Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Kies ik voor hoge of lage veiligheidsschoenen?

Veiligheidsschoenen draag je zodat je voeten beschermd worden in een onveilige werkomgeving, zoals bij de bouw. Werkschoenen zijn dan ook verplicht om te dragen in de bouw. Er kunnen allerlei bouwmaterialen op de grond liggen die scherp kunnen zijn of er kunnen zware voorwerpen op je teen vallen. Een veiligheidsschoen moet in de bouw een veiligheidsneus en een veiligheidszool hebben en daarnaast bestand zijn tegen water. De veiligheidsnorm die daarbij hoort is S3. Je hebt S3 werkschoenen in hoge of lage varianten, maar wanneer kies je nou voor een hoog model en een laag model?

Hoge veiligheidsschoen

Een hoge werkschoen zorgt voor veel stevigheid en ondersteuning rond je enkels en hiel. Niet alleen je enkels worden beschermd, ook je achillespees krijgt een optimale bescherming door de hoge veiligheidsschoen. Je zou dus kunnen zeggen dat een hoge werkschoen meer bescherming biedt dan Een Lage Werkschoen. De stevigheid en ondersteuning heeft verder als effect dat je minder snel vermoeide voeten krijgt. Hoge werkschoenen hebben vaak een vetersluiting en zie je veel terug in de bouwsector.


Lage veiligheidsschoen

Er wordt ook vaak voor een lage werkschoen gekozen, omdat je je voet wat vrijer kunt bewegen ten opzichte van een hoge werkschoen. Als je bijvoorbeeld veel gehurkt of geknield te werk gaat dan is een lage werkschoen prettig, omdat je voet en enkel beweeglijker zijn. Je hoeft niet bang te zijn dat de schoen snel zal slijten tijdens het hurken of knielen want de meeste lage werkschoenen zijn voorzien van een overneus. Die beschermt de neus van de schoen, zodat leer bijvoorbeeld niet snel slijt. Lage werkschoenen hebben een vetersluiting of elastische sluiting (in de vorm van een instapper).

Verschillende modellen werkschoenen

Er zijn naast hoge en lage modellen, verschillende soorten werkschoenen. Je hebt verschillende veiligheidsschoenen voor bepaalde werkomstandigheden en verschillende veiligheidsschoenen voor bepaalde voeten.

  • Werkschoenen voor bepaalde werkomstandigheden zijn bijvoorbeeld werklaarzen voor buiten of instappers voor in de zorg. Of een werksneaker voor werk waarbij je veel staat of een werkklomp voor de agrarische sector.


  • Werkschoenen voor bepaalde voeten zijn bijvoorbeeld extra brede werkschoenen of juist smalle werkschoenen. Ook zijn er speciale werkschoenen voor grote maten en kleine maten.


Lichte werkschoenen

Bij werkschoenen voor in de bouw, denk je snel aan grote, grove werkschoenen, maar dit valt reuze mee. Tegenwoordig worden werkschoenen van lichtere materialen gemaakt. De veiligheidsneus is vaak gemaakt van staal, maar steeds meer ook van de lichtere materialen composiet of aluminium. Veiligheidszolen in veiligheidsschoenen worden veelal gemaakt van staal of kevlar. Kevlar is net als composiet en aluminium veel lichter dan staal. Het is prettig als je lichte werkschoenen draagt, omdat dit ervoor zorgt dat je minder snel last krijgt van pijnlijke voeten.

Waterdichte werkschoenen

Als je vaak buiten te werk gaat dan is het wel prettig om je voeten warm en droog te houden, want via je voeten kun je erg veel lichaamswarmte verliezen. De meeste S3 werkschoenen zijn waterafstotend, maar soms is dit niet genoeg. Waterdicht en waterafstotend zijn 2 aparte begrippen, maar veel mensen halen dit door elkaar. Waterafstotende werkschoenen kunnen tegen spatwater, maar na een dag werken in de stromende regen zullen je voeten helaas uiteindelijk doorweekt zijn. Dit is niet het geval bij waterdichte veiligheidsschoenen.

Sportieve werkschoenen

Werkschoenen zijn er ook in de sportieve variant. Sportieve werkschoenen worden ook wel safety sneakers of sneaker werkschoenen genoemd, omdat ze het uiterlijk van een gewone sneaker hebben, maar wel voldoen wel aan de veiligheidsnormeringen. Het voordeel van sportieve schoenen zijn de speciale loopzolen die extra veel comfort geven wanneer je bijvoorbeeld veel moet lopen.



This post first appeared on Klusadvies | Klusblog | Klusforum | Bouwbestel.nl ®, please read the originial post: here

Share the post

Kies ik voor hoge of lage veiligheidsschoenen?

×

Subscribe to Klusadvies | Klusblog | Klusforum | Bouwbestel.nl ®

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×