Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Bebek Ürünleri Standartları

Bebek karyolaları, beşik ve sepet beşikler

Bir karyola, beşik Veya sepet beşik muhtemelen yeni doğan bebeğiniz için ilk büyük alış veriş olacaktır.

Karyolalar doğumdan itibaren yaklaşık olarak 18 ay ile iki yıla kadar kullanılabilir. Yeni bir karyola satın alırken TS EN 716 standardına uyduğuna emin olun. Bu standardı karşılayan karyolalar, bebeğinizin kolayca dışarı düşmemesini veya elinin sıkışmamasını sağlamak üzere tasarlanmış olacaktır. İkinci el bir karyola alıyorsanız veya aileniz ya da bir yakınınız size bir karyola veriyorsa önemli ölçüleri kendiniz de kontrol edebilirsiniz. Karyola bebeğinizin dışarı tırmanmasını önlemek için en az 49,5 cm derinliğinde olmalı ve aralarında 4,5 cm ile 6,5 cm boşluk bulunan dikey parmaklıklara sahip olmalıdır.

BS 1877 standardına uygun olarak üretilmiş bir karyola yatağı tercih edin. Seçtiğiniz yatağın düz ve sağlam olup karyolaya sığdığından emin olun. Yatağın kenarları ile karyola parmaklıkları arasındaki boşluk 4 cm’yi geçmemelidir. Boşluk daha büyük olduğu takdirde bebeğinizin kafası araya sıkışarak boğulmasına yol açabilir. Bebeğiniz yatak korumasına tırmanabileceği için el ve dizleri üzerinde durabildiği zaman;

​ karyoladan düşme riskini ortadan kaldırmak için yatak korumasını çıkarın.

Beşikler yalnızca yenidoğanlar için uygundur. Bebeğiniz oturmaya, dizleri üzerinde durmaya ve emeklemeye başladığında beşikten çıkacak güce sahip olur. Bu yüzden bebeğiniz gelişiminin bu aşamasına gelmeden beşik kullanmayı bırakmanız gerekmektedir. Beşikler sağlam bir zemine konmalı ve sallanma mekanizması kilitlenebilir olmalıdır. Beşik seçerken TS EN 1130 standardına uygun modelleri tercih edin.

Sepet beşiklerini bebeğinizin doğumundan, yüzüstü dönmeye başlayana kadar (genellikle üç ile dört aya kadar) kullanabilirsiniz. Bu aşamadan itibaren sepet beşik yerine karyola kullanmaya başlamalısınız.

Sepet Beşik satın alırken TS EN 1466 standardına uygun modelleri tercih edin. Standarda uygun üretilmeyen taşınabilir bebek yataklarında bebeklerin özellikle merdivenlerden inerken kayarak düştüğü kazalar yaşanmıştır.

Bebek Arabaları

Yeni doğan bebeğiniz için bir bebek arabası (yenidoğanlar için uygun, bebeğinizi oturur pozisyonda taşıyan standart bebek arabalarının aksine yatay pozisyonda taşımanıza imkân sağlayan) portbebe, standart veya baston bebek arabasına ihtiyaç olacaktır. Seçtiğiniz ürünün TS EN 1888 standardına uyduğundan emin olun. İkinci el bir bebek arabası alıyorsanız aşağıdaki tavsiyelere uyun.​

Yeni doğan bebeklerin düz olarak taşınması gerekir. Bebek arabaları ve portbebeler genellikle doğumdan itibaren kullanılabilir ancak tüm standart bebek arabaları ve baston bebek arabaları bebeğinizin düz taşınması için ayarlanamaz.

Satın alacağınız ürünü seçerken uygun bir modeli tercih ettiğinizden emin olmak için bir yetkiliye danışın. Standart veya baston bebek arabasını nasıl kullanacağınızı da önceden düşünmelisiniz. Toplu taşımayı sıklıkla kullanıyorsanız veya sık sık merdiven inip çıkmanız gerekiyorsa bunları rahatça yapabilmenize imkân tanıyacak bir model seçmelisiniz.

