Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Google’ın Sevmediği 8 SEO Uygulaması

Google’ın Sevmediği 8 SEO Uygulaması Google’ın Sevmediği 8 SEO Uygulaması

Google’ın web site yöneticilerinden beklentileri hakkında daha önce yazmıştım. Bu yazıda SEO çalışmalarında neleri sevmediğine bakalım. Bu listede sevmediği her şey bulunmuyor, çünkü bilmiyoruz. Ancak sitenizin arama sonuçlarında daha az gösterilmesine veya hiç görünmemesine neden olabilecek uygulamaların bazılarını yazmaya çalıştım.

1. Toplu Link Satın Almak

Bir web sitesinden sitenize bağlantı verilmişse arama sıralamanıza olumlu etkisi vardır. Ancak, bu bağlantı diğer web sitesine nasıl girildi? Sitenizde bulunan bir içeriğe doğal bir alaka mı gösterilerek paylaşıldı mı yoksa ücret karşılığı toplu veya tek link mi satın aldınız? Eğer ücret karşılığı toplu link aldıysanız link kalitesine bakmadan tümünü reddetmek akıllıca olacaktır (Disawow). Özellikle arama hacmi yüksek Anahtar kelimelere verilmiş çapa bağlantıların bulunduğu sayfalarda yeteri kadar içerik yoksa risklidir, şüphe çekektir. Büyük şirketler de dahil olmak üzere birçok işletme, bağlantı satın aldıkları için sıralama kaybetmektedir.

Disawow, Google’ın istenmeyen bağlantıları reddedebilmeniz için Search Console’a eklediği bir özelliktir.Sitenize bağlantı vermesini istemediğiniz alanadlarının bir listesinin bulunduğu basit bir metin dosyasıdır.

2. Aşırı reklam

Karmaşık, üst üste binmiş içerik Google’ın sevmediği durumlardan biri. Reklamları içerikten ayırmak zorsa ve reklamlar kullanıcıları belirli bir eyleme zorluyorsa Google’ın kullanıcı deneyimi anlayışına göre çok kötüdür, sıralamanızı düşürür.

3. Gizli Metinler

Eskiden site sahipleri botlar için gizli metinler oluştururlardı. Bu metinler Anahtar Kelime öbeklerinden oluşur, ziyaretçilere görünmezdi. Örneğin beyaz bir arka fona yine beyaz renkte metinler girmek gibi. Teknoloji çok gelişti, botlar çoğu şeyi okuyabiliyor. 10 yıl önce internetten indirdiğiniz bir fotoğrafın ismini değiştirir, olmadı ters çevirir yine olmadı belirli bir alanını kroplayıp kullanabilirdiniz.

O zamanlar görsel aramalarında aynı fotoğrafın farklı kaynaklardan 10 kez sıralandığını görebilirdiniz. Günümüzde görsel ararken aynı görselin iki kez gösterildiğine hiç pek rastlayamazsınız. İşler değişti, kopyalamak, başkasına ait bir içeriği referans göstermeden yayınlamak gerçek hayatta hırsızlık yapmak gibi bir şey haline geldi. Tabii ki cezası da sanal olarak veriliyor.

4. Anahtar kelime spamı

Bir sürü anahtar kelime kullanılarak yazılmış, devrik cümlelerden oluşan, bilgilendirmeyen içeriklerin rank alması imkansızdır. Bununla birlikte, her anahtar kelime için rakabet edenlerin dahil olduğu farklı bir oyun kurulduğunu unutmayın.

5. Yinelenen içerik (duplicate content) ve kopya içerik

Yinelenen içerik, aynı içeriğin sitenizin farklı sayfalarında yayınlama durumunu ifade ediyor. Bir de kopya içerik var. Başka sitelerden kopyalanmış içerik. İkisi birbirinden farklı değerlendiriliyor. Başka sitelerden kopyalanan içerik manuel bir ceza getirebilir. Yinelenen içerik için google ceza vermiyor ancak sıralamanızı olumsuz etkileyebilir. Web sitelerindeki tüm içeriğin tamamen özgün olması iyidir.

6. Flash Animasyon

Google şu anki teknolojisi ile belki flash içeriği tanımlar hale gelmiş olabilir ancak öyle bile olsa arama motoru botlarına ve web sitesine getireceği yük bakımından hala istenmeyen bir nesne.

7. Site Hızı

Web sitelerinin açılma hızı uzun zamandan beri google’ın olumlu sinyallerini tetikleyen bir faktör. Hız için görsel öğelerden fazla taviz vermek de iyi değildir. Kullanıcı da düşünülerek, görsellik ve hız arasında konsepte göre iyi bir denge kurulması gerekir.

Kullanılmaması gereken eski SEO Taktikleri

SEO, yıllar içinde geniş kapsamlı evrimsel değişikliklerden geçti ve geçmeye devam ediyor.

Günümüzde dijital pazarlamada birçok eski SEO ve / veya geleneksel pazarlama taktikleri hala geçerli olsa da, SEO’da meydana gelen değişimler manzarayı büyük ölçüde değiştirdi.

