Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Cinci rapoarte Google Analytics esențiale pentru a înțelege traficul site-ului dvs

Specialiștii de marketing din această eră digitală cred că site-ul lor este mina lor de aur de perspective și venituri. Fiecare client potențial care ajunge pe site-ul dvs. are o intenție și Google Analytics vă ajută să aflați despre aceasta.

Există alte câteva abilități mai critice pentru orice agent de marketing în prezent decât o înțelegere aprofundată a Google Analytics.

Google Analytics ajută companiile să urmărească frecvența pe site-ul lor web și să măsoare valorile cheie care dezvăluie tendințe importante de vânzări și să conducă volanul eforturilor de marketing.

Specialiștii în marketing digital folosesc rapoarte și tablouri de bord pentru a obține informații despre rezultatele lor de marketing și pentru a corecta oriunde este nevoie.

Cu toate acestea, Google Analytics aruncă o mulțime de date utilizatorilor săi cu o capacitate mică de vizualizare. Informațiile pe care le oferă pot fi copleșitoare pentru noii marketeri.

Și astfel, instrumentul este greu de stăpânit de oricine. Cu toate acestea, există cinci rapoarte pe care toate companiile le pot rula, pentru a obține informații despre rezultatele lor de marketing și pentru a măsura conversiile prin intermediul site-ului lor web.

Aceste rapoarte vă vor ajuta să vă concentrați pe KPI critici pentru a măsura cât de eficient funcționează site-ul dvs. pentru afacerea dvs.

Să explorăm aceste cinci rapoarte cheie Google Analytics.

Raport de audiență

Prioritatea inițială a oricărui agent de marketing este să învețe cât mai multe despre publicul țintă, iar rapoartele privind publicul sunt o modalitate de a face acest lucru. Dacă doriți să înțelegeți datele demografice, comportamentul de cumpărare și interesele publicului dvs., acesta este un raport care vă poate ajuta.

Companiile își pot îmbunătăți performanța de marketing învățând despre ceea ce contează pentru publicul lor și cum reacționează la orice formă de marketing. Reglați-vă eforturile de marketing pentru publicul țintă, clasificându-le pe baza unor parametri precum locație, demografie, vârstă, interese etc.

Ulterior, companiile pot derula campanii de marketing unice pentru fiecare public clasificat. Profilul Google Analytics al site-ului dvs. web conține nouă secțiuni sub Audiență-

● Prezentare generală – Această secțiune arată vizualizarea de nivel superior a utilizatorilor și a sesiunilor acestora. Aici puteți vizualiza informații despre numărul de utilizatori care au creat sesiuni, afișări de pagină, pagini per sesiune și așa mai departe.

● Date demografice – Vedeți datele despre public clasificate în funcție de vârstă și sex în această secțiune. Creați anunțuri direcționate pentru fiecare clasificare pentru a crește conversia.

● Interese – Aflați ce interesează vizitatorii dvs. prin această secțiune. Trei categorii numite categorie de afinitate, segment de pe piață și altele vă ajută să aflați despre utilizatori și poziția lor în canalul de achiziție.

● Geo – Această secțiune vă ajută să obțineți cunoștință despre limba și locația vizitatorilor dvs. Vizați reclame specifice zonelor geografice și culturilor după ce aflați de unde provin majoritatea vizitatorilor.

● Comportament – ​​Aflați despre comportamentul publicului în ceea ce privește frecvența cu care vin pe site-ul dvs., cât de des repetă sesiunile, cât timp stau și așa mai departe.

● Tehnologie – Dacă doriți să aflați mai multe despre sistemul de operare, browser și ISP pe care publicul dvs. îl folosește, aceasta este secțiunea pe care doriți să o vedeți. Aceste informații le permit companiilor să aleagă platforma potrivită pentru a lansa soluții software.

● Mobil – Decideți dacă ar trebui sau nu să optimizați pentru mobil uitându-vă la numărul de vizitatori care vin prin desktop, mobil și tabletă în această secțiune.

● Personalizat – Definiți-vă propriile parametri, variabile și așa mai departe pentru a crea un raport personalizat care ajustează și mai mult informațiile care vi se prezintă.

● Fluxul utilizatorilor – Aflați despre calea pe care o urmează vizitatorii dvs. către site-ul dvs. web în funcție de locația lor, browser, limbă, dispozitiv mobil și așa mai departe cu această secțiune a raportului Audiență.

