Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Restips – 7 platser i Portugal ni inte får missa

portugal sintra

Jag har länge funderat på att ta en resa till Portugal! Detta välbesökta land med den historiska huvudstaden Lissabon. Jag älskar länder med en riktig historia och inte bara party alá playa hela dagarna. Enligt många återkommande resenärer, finns det flera resmål i Portugal man bara inte får missa vid ett besök.

Här listar jag därför 7 ljuvliga platser i Portugal som är på to-do-list-before….ja ni vet!

Portugal

portugal

1. Lissabon

Att besöka Lissabon är inte bara det bästa sättet att upptäcka det äkta Portugal, utan staden ger också en stor insikt i vad landet, historien och dess folk handlar om. Ett klassiskt vis att upptäcka Lissabon snabbt är att åka de världskända gula spårvagnarna. För mig som kommer från spårvagnarnas mecka Göteborg, är detta en solklar självklarhet.

Massor av läckra restauranger, barer, gamla historiska byggnader samt museér gör Lissabon till staden nr ett att se på Portugalresan.

portugal sintra

Finns det äkta sagoslott? japp och ovan är beviset:)

2. Sintra

Bara en kort bilresa från Portugals huvudstad är underbara, charmiga lilla stad känd som Sintra. Byggnaderna är lekfullt färgstarka och litet café kantade gator är en bra ursäkt för att titta på folk. Den brittiske poeten lord Byron kom till Sintra på 1800-talet och blev så till sig att han genast började skriva sitt genombrottsverk den episka dikten ”Ung Haralds pilgrimsfärd”

Super sevärt är även ett av Europass vackraste udda slott Palácio da Pena, som ligger strax ovanför Sintra stad. Detta 1800-tals sagoslott är en salig arkitektur mix av europeisk medeltid med ett kryddmått arabisk tusen och en natt-stil. Lökkupoler, moriska portaler och fantasidjur som slingrar sig längs väggarna. Det mesta målat i knallgult och chockrosa.

lagos strand

3. Lagos

I Lagos hittar man de mest imponerande stränderna i Portugal. De färgglada röda sten klippor, avskilda stränder och aldrig sinande året runt solsken gör detta till en mycket eftertraktad del vid Medelhavet. Ett fantastiskt boende tips enlig många resenärer är Villa Vita Parc.

restips portugal

Pasteis de Belém

4. Pasteis de Belém

Restaurangen Pasteis de Belém strax utanför Lissabon är platsen där de berömda portugisiska tårtorna skapades. Tårtan ska vara en av världens godaste bakverk enligt många kräsna matexperter, så inte konstigt att Pasteis de Belém har en aldrig sinande rad av turister. Ett MÅSTE för alla som älskar sötsaker!

restips algarve

5. Algarve

Algarvekusten är ett måste för alla som älskar sol, hav och vita drömstränder. Längs kuststräckan vimlar det av mysiga fiskebyar, restauranger och även yoga/surf retreats för den som vill ha en balanserad semester.

Praia da Marinha sägs vara Algarves finaste stränder och är dessutom med på Michelinguidens tio-i-topp-lista. De flesta vykorten från Algarvekusten är därifrån, tack vare strandens unika omgivning av dramatiska klippor, vit sand och turkost vatten. Hit kommer många turister för att snorkla, simma in i de magiskt vackra grottorna eller bara för att njuta av det eviga solskenet.

restips portugal 1

6. Douro

Hyr ni bil i Portugal och vill besöka en vacker region att upptäcka, kör genom Dourodalen i norra Portugal. Landskapet är helt fantastisk men som alltid i Portugal, mat och vin är lika fascinerande!

restips porto

7. Porto

Utanför Lissabon ligger Porto ett av de mest populära städerna att besöka i Portugal. Med ett medeltida förflutet och en otroligt vacker flod, är detta utan tvekan en av de mest underbara städerna i Västeuropa att upptäcka.

resa lissabon

Portugal restips

Såklart finns det fler än bara 7 orsaker att besöka Portugal! I ett resemagasin stod det tom. att Portugal är utvalt till ett av ”världens lyckligaste länder (2016)” Av mig har ni fått The best of landet där gula spårvagnar, tårtor i världsklass och färgglada sagoslott ger en garanterat happy…..trip:)

He who has not traveled has in the end only read one page of the book!

LOVE M

Liknande inlägg

  • Restips Göteborg – besök sköna BrännöRestips Göteborg – besök sköna Brännö
  • Restips – Att göra i Strömstad på 1/2 dygnRestips – Att göra i Strömstad på 1/2 dygn
  • Södra skärgården – bada på mysiga AsperöSödra skärgården – bada på mysiga Asperö
  • Restips Bohuslän- Skärhamn för livsnjutareRestips Bohuslän- Skärhamn för livsnjutare

Inlägget Restips – 7 platser i Portugal ni inte får missa visades först på Inredningsvis.This post first appeared on Inredning, Dekor, Inspiration, Heminredning | Inredningsvis, please read the originial post: here

Share the post

Restips – 7 platser i Portugal ni inte får missa

×

Subscribe to Inredning, Dekor, Inspiration, Heminredning | Inredningsvis

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×