Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Cum transformi livingul intr-un spatiu multifunctional

Pentru multi dintre noi, livingul este acel loc din casa in care ne retragem pentru relaxare la finele zilei. Mai mult, este un loc in care petrecem timp de calitate alaturi de cei dragi, fie urmarind impreuna serialele preferate, fie jucand board games, luand cina, sau pur si simplu stand la taclale.

Sursa: ArchitectureIn

Cu toate acestea, pentru cei dintre noi care nu dispunem de foarte mult Spatiu in locuinta, livingul devine o incapere multifunctionala, care deserveste scopuri multiple. In acest caz, lucrurile pot degenera rapid, ajungand in punctul in care spatiul devine supraaglomerat, inghesuit si haotic, ceea ce ne Poate influenta negativ starea de spirit.


Sursa: MyDomaine

Asadar, cum putem imbina utilul cu placutul, astfel incat sa avem un living aerisit si modern care sa deserveasca diferite scopuri? Venim cu cateva sfaturi si sugestii care sa va ajute si va inspire atunci cand va reamenajati livingul.


Acordati atentie paletei de culori

Inainte de a intra "in paine" si a povesti despre mobila, decoratiuni si alte elemente in amenajarea livingului, este esential sa discutam despre culori. Pentru a crea impresia de spatiu, incercati sa asortati toate elementele din incapere, astfel incat sa nu exista contraste prea mari intre piese.


Sursa: Homes to love

Decideti-va asupra unei palete de culori si fiti atenti la acest aspect in momentul fiecarei noi achizitii. Printre culorile anului 2020 cele mai utilizate se numara albastrul, fiind unul din trendurile acestui an, asadar opteaza pentru culoarea albastru pentru un efect proaspat vara aceasta.


Eliminati elementele putin utilizate

Atunci cand livingul deserveste Mai Multe scopuri si incorporeaza mai multe elemente, mentinerea unui stil minimalist poate fi o provocare. Insa cu siguranta nu este o misiune imposibila. Daca livingul devine inghesuit, eliminati elementele care incarca spatiul si mai mult, cum ar fi obiecte de decor sau piese de mobila care nu sunt necesare.


De exemplu, daca nu aveti nevoie de birou, nu are rost sa il pastrati in living, iar spatiul ocupat de aceasta piesa poate fi eficientizat. Altfel, daca spatiul este limitat iar biroul este absolut necesar, opteaza pentru o varianta moderna de amenajare a biroului. 


Plasati piesele de mobilier strategic

Amplasamentul pieselor de mobilier poate schimba atmosfera din orice incapere, fie ea mai mica sau mai spatioasa. Pentru a crea impresia de spatiu si de deschidere, asezati piesele de mobilier lipite de pereti, lasand, daca se poate, peretele care include geamurile, liber. Astfel veti avea mai multa lumina naturala si o senzatie de deschidere catre exterior.

Sursa: Pinterest

Alegeti textilele potrivite

Asa cum spuneam mai sus, e important ca toate elementele din living sa se incadreze in aceeasi paleta de culori. Insa e la fel de important ca aceasta paleta sa fie una cat mai neutra si deschisa, pentru a crea impresia unui spatiu larg si aerisit.


Orice detaliu poate transforma radical incaperea, cum ar fi de exemplu culoarea draperiilor. Alegeti in acest caz textile de culori deschise, neutre, pastelate, si cat mai simple, fara imprimeuri sau alte elemente care pot sa incarce campul vizual. Livingul va parea astfel mult mai spatios, si in acelasi timp, mult mai chic.


Sursa: Pinterest

Investiti in mobilier multifunctional

Atunci cand spatiul disponibil nu va permite amenajarea livingului astfel incat sa includa toate elementele pe care vi le doriti, e momentul sa improvizati. Puteti eficientiza foarte usor spatiul din living prin achizitionarea pieselor multifunctionale. 


Sursa: Love Property

Printre aceste piese se numara dulapuri de haine cu oglinzi incorporate, etajere, birouri, si masute de cafea cu spatii incluse de depozitare, si nu in ultimul rand, fotolii sau canapele extensibile. Alternativ puteti opta pentru solutii de depozitare moderne. 


Sursa: Pinterest

Creati un loc pentru sport fara a sacrifica spatiul existent

De multe ori, ne dorim sa fim cat mai activi si atunci cand petrecem timp acasa, insa nu avem spatiu suficient pentru a ne putea desfasura in voie. Exista insa optiuni si pentru cei care dispun de un spatiu limitat, de exemplu bicicletele sau aparatele de vaslit care se pot impacheta.

Sursa: New York Times

Acestea pot fi apoi depozitate cu usurinta intr-un colt al livingului sau in alta incapere, si in cele mai multe cazuri includ roti care ne ajuta sa le deplasam dintr-o camera in alta. Coltul dedicat activitatilor sportive poate fi utilizat si pentru meditatie sau relaxare. O simpla saltea de fitness poate deveni un sanctuar de relaxare; adaugati perne decorative si lumanari parfumate si bucurati-va de cateva momente cu propria persoana. 

Sursa: Jessica Rich

Nu uitati de lumina

Daca ati reusit sa integrati toate elementele dorite in living, fara a incarca spatiul si fara a crea o senzatie de ingramadeala, felicitari! Insa, nu uitati de lumina, care poate anula tot progresul facut cu o simpla apasare pe intrerupator.


Lumina joaca un rol esential in orice incapere, iar pentru locuinta, recomandam o lumina calda, difuza, care sa ofere o senzatie de confort. Apelati la lampi, veioze si diferite ghirlande luminoase pentru a crea ambianta si a odihni ochii. Lumina calda si difuza schimba total atmosfera din incapere, si poate crea impresia unui spatiu mult mai bine gandit si chiar mai spatios.


Canapeaua - atractia principala a livingului

Intr-un living, canapeaua este de departe cea mai importanta investitie, si probabil si cea mai des utilizata. Si aceasta trebuie aleasa strategic, in functie de numarul de camere, de spatiul disponibil, si de paleta de culori a camerei.

Daca locuiti intr-o garsoniera sau un apartament cu o camera, aveti mai multe optiuni la indemana: o canapea extensibila care sa fie si confortabila pentru somn, un pat de zi extensibil, un pat stivuibil, un pat single, sau chiar un pat rabatabil. Chiar daca nu aveti nevoie de spatiu extra pentru somn, tot este o idee buna sa alegeti o canapea sau un daybed care sa includa si spatii de depozitare, pentru eficientizarea spatiului.


Adoptati un stil de decor minimalist

Un living mic, care deserveste mai multe scopuri, nu este un spatiu ideal pentru un decor incarcat. Dimpotriva, recomandarea noastra pentru un astfel de living este un stil de decor minimalist, de exemplu de inspiratie scandinava, care este simplu, curat, deschis si aerisit.


Daca sunteti nevoiti sa includeti multe piese de mobilier in living, eliminati elementele de decor care nu deservesc nici un scop, sau macar incercati sa va limitati la cateva piese statement. Clutter-ul poate face un living de dimensiuni reduse sa para inghesuit, incarcat si chiar claustrofobic, astfel, incercati sa evitati acumularea de obiecte care nu sunt necesare. 



This post first appeared on Blog Mesteri Locali, please read the originial post: here

Share the post

Cum transformi livingul intr-un spatiu multifunctional

×

Subscribe to Blog Mesteri Locali

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×