Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Pardoseala aburita sau gresie pentru bucatarie?

Renovarea locuintei este un proces important si Poate fi un factor decisiv in crearea unei atmosfere delicate in locuinta. Alegerea materialelor de calitate joaca un rol esential in obtinerea rezultatului dorit. Calitatea lor influenteaza nu numai din punct de vedere estetic, ci si durabilitatea si confortul. Astfel, se asigura o rezistenta sporita la uzura si la influenta factorilor externi.

De multe ori, un material poate fi liantul perfect in armonizarea camerei. De exemplu, utilizarea unui panou usa termopan poate aduce o nota de stil locuintei. Geamurile si materialele pe care le contin pot influenta vizibil aspectul unei camere. Combinate cu rulouri de aluminiu sau textile, au potentialul de a oferi eleganta si intimitate in acelasi timp.


Si alegerea materialelor pentru podea este importanta, indiferent de utilitatea incaperii. Acesta vine de obicei ca un element de completare a mediului ambiental. Insa, nu doar partea estetica trebuie sa fie avuta in vedere, ci si practicabilitatea sa. Atat Pardoseala Aburita, cat si gresia, au propriile avantaje, chiar daca sunt utilizate in renovarea bucatariei.

Avantajele pardoselii aburite in bucatarie


Pardoseala aburita din lemn aduce un farmec aparte si numeroase avantaje in bucatarie, facand-o mai calda si mai primitoare. Aceasta alegere imbina frumusetea naturala a lemnului cu caracteristicile tehnologice avansate ale pardoselii aburite. Astfel, este oferit un mediu perfect pentru a gati, socializa si pentru a petrece timp in familie.

Pardoseala aburita poate fi o alegere moderna si practica. Un prim avantaj consta in rezistenta sa sporita la igrasie si umiditate. Acest lucru face ca pardoseala aburita sa poata fi utilizata la incaperi precum bucataria. Aceasta impiedica absorbtia murdariei si infiltrarea apei, putand fi curatata cu usurinta.


Totodata, pardoseala aburita din lemn este durabila si rezistenta la uzura. Aceasta poate face fata traficului intens specific bucatariei fara a se deteriora sau a se zgaria in mod vizibil. Tehnologia aburirii contribuie la consolidarea structurii lemnului. Aceasta ii confera o rezistenta sporita in fata umiditatii si a schimbarilor de temperatura.

Una din proprietatile pardoselii aburite este cea de anti-alunecare. Astfel, micile accidente din bucatarie pot fi evitate. Pardoseala aburita poate fi montata mai rapid in comparatie cu alte tipuri de pardoseli. Asadar, costul manoperei este diminuat, odata cu timpul alocat lucrarii.

In plus, poate aduce un aer modern sau clasic bucatariei, in functie de alegere. Varietatea culorilor si texturilor fac ca acest tip de pardoseala sa poata fi utilizat in diverse incaperi ale locuintei. Estetic, pardoseala aburita din lemn adauga un aspect rustic si autentic bucatariei. Textura si nuantele lemnului ofera un aspect natural si cald, care poate fi integrat intr-o varietate de stiluri de design.

Un efect estetic echilibrat poate fi obtinut prin alegerea nuantelor si texturilor care se asorteaza. Daca pardoseala este in nuante calde, mobilierul in tonuri similare va adauga caldura si confort. Pentru o pardoseala mai deschisa, mobilierul in culori inchise poate oferi un contrast rafinat. De exemplu, o pardoseala aburita rustica se potriveste cu mobilier traditional. Pe de alta parte, o pardoseala moderna poate fi pusa in valoare de mobilier minimalist.

Unul dintre avantajele pardoselii aburite din lemn in bucatarie este confortul termic pe care il ofera. Lemnul are proprietati izolatoare, ceea ce inseamna ca pardoseala va fi mai putin rece, fiind eliminat discomfortul unei pardoseli reci.

Pardoseala aburita poate fi curatata cu ajutorul unui mop si a unei solutii destinate lemnului. In prealabil se poate curata murdaria uscata, apoi se vor indeparta urmele cu ajutorul mopului umed. Nu sunt recomandate produsele chimice agresive pentru a nu fi afectat finisajul acestuia. O intretinere regulata va contribui la mentinerea unui spatiu ingrijit si placut.


Avantajele gresiei in bucatarie


Gresia este cea mai populara alegere in ceea ce tine de podeaua bucatariei. Aceasta poate fi o alegere practica in amenajarea acestui spatiu, indiferent de gust. Insa, nu doar aspectul estetic conteaza, ci si avantajele ce imbunatatesc vizibil experienta zilnica.

Unul din numeroasele sale avantaje este durabilitatea, fiind rezistenta la umezeala, trafic intens si uzura. Faptul ca este rezistenta la patare o face unul din cele mai potrivite materiale de folosit in renovarea bucatariei. Gresia este adesea supusa unui trafic intens si expusa la stropi de apa, uleiuri, substante chimice si fluctuatii de temperatura. Gresia rezista in timp acestor provocari, ramanand practic intacta si mentinandu-si aspectul initial.

Gresia poate fi curatata cu usurinta si rapid. Suprafata sa este neteda si impermeabila. Acest aspect face imposibil pentru bacterii si murdarie sa penetreze materialul. Totodata, se asigura igiena necesara acestui spatiu, mai ales ca sunt pregatite aproape zilnic diverse alimente si feluri de mancare.

Pe de alta parte, diversitatea culorilor si modelelor permite decoratorului sa creeze adevarate simfonii estetice. Placile de gresie pot imita piatra naturala sau chiar lemnul. Intocmai din acest motiv, gresia poate crea o atmosfera moderna, clasica sau plina de culoare, dupa gustul fiecaruia.


Prin urmare, poate fi adoptat atat un stil minimalist, cat si unul rustic. Pardoseala si mobilierul pot fi in aceeasi nuanta pentru un efect unitar sau pot oferi un contrast subtil. Altfel spus, o gresie cu aspect de lemn se potriveste cu mobilier rustic sau clasic. Pe de alta parte, o gresie cu design modern se integreaza bine intr-un decor contemporan.

Gresia poate fi curatata foarte usor cu ajutorul unei maturi si a unui mop. Pentru pete mai persistente, se poate utiliza o solutie de curatare delicata sau apa calda cu detergent neutru. Se recomanda evitarea utilizarii substantelor agresive in zona finisajelor. La nevoie, pot fi utilizate si produse destinate combaterii mucegaiului si a calcarului.

Alegerea finala


Utilizarea pardoselii aburite din lemn in bucatarie aduce avantaje semnificative in ceea ce priveste confortul, durabilitatea, intretinerea si aspectul estetic. Aceasta alegere imbunatateste experienta in bucatarie si confera un aer de autenticitate si caldura in inima caminului.

Gresia acopera aspecte esentiale precum durabilitatea, diversitatea estetica, igiena si coerenta designului. Cu ajutorul acesteia, este sporit gradul de functionalitate si se imbunatateste incaperea din punct de vedere vizual.

Altfel spus, ambele tipuri de pardoseli ofera diverse avantaje. Acestea aduc nu doar utilitate si o practicabilitate sporita, ci si echilibru si un design placut. Totul depinde de gustul si viziunea fiecaruia, multitudinea optiunilor fiind poate cel mai mare atu al acestor materiale.



This post first appeared on Blog Mesteri Locali, please read the originial post: here

Share the post

Pardoseala aburita sau gresie pentru bucatarie?

×

Subscribe to Blog Mesteri Locali

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×