Bebeğiniz için doğru bebek arabasını seçerken aşağıda bulunan, tüm marka ve türler için geçerli güvenlik uyarılarını dikkate alınız:

  • Yeni bebek arabası modellerinin tümü 5-nokta kemer sistemine sahiptir. İkinci el bir bebek arabasına sahipseniz emniyet kemerini ayrıca temin etmeniz gerekebilir. Bu durumda TS EN 13210standardına uygun emniyet kemerlerini tercih edin, yandaki çizimi referans alabilirsiniz
  • Bebek arabasının frenlerini bebeğiniz içindeyken hem düz zeminde hem de eğimli yüzeylerde düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
  • Bebek arabasının bebeğiniz içindeyken katlanmadığına emin olun, bebek arabası bunu önleyen bir mekanizmaya sahip olmalıdır.
  • Çocuğun ellerinin ve parmaklarının ulaşabileceği yerlerde sıkışabileceği açıklıkların deliklerin olup olmadığı kontrol edilmelidir.
  • Bebeğinizin ayaklarının yere sürtmeyeceğinden emin olun. Ayak desteğinin altında bulunan koruma veya alışveriş sepetleri bunun önlenmesine yardımcı olabilir.
  • Bebek arabanızı aşırı yüklemeyin, özellikle de tutacaklara torba asmaktan kaçının. Bu, bebek arabasının dengesini bozabilir ve çocuğunuz otururken bile önün kalkmasına sebep olabilir.
  • Karşıdan karşıya geçerken özellikle etrafınızda park halinde araçlar bulunduğunda dikkat edin. Bebek arabasını kaldırımdan indirmeden önce size doğru gelen bir araç olmadığından emin olun. Yansıtıcı çıkartmalar bebek arabanızın geceleri veya kötü havalarda daha görünür kılacaktır.
  • İkinci el bir bebek arabası satın alıyorsanız kumaş bölgeleri bebeğinize batabilecek keskin metal veya plastik parçalar tarafından delinmediğinden emin olmak için inceleyin.

Kanguru ve Yan taşıma Şalı (Sling)

Kanguru ve çapraz taşıma aparatı (sling) bebeğinizi taşımak için tercih edebileceğiniz popüler seçenekler arasında yer almaktadır. Bunlardan birini satın alırken seçtiğiniz modelin TS EN 13209 standardına uygun olmasına dikkat edin. Seçtiğiniz kangurunun sağlam ve rahat olmasının yanı sıra kayış yerine klips kilit mekanizması kullandığından emin olun. Bebeğiniz henüz üç aylık değilse kullanacağınız kangurunun kafa desteğine sahip olmasına dikkat edin.​

Bebeğinizi taşımak için sling kullanacaksanız şunları unutmayın:

  • Sling bebeğinizi vücudunuza yakın tutacak kadar sıkı olmalıdır.
  • Bebeğinizin yüzü her zaman kolayca görünür olmalıdır.
  • Bebeğiniz size başının üst kısmını öpebileceğiniz kadar yakın olmalıdır.
  • Bebeğinizin kolayca nefes alabilmesi için çenesi ve göğsü arasında her zaman en az bir parmak genişliğinde bir boşluk bulunmalıdır.
  • Bebeğinizin sırtı, karnı ve göğsü size yaslanacak şekilde doğal pozisyonunda desteklenmelidir.
  • Bebeğinizi kanguru veya sling ile taşırken yağışlı havalar gibi kayma riskinizin bulunduğu durumlarda kaygan zemine uygun ayakkabılar giydiğinizden kesinlikle emin olun ve bebeğinizi taşırken düşmemek için çok dikkatli olun.
  • Kanguru veya sling taşıdığınızda öne veya yana doğru eğilirken dikkatli olun.
  • Kanguru ve slingler spor aktiviteleri ve bisiklet sırasında kullanım için uygun değildir.
  • Kordon genişliği 19 mm’den düşük olduğu durumlarda dolanma tehlikesine dikkat edilmelidir.

Mama Sandalyeleri

Bebeğiniz yaklaşık altı aylıkken mama sandalyesi kullanmaya başlayabilirsiniz. Mama sandalyesi satın alırken TS EN 14988 standardına uygun olarak üretilmiş bir mama sandalyesi tercih edin.

Mama sandalyeleri düzgün kullanıldıkları takdirde bebeğinizin yemek saatlerinde güvenli bir şekilde oturmasını sağlayan araçlardır.