Fiecare dintre aceste secțiuni oferă un tabel și un grafic de sesiuni care arată datele pentru toți utilizatorii.

Cum putem folosi datele despre public pentru a îmbunătăți traficul

Adăugați putere și relevanță strategiei dvs. de marketing învățând despre publicul dvs. Pe măsură ce specialiștii în marketing sunt mai în ton cu publicul lor, unde se află, care sunt interesele lor și așa mai departe, ei sunt într-o poziție mai bună de a viza anunțurile după segmentarea vizitatorilor în grupuri logice.

Prin aceste reclame difuzate pentru un anumit segment de vizitatori, marketerii pot atinge un anumit nivel de personalizare a mesajului lor. Relevanța reclamelor va ajuta companiile să atragă trafic nou.

Rate de conversie pentru dispozitive mobile și desktop

Utilizatorii de dispozitive mobile depășesc și depășesc numărul utilizatorilor de desktop astăzi. În consecință, companiile trebuie să ofere experiențe mai bune, dacă nu la fel de bune, pe telefoane mobile și tablete decât pentru desktop-uri.

Aveți deja o strategie pentru site-ul mobil mai întâi ? Apoi, trebuie să verificați dacă strategia dvs. funcționează și oferă rezultatele de care aveți nevoie.

Un raport simplu din secțiunea Public din Google Analytics vă ajută să aflați despre conversiile pe dispozitive mobile și tablete, spre deosebire de un computer desktop. Acest raport vă poate ajuta să vă modelați strategia de site pentru mobil.

Accesați ultima opțiune „Mobil” din secțiunea Public. În categoria Prezentare generală, vedeți o mulțime de informații atunci când sunt activate urmărirea obiectivelor sau urmărirea comerțului electronic.

Începeți prin a selecta un obiectiv de conversie în secțiunea Conversii. Valorile scăzute pentru Pagini/Sesiune și Durata medie a sesiunii sunt semne ale unei experiențe mobile slabe.

O altă valoare pe care ați putea dori să vă uitați este numărul ratei de conversie pentru fiecare dispozitiv. O rată de conversie mai mică pentru mobil și tabletă în comparație cu desktop-ul ar fi al doilea semn de avertizare pentru a vă intensifica eforturile de marketing pentru mobil.

Raport canale de trafic

Merită să știe pentru marketeri ce canale de marketing direcționează traficul către site-ul lor. Faceți clic oamenii pe anunțurile dvs.? Îți urmăresc postările de pe blog? Te descoperă prin intermediul rețelelor sociale?

Acestea sunt câteva locuri care acționează ca canale pentru a direcționa traficul către site-ul dvs.

Pentru a afla despre cele mai eficiente pentru afacerea dvs., utilizați Raportul de achiziție de trafic (Achiziție > Tot traficul > Canale). Raportul vine cu opt canale implicite, toate care vă ajută să înțelegeți calea pe care o urmăresc potențialii dvs. pentru a ajunge la dvs.

Cele opt canale de trafic implicite din Google Analytics sunt: ​​căutare organică, căutare directă, căutare plătită, publicitate grafică, recomandare, socializare, e-mail și altele. Acest raport îi ajută pe marketeri să măsoare rezultatele diferitelor canale pe care le folosesc pentru a atrage vizitatori pe site-ul lor.

În cazul în care câteva canale nu vă aduc rezultatele dorite și traficul pe site, puteți oricând să vă modificați strategia și să vă corectați cursul.

De exemplu, ați investit într-o anumită campanie de marketing. Acum este important pentru tine să aducă un ROI în ceea ce privește traficul, implicarea și conversiile. Modul simplu de a măsura rentabilitatea investiției oricărei campanii de marketing este să verificați informațiile aferente din raportul Canal de trafic.

Dacă canalul dvs. de căutare plătită arată o rată de respingere ridicată, o durată medie scăzută a sesiunii și o rată de conversie scăzută, aceasta indică că există zone care merită îmbunătățite pe pagina dvs. de destinație.

Acest raport vă ajută să verificați rentabilitatea investiției pe diverse alte campanii de marketing, astfel încât să puteți face modificări și întoarceri oriunde este necesar.

