Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Myror inomhus? Tips att bli av med smådjävlarna

Få saker kan förstöra en idyllisk Svensk sommar som Myror inomhus kan göra! Dessa minimala kryp kan ha så extremt stor påverkan på hela vårt liv inomhus. Hur många gånger har man inte tampats nån gång med smådjävlarna som kryper precis överallt i hemmet. De drar över bord, bänkar, hörn, sängar och i köket festar de verkligen loss.

Det finns såklart många fördelar med att bo i villa, men det finns också mindre trevliga sidor. En av dessa är att få in irriterande myror och andra skadedjur i hemmet är större.

LÄS MER: Så får ni bort kattpiss på mattan

Skulle du få in dessa kryp som inte hör hemma i ett hus så finns det självklart saker du kan göra för att få bort dem. Låt inte myrorna ta över ditt liv. Här ger vi bästa tips för att ta bort Myror Inomhus, både mer brutala vis men även några mer väna naturliga tips.

Myror inomhus – få bort ohyran

Mota olle i grind – tips att mota dem innan de är inne

  • Förvara skafferivaror i täta förpackningar och foder i slutna behållare. 
  • Ha inte smulor och matrester på golvet, håll extra koll under matbordet. 
  • Våttorka golv och diskbänkar regelbundet så att du blir av med myrornas doftspår.  
  • Täta under altandörrar så att myrorna inte tar sig in.  
  • Töm sopbehållare ofta.  
  • Låt inte mat eller vatten till husdjur stå framme. 
  • Kontakta ditt skadedjursbolag om du har stora problem.

Funkar inte detta? ta då del av tipsen nedan.

Foto: Anticimex

1. Bli av med myror ekologiskt

Våttorka områden där myrorna har tagit sig in med en blandning av vatten och ättika för att förstöra deras doftspår (myrornas doftspår lockar andra myror till platsen).

Avskräck fler myror från att komma in genom att strö ut saker de inte gillar vid dörrar och fönster, t.ex. kryddnejlika, kanel, bikarbonat eller bakpulver. Borax är en vanlig hushållsprodukt som myror tycker är giftig, så att strö det på områden där myror har upptäckts kan vara ett effektivt sätt att bli av med dem.

Locka bort myrorna från huset genom att ställa ut ett fat med något sött i utkanten av tomten, t.ex. socker, honung eller sirap.

Funkar inte detta? Ta då i med hårdhandskarna

2. Bli av med myror inomhus med myrmedel

Dammsug upp dem! Detta är såklart en brutal metod men enough is enough! Problemet är de kan komma tillbaka om de kläckt fler myrbarn i boet.

Lägg ut myrmedel! Det finns massa olika myrmedel på marknaden, försök få tag i mindre toxiska medel för husdjur och barn. Vi vill döda myror inte familemedlemmar!

Ta kontakt med Anticimex! Funkar inget ovan är det dags få tag i riktiga skadedjurbekämpare.

FAQ

Vilka myror är farliga för hemmet?

Den vanligaste myran som kommer in i hemmet är den svartmyran. Den är brunsvart till färgen och cirka 2-4 mm lång. Den älskar godis och finns ofta i köket eller någon annanstans där det finns mat. En svartmyra skadar oftast inte huset, men om du inte gör något åt ​​det är risken stor att du får ett stort myrangrepp.

Två andra myror att se upp med är hästmyran och faraomyran. Om du misstänker att det är en av dessa myror, då måste ni direkt kontakta en utrotare för att undersöka problemet. Hästmyran har en svart, rödbrun centralkropp och är cirka 6-19 mm.  Det avsätts i isolering eller träväggar och kan orsaka mycket skada på husets struktur. Faraomyran är mer ovanlig i Sverige, den är gul till färgen och bara ca 2 mm. När du väl fått hem dessa myror, kan det vara svårt att bli av med det!

Är ättika mot myror bra?

Kan man få bort myror med ättika? Ja! Myror gillar inte ättika. Besväras du av myror kan du försöka att lokalisera var myrorna tar sig in och sedan fyller du en sprayflaska med ättika och sprayar där myrorna vill ta sig in. Spraya inte direkt på träväggar, de kan ta skada av ättikan. Det negativa här är att ättika luktar starkt och illa i hela hemmet.

Vilka myror finns det? Här följer myrfakta:

Svartmyror är det som vi oftast kallar för samlingsnamnet myror. De är 2-4 mm stora och kan invadera hus och hem under vår och sommar. En enda liten saftfläck kan snabbt locka till sig horder av myror. För att minska problem med svartmyror rekommenderar vi förebyggande åtgärder.

Stackmyra kallas även för skogsmyra. Den lever i samhällen och bygger stora myrstackar i naturen. Stackmyror gör generellt ingen skada på fastigheter eller egendom, men om de bygger bo till exempel bakom en panel kan de dra med sig barr och annat material.

Faraomyran är en liten gulaktig myra, mycket mindre än de myror du ser på sommaren. Faraomyran är vanlig på varmare breddgrader då den trivs bäst i 27-30 grader. Det betyder att den är helt beroende av uppvärmda hus för att överleva i Sverige. På grund av dess storlek samt deras små väl dolda bon är faraomyran en god överlevare och ett svårbekämpat skadedjur. Det kan ta flera månader att uppnå ett lyckat resultat. För att bli av med Faraomyror behövs alltid professionell hjälp.

Träjordmyran och några andra arter i samma släkte med blekgul färg benämns ofta ”gula myror” på grund av mellankroppens färg. Träjordmyran kan skapa problem för husägare eftersom myrorna gärna anlägger sina bon i anslutning till fuktskadat trä. (fakta från Anticinex)

Slutsummering

Jag minns en myrhistoria när jag var på ett andligt retreat ute på landet för några år sen. De som höll i retreat var Buddhister och som vi alla vet ska vi inte döda några kryp, utan respektera allt levande. Det va bara det att vi fick myrinvasion i huset där vi skulle sova och små kräken kröp upp i sängen.
Jag kände då att nä nu fan får det va nog! Tog fram dammsugaren och sög upp alla myror. Det var såklart helt mot Buddhist centrets regler att döda myror, men jag måste nog säga ändå att synda har aldrig känts mer bra.
Håll myrorna ute! /M
Foto längst upp: woodnet.se

Detta inlägget Myror inomhus? Tips att bli av med smådjävlarna kommer från inredningsvis.se Inredningsvis



This post first appeared on Inredning, Dekor, Inspiration, Heminredning | Inredningsvis, please read the originial post: here

Share the post

Myror inomhus? Tips att bli av med smådjävlarna

×

Subscribe to Inredning, Dekor, Inspiration, Heminredning | Inredningsvis

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×