Mama sandalyesi kazaları yaygın olmamakla birlikte en ciddileri bebeklerin sandalyeden düşmeleri ile gerçekleşenlerdir. Bu nedenle 5 nokta kemer sistemine sahip bir mama sandalyesi satın almanız ya da kendinizin bir kemer eklemeniz büyük önem taşımaktadır. Eğer kendiniz ayrı bir kemer satın alıyorsanız tercih ettiğiniz modelin TS EN 13210 standardına uygun olmasına dikkat edin. Kemeri sandalyeyi her kullandığınızda takınız. Yalnızca kasık kayışı bebeğinizi güvenli bir şekilde sabitlemek için yetersiz kalacaktır.

Tepsi kısmının keskin köşeleri olmadığından emin olun ve düzenli aralıklarla vidaların ve diğer küçük parçaların gevşemediğini kontrol edin.

​Plastik kısımların parçalandığı ve herhangi bir kısımdaki köpük dolgunun açığa çıktığı durumlarda sandalyeyi kullanmaktan kaçının. Çocuğunuzu mama sandalyesinde gözetimsiz bırakmayın, özellikle de bir masaya yakınsa. Sandalyeyi ayaklarıyla rahatça geriye itip yere düşebilir.

Katlanabilir bir mama sandalyesi kullanıyorsanız dikkatli olun. Yaralanma riskine karşı ürünü katlayıp açarken çocuğun uzak tutulmasına dikkat ediniz. Bebeğinizin ağırlığının sandalyenin açık kalmasını sağladığından emin olun.

Masaya monte edilmiş bir sandalye kullanıyorsanız TS EN 1272 standardına uygun ürünleri tercih edin ve sandalyeyi her zaman düz bir masa üzerinde kullanın. Masaya monte edilen sandalyenin, çocuğun parmağının sıkışabileceği yarık, delik, açık uçlu borular, vida yuvası vb. özellikleri olmamalıdır. Üst tablası, cam, zayıf malzemeli masalarla, tek ayaklı masalar, portatif masalar ve oyun veya piknik masalara monte edilmemelidir.

Mama sandalyeleri yalnız başına dik olarak oturabilen ve 3 yaşından küçük ya da en fazla 15 kg ağırlığındaki çocuklar için uygundur.

İki tekerlekten fazla tekerleğe sahip ürünler hareket ettirilmediği durumlarda park etme tertibatının her zaman etkin olmalıdır.

Aktif tutma sistemine sahip ürünler için her zaman kemer emniyet sistemi kullanılmalıdır.

Mama sandalyesinin aktif veya pasif tutma sistemlerini içerdiğinden emin olun.

Çocuğunuzun ürüne tırmanmasını önleyin.

Tüm bileşenler doğru takılıp ayarlanmadıkça ürünü kullanmayın.

Ana Kucağı

Ana kucakları bebeğinizin ilk koltuğu olarak kullanışlı bir seçenektir. Bebeğiniz için bir ana kucağı seçiyorsanız bebeğinize sağlam sırt desteği sağlayan, TS EN 12790 standardına uygun ürünleri tercih edin. Ana kucağını sadece yerde kullanın ve kullanım süresinin uzun olmamasına dikkat edin. Yeni doğmuş bir bebek bile tekmeleyecek ve kıpırdayacaktır;

bu ürünün hareket etmesine sebep olabilir. Ana kucaklarının masa ve mutfak tezgahlarından düşerek bebeklerin yaralandığı kazalar yaşanmıştır. Eğer ana kucağı bebek arabasına monte edilebilecek formda ise, TS EN 1888 standartlarına uygun bir ürün seçtiğinizden emin olun.

Bebek Oto Koltukları

Oto koltuğu günümüzde bir ihtiyaçtan ziyade yasal bir zorunluluk haline gelmiştir. Konu bebeğiniz olduğunda en önemli öncelik tabii ki güvenlik. Oto koltuğu bebeğin doğumundan 12 yaşına kadar kullanması gereken olmazsa olmaz bir üründür. Oto koltuklarında Birleşmiş Milletler tarafından ürünlerin üzerine ECE R44 veya R129 sertifika etiketleri olması standarttı getirilmiştir. Bu standartlara sahip olmayan oto koltuğunu kesinlikle kullanılmamalıdır.

Yenidoğan bebekler arkaya dönük oto koltuklarında taşınmalıdır. Bebeklerin mümkün olduğunca uzun süre arkaya dönük bir şekilde seyahat etmeleri güvenlik açısından önerilir. Bununla birlikte, oto koltukları arabanın aktif yolcu hava yastığının bulunduğu ön koltuğunda asla kullanılmamalıdır.