Bu değişikliklerin büyük bölümü özellikle internet aramalarıın iyileştirilmesine yardımcı olmuştur.

Yine de, bazı insanlar hala eski yöntemlere bel bağlıyor ve eski SEO uygulamalarını kullanmaya çalışıyor.

Taktiklerin bazıları birkaç yıl önce çalıştı, ama şu anda eskisi kadar etkili değiller. Tekrar etkin olabilirler mi? Belki..

Yine de birçok acemi pazarlamacı veya küçük işletme sahibi hala bu ölü* SEO tekniklerini kullanıyor.
*ölü olması gereken, ancak bazı sebeplerinden dolayı tam ölmyen taktikler.

Eski SEO uygulamalarının çoğu, markanızın, web sitelerinin ve diğer dijital mülklerin sağlığı için potansiyel olarak tehlikelidir.

1. Anahtar Kelimelerin Gereksiz ve Alakasız Kullanımı

Web yöneticilerinin ve pazarlamacıların anahtar kelimelerin genel SEO girişimlerindeki rolünü ve günlük stratejide nasıl kullanılması gerektiğini yanlış anlamaya devam etmelerinin pek çok nedeni vardır.

Anahtar kelimelerde alakasız kullanım, belirli bir anahtar kelime yoğunluğu için sayfanızı anahtar kelimelerle doldurma, belirli anahtar kelimelerin istismarı ve yanlış yönetimidir.

Acemiler içeriklerini anahtar kelime araştırmalarının sınırları içinde tutmaya çalışır. BU yaklaşım İçeriği ve meta verilerini, hedeflenen anahtar kelimeler için arama yapan kullanıcıların iyi niyetini temsil edecek şekilde biçimlendiremez, okuyucuların dikkatini kaybetmesine neden olur.

Hedeflenen anahtar kelimeler sayfadaki içerikle uyumlu değilse, sayfa iyi kalitede olsa bile içeriğin başarısını engeller.

SEO başarısı için kullanıcıları yanlış yönlendirmeye yani yüksek hacimli anahtar kelimelerle alakasız bir içeriğe yönlendirmeye çalışılmamalıdır.

Google’ın bu tür uygulamaları farketmesi zor değildir. Ancak Google bazen kötüler arasında bir seçim yapmak zorunda kalır. Böylelikle bazı SEO’cular anahtar kelime spamlarının hala çalıştığı izlenimine kapılabilir.

Anahtar kelimeler, temsil ettikleri konular ve fikirler için hala önemli olsa da, yüksek değerli arama sorguları için sıralamada tek başına fazla bir şey ifade etmez. İçeriğin kalitesi zaman içerisinde kullanıcıların ilgisine ve diğer birçok algoritmaya göre hakettiği konumu bulacaktır.

Makineler için içerik yazmayın

Doğal olmayan içeriğin doğal olmadığını arama motorları biliyor! Arama motorları, tekrarlanan anahtar kelimeleri, varyasyonlarını ve genel olarak kötü içeriklerin olumsuz etkilerini kayıt etmek için yeterince gelişmiş durumdadır.

Makale Pazarlama ve Dizinler

Genellikle dijital pazarlamanın en eski biçimlerinden biri olarak kabul edilen makale sendikasyonu, bilenler için hiçbir zaman çok önemli değillerdi.

Google , 2011’de oyunu değiştiren Panda güncellemesini çıkararak dizinleri, bağlantıdan başka anlam ifade etmeyen içeriksiz web sitelerini keşfetmeyi başarmıştır.

Makale pazarlamanın arkasındaki fikir, yüksek kaliteli içeriğinizin orijinal olması ve uzmanlık, otorite ve güvenilirlik sinyalleri taşımasıdır.

Otomatik Makale Yazılımları

Başka bir web sitesinden kopyalanmış bir makaledeki kelimelerin yerlerini değiştirip, farklı sözcükler ekleyerek yeniden oluşturan yazılımlarla üretilen içerik sadece orjinalinin bozulmuş bir versiyonu olacaktır. Garip, devrik cümleleri okumakta ısrar edebilecek kaç ziyaretçi bulabilirsiniz?

Ücretli Bağlantılar (Backlink)

Birçok SEO taktiği gibi fayda bakımından gri alanda duran ücretli linkler hala birçok kişi tarafından kullanılıyor.

Bir zamanlar, siteniz yüksek miktarda bağlantı elde etmek için hızlı bir şekilde ödeme yapmak rutin bir pratikti. Ancak artık Google, düşük kaliteli siteleri kolayca tanımlayabilir ve bu sitelerin doğal olmayan yönlerini farkedebilir.

Google’ın Sevmediği 8 SEO Uygulaması Google’ın Sevmediği 8 SEO Uygulaması



This post first appeared on SEO İpuçları, Açıklamalar, Yenilikler, please read the originial post: here

Share the post

Google’ın Sevmediği 8 SEO Uygulaması

×

Subscribe to Seo İpuçları, Açıklamalar, Yenilikler

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×