Raport toate paginile

Raportul Toate paginile (Comportament > Conținutul site-ului > Toate paginile) vă ajută să măsurați conținutul care funcționează ca un farmec pentru afacerea dvs.

În fiecare săptămână, puteți vedea conținutul dvs. cu cele mai bune performanțe, împreună cu veniturile generate de fiecare pagină. Prin acest raport, puteți obține o înțelegere perspicace a conținutului de pe site-ul dvs. și puteți profita de șansa de a modifica orice conținut ineficient.

Datele sunt afișate pentru fiecare pagină în termeni de valori cheie, cum ar fi vizualizări de pagină, vizualizări unice de pagină (deduplicarea afișărilor de pagină), timpul mediu petrecut pe fiecare pagină, intrări (numărul de ori când un utilizator a intrat prin această pagină), rata de respingere (procent de intrări în care utilizatorul nu a mai interacționat cu site-ul web), procentul de ieșire (afișări de pagină care au fost ultimele într-o sesiune) și valoarea paginii.

Raport AdWords

Orice campanie de marketing de succes are nevoie de un anunț AdWords. Performanța acestor programe AdWords este importantă pentru a profita la maximum de reclame. Raportul AdWords consolidează datele post-clic unde utilizatorii au ajuns pe site-ul dvs. după ce au făcut clic pe un anunț AdWords.

Acest raport este fereastra dvs. pentru a afla despre ciclul de achiziție, comportament și conversie al utilizatorilor dvs. Acest raport vă va permite să aflați despre cele mai de succes campanii AdWords și despre eficiența fiecărui cuvânt cheie pentru care licitați.

Raportul AdWords vă va permite să acționați rapid și să îmbunătățiți rata de succes a anunțurilor dvs. AdWords pentru a crește conversia și traficul prin site-ul dvs. web.

Rapoartele Google Analytics sunt cei mai buni prieteni ai marketerilor. Ei vin cu o mulțime de informații pe care echipele de marketing le pot utiliza pentru a îmbunătăți calitatea și conversia eforturilor lor de marketing.

Bonus: Îmbunătățirea marketingului de conținut folosind date despre audiență și comportament

Dacă scopul dvs. este să vă adaptați strategia de marketing de conținut pentru vizitatorii site-ului dvs., atunci ar trebui să fie destul de evident că funcția de audiență a Google Analytics este locul unde ar trebui să mergeți mai întâi.

Cu toate acestea, este mai dificil să știi care date sunt cele mai importante și cum să reacționezi la ceea ce ai în fața ta.

Nu neglijați prezentarea generală a publicului

Privirea de ansamblu asupra publicului ar trebui să fie întotdeauna primul tău port de apel. Cunosc atât de mulți agenți de marketing care, deși sunt competenți din punct de vedere tehnic, decid că doresc mai întâi date ultra-specifice și, prin urmare, ignoră imaginea de ansamblu a site-ului lor.

Știind câte vizualizări de pagină, pagini per sesiune și durata sesiunii per vizitator dintr-o privire, va îmbunătăți specificul strategiei dvs. de marketing.

Dacă, de exemplu, vezi că durata sesiunii tale este, în medie, destul de mică, poți să-ți modifici conținutul blogului în consecință, pentru a atrage oamenii să rămână mai mult timp. Câteva modalități ușoare de a face acest lucru sunt să începeți să publicați conținut de blog de lungă durată pe site-ul dvs., care conține sfaturi practice specifice industriei.

Deși acest lucru poate să nu aibă ca rezultat vânzări directe, va crește timpul pe care vizitatorii stau pe pagina dvs. și va oferi brandului dvs. un impuls în ceea ce privește credibilitatea în nișa dvs.

De asemenea, puteți folosi „bucle deschise” în conținutul dvs. Aici, ați putea spune ceva de genul „Mai târziu în acest ghid, vă vom arăta exact cum să creșteți traficul site-ului”.

Ceea ce ați făcut aici este să introduceți o idee care vă va entuziasma cititorul și a creat anticipare pentru conținutul dezvăluit mai târziu în articolul dvs.

Astfel de tehnici sunt modalități excelente de a îmbunătăți imediat calitatea generală a site-ului dvs., ceea ce va influența indirect tipul de vizitatori și traficul pe care îl primiți.