Bebek oto koltuğu satın alırken seçiminizi aceleye getirmeyin. Her oto koltuğu her arabaya düzgünce sığmaz. Oto koltuğunu satın almadan önce mümkünse kendi arabanızda deneyin ve üretici talimatlarına uygun bir şekilde monte edildiğinden emin olun. Bebek oto koltuğu emniyetli olmalıdır, koltuk yerinden oynuyorsa yanlış yerleştirilmiştir ya da arabanıza uygun değildir.

Yerleştirmesi zor bir koltuk seçmeyin çünkü uğraştırıcı bir koltuk kısa yolculuklarda kullanmaya üşenmenize neden olabilir. Bebek oto koltuğunuzu her yolculukta kullanmanız hayati önem taşımaktadır, kazaların çoğu sürücülerin evine yakın mesafede gerçekleşir.

Satın aldığınız koltuğun aracınızın arka koltuğuna sığdığından emin olun, çocuğunuzun arka koltukta seyahat etmesi genellikle daha güvenlidir. İki arabanız varsa veya bebeğiniz düzenli olarak bir başkasının arabasında seyahat ediyorsa seçtiğiniz koltuğun her iki araca da uyumlu olduğundan emin olun.

İlk görüşte cazip gelse de ikinci el pazarından veya küçük bir ilandan kullanılmış bir bebek oto koltuğu satın almaktan kaçının. Kusursuz görünen bir koltuk bile kazaya karışmış veya düşürülmüş olabileceğinden yapısını güçsüzleştiren görünmez bazı hasarlara sahip olabilir.

Aileniz veya arkadaşlarınız tarafından size verilen bir bebek oto koltuğunu kullanmak daha güvenli bir seçenektir ancak başkasının size verdiği bir koltuğu yalnızca geçmişini bildiğiniz ve kazaya karışmadığından emin olduğunuz takdirde kabul edin.

Koltuğun tüm parçalar ve kullanım talimatlarının tam olduğundan emin olun. Eski modellerin yeni modellerde bulunan bazı güvenlik özelliklerine sahip olamayabileceğini ve aracınıza kolayca yerleştirilemeyebileceğini de aklınızdan çıkarmayın.

Tekrar tekrar kullanılmış bir koltuğun özellikle kemer veya tokalarında aşınma belirtileri bulunacaktır. Kullanmadan önce koltuğun genel durumunu kontrol edin.

Biberon

Biberon seçerken TS EN 14350-1/2 standardına sahip olmasına dikkat edilmelidir. Bebeğinizin biberonunu mikrodalga fırında ısıtmaktan kaçının, sütün tamamı eşit ısınmayarak bebeğinizin ağzını yakabilecek çok sıcak noktalar oluşabilir. Bunu önlemek için biberon ısıtıcı veya bir kap sıcak su kullanın. Hangi yöntemi kullanırsanız kullanın, biberonu ısıttıktan sonra iyice çalkalayın ve bilek içinize birkaç damla süt damlatarak sütün sıcaklığını kontrol edin. Doğru sıcaklıktaki süt sıcak değil ılık hissettirecektir.

Mama için elektrikli çaydanlık veya tencerede su ısıtırken dikkatli olun. Çocuğunuzun elektrikli çaydanlığın kablosuna yetişemediğinden emin olun, kısa veya kıvrık kablolu bir elektrikli çaydanlık en güvenli seçenek olacaktır. Tencereleri ocağınızın arka tarafında ısıtın ve mümkünse tutacakları içe doğru çevirin.

Bu özellikle tutacaklara uzanabilecek başka küçük yaşta çocuğunuz varsa önemlidir. Mamayı bir kaba koyduğunuz sıcak suyu kullanarak ısıtıyorsanız bu kabı başka eşyalara erişirken üzerinden uzanmamak için mutfak tezgahının en arkasına koyun. Bebeğinizi ağzında biberon varken yalnız bırakmayın.

Bebeğiniz katı gıda tüketmeye başladığında yemeklerini ısıtmak için mikrodalga fırın kullanabilirsiniz ancak yemeğin sıcaklığını kontrol etmeden iyice karıştırmalısınız, tabağın dışı soğuk olsa bile yemeğin içinde bebeğinizin ağzını yakabilecek sıcak noktalar bulunabilir. Bebeğiniz beslenirken yanından ayrılmamalısınız.

Hasar görmüş biberonları kullanmayın.

Biberonlara asla kordon, kurdele gibi boğulmaya sebep olabilecek parçalar takmayın.

