și în siguranță.”

Copilul meu îi este dor de mine?

Bebelușii mici pot recunoaște fețele părinților lor și ale altor rude, dar abia mai târziu le va fi dor de o persoană dragă care nu este prin preajmă. Asta pentru că este nevoie de timp pentru ca bebelușii să înțeleagă permanența obiectului . „Acest lucru înseamnă că încep să realizeze că oamenii și obiectele familiare încă există chiar și atunci când nu sunt la vedere”, explică dr. Hoang.

Iată cum este probabil ca bebelușul tău să dezvolte o conștientizare a permanenței obiectului și sentimentul de a te simți dor împreună cu aceasta, în primul an de viață.

1 până la 4 luni

Singura preocupare a unui nou-născut este dacă nevoile lui sunt satisfăcute – și puțin contează cine le satisface. „Copilul tău va putea să recunoască dacă persoana care îi îngrijește nu este îngrijitorul lor principal”, spune dr. Hoang. „Dar, dacă nevoile bebelușului tău sunt satisfăcute, se pot adapta cu ușurință la oricine este cu el în acest moment.”

Din acest motiv, chiar dacă știu cine sunt părinții lor sau alți îngrijitori apropiați , bebelușii nu sunt neapărat îngrijorați dacă nu sunteți în preajmă.

5 până la 8 luni

Este la jumătatea primului an când bebelușii încep să dezvolte permanența obiectului. „Înainte de aceasta, dacă un părinte ia un bloc sau o jucărie de care este interesat un copil și îl ascunde sub o pătură, copilul poate părea inițial confuz, dar apoi uită de obiect”, explică dr. McConlogue. „Totuși, odată ce permanența obiectului se dezvoltă, ei vor căuta jucăria. Acesta este momentul în care jocul peek-a-boo devine distractiv!”

Acesta este, de asemenea, primul pas către micuțul tău să-ți fie dor de tine când nu ești prin preajmă. „Copilul tău va începe să înțeleagă când se va despărți de tine”, spune dr. Hoang. Și când o vor face, s-ar putea să-și dorească să fie din nou cu tine – cu alte cuvinte, le va lipsi.

Din păcate, dezvoltarea permanenței obiectului este, de asemenea, primul pas către bebeluși să dezvolte și anxietatea de separare. „Copilul tău nu înțelege că tu, sau alt îngrijitor, te vei întoarce întotdeauna”, notează dr. Hoang. „Ieșirea la întâlnire sau intrarea într-o altă cameră poate face copilul să se tulbure pentru a preveni separarea de tine. .”

9 până la 12 luni

Acum că bebelușul tău a dezvoltat permanența obiectului, s-ar putea să-i fie dor de oricine (și orice) pe care a ajuns să-l recunoască cu drag. Această anxietate de separare poate continua până la vârsta de 3 ani, când pot începe să înțeleagă conceptul că te vei întoarce după o anumită perioadă de timp.

În a doua jumătate a primului an al bebelușului, se poate dezvolta și frica față de străini. „Copiii dezvoltă anxietate străină în jurul a nouă luni”, spune dr. Johns. „Acest lucru se poate manifesta prin timiditate, nervozitate sau neîncredere față de oricine nu-l recunoaște.

Creierul și memoria bebelușului încep să se dezvolte la doar câteva săptămâni după concepție și continuă să crească într-un ritm rapid până la copilărie. Ei pot începe să vă recunoască chipul și fețele rudelor apropiate, pe la vârsta de aproximativ 4 luni. La doar câteva luni după ce bebelușul tău începe să se lumineze când te vede, s-ar putea să înceapă să se plângă și să se agita când ești despărțit .

Cel mai bun mod de a facilita această dezvoltare importantă în conștientizarea copilului tău față de ceilalți este să-i vorbești și să-i zâmbești des. Dar este, de asemenea, important să ne amintim că, în timp ce bebelușii sunt așteptați să dobândească anumite abilități sociale de bază în cursul primului lor an, copilul dvs. poate atinge reperele un pic mai târziu. Dacă sunteți îngrijorat de dezvoltarea bebelușului dvs., discutați cu medicul pediatru sau cu un furnizor de asistență medicală.

Articolul Copilul meu mă recunoaște? apare prima dată în DayNews24.



This post first appeared on DayNews24, please read the originial post: here

Share the post

Copilul meu mă recunoaște?

×

Subscribe to Daynews24

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×