Utilizarea datelor demografice pentru a modela vocea site-ului dvs

Pe Google Analytics, datele demografice sunt împărțite în general între vârstă și sex. Ați fi șocat de modul în care cunoașterea acestor doi factori simpli poate influența modul în care abordați construirea site-ului dvs.

Pentru un furnizor de educație de cursuri de antrenor personal, datele noastre demografice reflectă destul de exact baza noastră de studenți. Cel mai popular interval de vârstă al nostru este 25+ și avem tendința de a califica mai multe femei decât bărbații.

Acum, poate te gândești, grozav! Vizitatorii site-ului dvs. se potrivesc cu piața dvs. țintă. Și da: într-o anumită măsură, aceasta este o veste bună.

Cu toate acestea, putem folosi aceste date și pentru a viza noi piețe. Știm, de exemplu, că, în timp ce femeile cu vârsta peste 25 de ani tind să studieze cursuri de fitness mai mult decât orice alt grup demografic, că intervalul de vârstă pentru femeile interesate să obțină un antrenor personal este de fapt peste 35 de ani.

Din experiența noastră, oamenii care au antrenori personali (sau i-au avut în trecut) sunt mai interesați să devină ei înșiși antrenori personali. Prin urmare, am putea fi interesați să țintăm femeile cu vârsta de peste 35 de ani prin reclame direcționate pe Facebook și prin dezvoltarea de conținut în jurul temei „re-cariere”.

După ce a făcut acest lucru, Google Analytics vă poate arăta apoi câți utilizatori noi obțineți într-o anumită categorie demografică (femei cu vârsta peste 35 de ani) într-o anumită perioadă de timp. Prin urmare, putem urmări direct cât de reușite au fost eforturile noastre.

Cunoașterea piețelor de umăr – ce le place vizitatorilor tăi?

Subcategoria „interese” este o modalitate foarte utilă și rapidă de a planifica idei de conținut pentru scopuri de marketing viitoare.

Pe scurt, vă permite să vedeți ce interesează vizitatorii dvs. în afara nișei dvs. specifice și cum se comportă odată ce sunteți pe site-ul dvs.

Dacă, așadar, conduceți un site de comerț electronic care vinde echipament de alpinism și identificați că vizitatorii dvs. sunt interesați și de site-urile de călătorie, puteți produce strategic conținut de blog și oferte speciale care vizează tema călătoriei.

Acesta poate arăta ceva de genul „Cele mai bune 20 de destinații de călătorie pentru alpiniști”. Aici, ți-ai combinat nișa cu interesele vizitatorilor tăi obișnuiți și, prin urmare, vei genera mai mult trafic către site-ul tău web și paginile de vânzări.,

Vizitatori noi și vizitatori care revin: cum ar trebui să-i tratezi diferit

În subcategoria „Comportament” din audiență, puteți selecta „Nou vs. Acest lucru vă va oferi date privind numărul total de vizitatori noi și care revin pe site-ul dvs., precum și modul în care acești utilizatori reacționează cu site-ul dvs. și durata medie a sesiunii dintre utilizatorii noi și utilizatorii care revin.

Deci, de exemplu, dacă observați că vizitatorii care revin pe site-ul dvs. rămân mult mai mult timp decât vizitatorii noi, ar trebui să dezvoltați un conținut care să atragă imediat vizitatorii odată ce ajung pe pagina dvs.

Aici, trebuie să abordați constelația largă de date Google Analytics: puteți face acest lucru uitându-vă la ce pagini aterizează noii vizitatori (pagini de destinație) și cum puteți îmbunătăți conținutul acelor pagini pentru a le face să rămână pe site-ul dvs. .

Cunoașterea datelor privind vizitatorii noi și care revin vă va ajuta, de asemenea, să planificați „oferte gratuite” și înscrieri prin e-mail. Vizitatorii noi ar trebui să fie vizați cu astfel de oferte, deoarece cercetările au descoperit că atunci când oamenilor li se cere să își ia un mic angajament la început, este mai probabil să se angajeze la o cerere mai mare mai târziu.

Așadar, dacă le cereți noilor utilizatori e-mailul și le oferiți ceva gratuit sau o reducere în schimb, îi va pregăti pe noii vizitatori pentru achiziții ulterioare și angajamente față de marca dvs. De asemenea, va converti utilizatorii noi în vizitatori reveniți, crescând astfel traficul mediu lunar.