Cam biberonlar kırılabilir. Mutlaka yetişkin gözetiminde kullanılmalıdır.

İlk kullanımdan önce hijyeni sağlamak için ürünü sökün ve temizleyin, ardından bileşenleri 5 dakika kaynar suda bekletin. Sonraki her kullanımdan önce hijyeni sağlamak için dikkatlice temizleyin.

Emzik

Emzik seçimi yaparken ambalajında TS EN 1400 standardına sahip olduğunu gösteren ibare olduğundan emin olun. Emzik, biberon, biberon başlığı, alıştırma bardağı gibi ürünlerin ambalajları, tüketiciye bu ürünler hijyenik şartlarda ulaştırabilecek özellikte olmalıdır. Her kullanımdan önce besleme emziğini bütün yönlere çekmek sureti ile gözle muayene edilmeli ve hasar veya incelme belirtileri görüldüğünde kullanılmamalıdır, Yıpranmaya neden olabileceğinden besleme emziğini tavsiye edilenden daha uzun süre dezenfektan içerisinde, doğrudan güneş ışığı altında veya direkt ısıya maruz bırakılmamalıdır.

Emzik Bağlayıcılar

Emzik bağlayıcı kordon veya zincirler, bebeğin boynuna dolaşabilecek uzunlukta olmamalıdır. Ürünlerin TS EN 12586 standardını taşıması gerekir.

Oyuncak

Bebekler için TS EN 71-1 standardına uygun üretilmiş oyuncakları tercih edin. Bu oyuncaklar bebeğiniz için daha güvenli seçimdir ve hayal gücünü canlandırmada daha etkilidir. 36 aydan küçük çocuklar için uygun olmayan oyuncaklar bebek ve çocukların boğulmasına yol açabilecek küçük parçalar içerir. Bebeğin teninde kesiklere veya yaralanmalara neden olabilecek tehlikeli sivri kenar veya sivri uç içerebilir. Oyuncağın bu tip tehlikeler içermediğinden emin olunmalı ve standarda uygun ürünler seçilmelidir. Başka çocuklarınız da varsa bebeğinizin onların oyuncaklarıyla oynamayacağından emin olun. Büyük çocuklarınıza o anda kullanmadıkları oyuncaklarını ortalıktan kaldırmaları gerektiğini öğretin ve bunun küçük kardeşleri için tehlikeli olduğunu onlara açıklayın.

Tüm bebek oyuncaklarının özellikle dolgulu oyuncakların TS EN 71-2 standardına uygun yanmazlık kriterlerini sağlayan oyuncaklar olmasına dikkat edilmelidir. Bebeğin çevresinde yanabilir tehlikeli bir durum oluştuğunda, oyuncağın, bebeğin yaralanmasına sebep olabilecek hızlı tutuşma özelliğinde olmaması, yani yanmazlık kriterlerini karşılaması çok önemlidir.

Oyuncakların içerdikleri kimyasallar insan sağlığı üzerinde hiç bir olumsuz etki oluşturmayacak şekilde tasarlanmalı ve imal edilmelidir. Oyuncaklarda bulunan ağır metaller belirlenmiş limitlerin üzerinde olduklarında ter ve tükürük ile vücuda girebilirler. TS EN 71-3 standartı bazı ağır metallerin oyuncaktan vücuda ne oranda geçiş yaptığını kontrol eder. Bebeğiniz için seçtiğiniz oyuncakları TS EN 71-3 standardına uygun olarak üretilmiş olduğundan emin olun.

Hoppala

Hoppala seçerken TS EN 14036 standardına uygun olan ürünler tercih edin. Kapıya takılan hoppalalar yalnızca kafa kontrolü iyi ve güçlü sırta sahip bebekler için uygundur. Bebeğiniz uzun süre kendi başına oturamıyorsa hoppala kullanmayın, bunun için bebeğinizin yaklaşık altı aylık olması gerekir. Hoppalayı bebeğiniz için doğru yüksekliğe ayarlayın ve üretici talimatlarına uygun olarak kapı çerçevesine sağlam bir şekilde takıldığından emin olun.

Hoppalada oynarken bebeğinizin yanında kalın ve hoppalayı sadece kısa süreli kullandığından emin olun.

