Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Sindikati objavili u koje tri županije u ponedjeljak (28.10.2019.) neće biti nastave

Sindikati zaposlenih u odgoju i obrazovanju poručili su u petak kako se neće odazvati na sastanak s predsjedničkim kandidatima kako bi raspravljali o stanju u sustavu te su najavili da u Ponedjeljak štrajkaju škole u:

  • Primorsko-goranskoj županiji,
  • Međimurskoj županiji i
  • Sisačko-moslavačkoj županiji.
Koje županije štrajkaju u ponedjeljak 28.10.2019
Županije koje štrajkaju u ponedjeljak 28.10.2019

Glavna tajnica Sindikata hrvatskih učitelja (SHU) Ana Tuškan izjavila je na konferenciji za medije ispred Muzeja iluzija u zagrebačkoj Ilici kako ne žele da ih se povezuje s politikom ili određenim političkim strankama i kandidatima za predsjednika države.

“Niti jedan sindikat u obrazovanju neće ići na sastanke ni sa jednom političkom strankom. Neka se izjasne što misle o obrazovanju, jer će to sigurno biti program svakog od kandidata, ali to s nama veze nema”, kazala je Tuškan. “Na sastanak se neće ići, ne želimo biti povezivani ni sa jednim kandidatom”, naglasila je Tuškan.

U štrajku u Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji u petak, odaziv članstva dvaju sindikata bio je 87 posto u srednjim školama, i 92 posto u osnovnim školama prema podacima do 11 sati.

U utorak (29.10.) se štrajka u Zagrebu

Iako sindikati svaki dan otkrivaju gdje će se štrajkati idući dan ravnateljica OŠ Ante Kovačića obavjestila je roditelje i učenike da su učitelji, administrativno i tehničko osoblje OŠ Ante Kovačića su u utorak, 29.10.2019. u štrajku.

“Ukoliko u ponedjeljak, 28.10.2019. dođemo do novih informacija glede štrajka, obavijest će biti na web-stranici škole”, napomenula je ravnateljica OŠ Ante Kovačića.

U ponedjeljak sindikati svih javnih službi idu na sastanak oko osnovice plaće. Među njima će biti i predstavnici učiteljskih sindikata koji osim o osnovici žele razgovarati o povećanju koeficijenata. No za sad nije potvrđeno da će do sastanka vezanog za koeficijente doći.

Objava Sindikati objavili u koje tri županije u ponedjeljak (28.10.2019.) neće biti nastave pojavila se prvi puta na Portal za učitelje! Sve o upisima u srednje, kalkulator plaće, BMI 2019./2020..This post first appeared on Učenici, please read the originial post: here

Share the post

Sindikati objavili u koje tri županije u ponedjeljak (28.10.2019.) neće biti nastave

×

Subscribe to Učenici

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×