Pe lângă faptul că aveți o cunoaștere aprofundată despre cine vă vizitează site-ul, vă avantajează și strategia de marketing pentru a afla cum interacționează vizitatorii cu conținutul dvs. online.

Combinând aceste două fluxuri de date, vă puteți adapta abordarea de a publica conținut online pentru a direcționa utilizatorii către paginile dvs. de valoare.

Sculptarea autorităților utilizând detaliile de conținut și datele paginilor de destinație

Afișarea conținutului vă arată cele mai populare pagini, în timp ce paginile de destinație vă indică paginile prin care vizitatorii tind să intre pe site-urile dvs. Aceste două date sunt de neprețuit în ceea ce privește valorificarea utilizării blogului și a conținutului site-ului dvs. pentru a atrage mai mulți spectatori către paginile dvs. de valoare.

De exemplu, dacă aveți o postare de blog care depășește toate paginile de vânzări și paginile de informații referitoare la serviciile dvs., ar trebui să utilizați autoritatea acestei postări de blog pentru a genera trafic către secțiunile site-ului dvs. care fac diferența pentru afacerea dvs.

Aceasta funcționează în două moduri. În primul rând, linkurile interne către site-ul dvs. sunt o modalitate excelentă de a determina oamenii să rămână pe site-ul dvs. mai mult timp. În al doilea rând, dacă aveți o pagină de înaltă autoritate, cu o tonă de backlink, conectarea către o pagină de vânzări va îmbunătăți clasamentul acesteia din urmă.

Acum, când oamenii vă caută serviciile pe google, vă puteți ridica deasupra concurenților în clasamentul paginii, fără a utiliza anunțuri plătite. Acest proces este ceea ce experții SEO se referă ca Authority Sculpting.

Amintiți-vă, traficul organic este biletul de aur pentru succesul site-ului web și pentru un clasament Google mai bun, așa că doriți să valorificați atunci când aveți o pagină cu câteva link-uri câștigate cu greu. Google Analytics vă va ajuta să identificați aceste pagini.

Cautarea site-ului

Puteți utiliza funcția de căutare pe site într-un mod similar cu modul în care ați folosi subcategoria „interese” pentru a descoperi conținut viitor. Site Search Overview, practic, face ceea ce scrie pe cutie, în sensul că vă spune exact ce caută vizitatorii pe site-ul dvs. (cu condiția să aveți o bară de căutare personalizată) și căutările în tendințe, dacă există corelații.

În termeni de marketing, aceasta este o perspectivă directă asupra tipului de conținut pe care vizitatorii dvs. doresc să-l vadă. Dacă, de exemplu, o pagină pe care ați produs-o rapid, acum câțiva ani, este printre căutările cu cel mai bine clasat, ar trebui să reînnoiți acest conținut și să-l repromovați. Acest lucru se datorează faptului că conținutul dvs. real este substandard, dar subiectul conținutului este foarte valoros.

Sau, să presupunem că există un termen de căutare foarte bine clasat pentru care nu ați scris niciun conținut. Dacă acesta este cazul, Google Analytics tocmai ți-a oferit o post-idee care ar trebui să aibă un grad de succes garantat.

Mai mult decât orice altceva, greșeala cheie pe care o fac noii marketeri și start-up-urile este să instaleze Google Analytics pe site-ul lor și apoi să nu reacționeze la datele afișate.

Totul este bine și să știi bine ce fac oamenii pe site-ul tău, dar pentru a-ți extinde afacerea și a-ți concentra strategia de marketing, ar trebui să răspunzi la datele care ți se prezintă.

Rapoartele menționate în acest articol sunt un bun punct de plecare pentru oricine dorește să folosească Google Analytics pentru a obține o perspectivă mai bună asupra rezultatelor de marketing și pentru a le îmbunătăți. Creșteți-vă avantajul cu marketingul pe site-uri folosind informații utile din rapoartele Google Analytics.

The post Cinci rapoarte Google Analytics esențiale pentru a înțelege traficul site-ului dvs first appeared on DayNews24.



This post first appeared on DayNews24, please read the originial post: here

Share the post

Cinci rapoarte Google Analytics esențiale pentru a înțelege traficul site-ului dvs

×

Subscribe to Daynews24

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×