Bebek Yürüteçleri

Bazı ebeveynler bebeklerin yürümeyi öğrenmesine yardımcı olduğunu düşünerek bebek yürüteci kullanmak isterler. Yuvarlanmak, oturmak, emeklemek ve yerde oynamak, yürümeyi öğrenmeden önce güç geliştirmede önemli aşamalardır. Yürüteç kullanacaksanız bunun bazı kazalara yol açabileceğini bilmelisiniz.

Bu nedenle:

  • Yalnızca güncel standarda uygun modelleri kullanın * TS EN 1273
  • Yürüteci yirmi dakika gibi kısa zaman aralıklarında kullanın.
  • Bebeğinizi asla yürüteçteyken yalnız bırakmayın.
  • Bebeğinizin normalde olduğundan daha yükseğe yetişebilmesini sağlayacağından yürüteci mutfakta kullanmayın. Aksi taktirde bebeğiniz ortalıktaki tutacaklara (dolap, çekmece sapları vs.) masa örtülerine hatta sıcak fırın kapaklarına tutunabileceğini unutmayın.
  • Merdivenlerin üst kısmına yürütecin düşmesini önlemek için bir güvenlik kapısı kurun.
  • Evinizde bulunabilecek şömine gibi açık ateşlerin önünde yangından koruyucu ızgara bulunmasına özen gösterin.
  • Bebek yürütecini bahçenizdeki süs havuzları ve su birikintilerinden uzak tutun.
  • Bebek yürütecinin güvenli ve doğru bir şekilde kullanılabilmesi için EN 1273standartında belirtilen tüm uyarı ve talimatların üretici tarafından açık bir şekilde verilmiş olması önemlidir.
  • Bebeğiniz yürütecindeyken çevresine daha fazla uzanabilecek ve hızla hareket edebilecektir. Merdivenlere, basamaklara ve düz olmayan yüzeylere erişimi engelleyin.
  • Isıtıcıları, elektrik kablolarını ve diğer potansiyel tehlikeleri ulaşılabilecek yerlerden uzaklaştırın.
  • Kapılarda, pencerelerde ve mobilyalardaki camlarla bebeğinizin çarpışmasını önleyin.

*Bu yeni standart -bebeklerin eski standartlara uygun yürüteçlere göre daha yavaş hareket etmelerini sağlar ve ayrıca bir tekerin merdivenden aşağı indiği durumlarda düşme riskini azaltmayı hedeflemektedir- bebeklerin yürüteçlerde yaşadığı kazaların sayısını azaltmıştır.

 Bebek Salıncakları

Geniş, sağlam tabanlı bir salıncak seçin ve devrilme ihtimaline karşı fayans veya beton gibi sert bir yüzey üzerinde kullanmayın. Daima ürünün kemerini kullanın. Yakınlarda koşan büyük çocuklar varsa kullanmayın. Bebeğinizi bir salıncakta yalnız bırakmayın. TS EN 1130 standardına uygun ürünleri tercih edin.

Giyim

Bebek giysi seçiminde TS EN 14682 (Çocuk giysilerinde kullanılan kordon ve büzme ipleri), TSE CEN/TR 16792, TS EN 14878 standartlarına uygun olarak üretilmiş ürünleri tercih edin.

Bebeğinize gevşek örgü yün veya naylon kıyafetler giydirmekten kaçının. Bebeğinizin el ve ayak parmakları ipliğe yakalanabilir ve bu da bebeğinizin uzuvlarına kan akışını kesebilir. Bebeğinizin kıyafetlerindeki düğmelerin gevşek olup olmadıklarını düzenli olarak kontrol edin çünkü kopan veya çıkan düğmeler bebeğiniz tarafından yutulabilir. Bebeğinizi yaz aylarında dışarı çıkartıyorsanız kollarını ve bacaklarını kaplayan rahat ve bol kıyafetlerin yanı sıra boynunu ve arkasını kapatan bir güneş şapkası giydirdiğinizden emin olun. Bunlar aşırı ısınmayı ve güneş yanıklarını önler.

Kaynak: http://www.bagider.org
E-posta: [email protected]

Bebek Ürünleri Standartları yazısı ilk önce Profesyonel SEO ve E-ticaret Uzmanı – Yemliha TOKER üzerinde ortaya çıktı.



This post first appeared on Profesyonel SEO Ve E-ticaret Uzmanı – Yemliha TOKER, please read the originial post: here

Share the post

Bebek Ürünleri Standartları

×

Subscribe to Profesyonel Seo Ve E-ticaret Uzmanı – Yemliha Toker

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×