Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Cum se pune tapetul - varianta fara experienta

In cautarea noastra de apartamente de inchiriat in ultimele luni, asemanatoare deosebit unei vanatori in jungla orasului dupa un loc de dormit, am gasit locuinta ideala.

Aspectul mai putin ideal al viitorului nostru camin au Fost peretii sau mai degraba peretii goi, raschetati, pe care se vede o usoara urma de Tapet, probabil indepartata recent si care nu aduce a inceput nou, proaspat ci mai degraba a cheltuiala. 

Asadar cu acest perete incepe calatoria mea si a partenerului meu, sau mai degraba cu tavanul: 


Uitandu-ne la tavan putem observa ca acesta a fost deja tapetat (sau fostii locatari s-au gandit ca ar fi deja o munca prea distrugatoare sa indeparteze si tapetul de pe tavan). Probabil va intrebati acelasi lucru ca si noi: de ce se pune tapet pe tavan?

Cum nu am gasit inca raspunsul, voi invita unul din mesterii inscrisi pe platforma Mesteri Locali sa comenteze si sa ne lamureasca. 

Long story short suntem in punctul in care trebuie sa punem tapet pe perete in casa, altfel riscam ca musafirii nostri sa aiba impresia ca suntem prea hipsteri. 

Cum se pune tapetul pas-cu-pas intr-o camera

Primul pas a fost, evident, sa intreb pe unul, pe altul daca cunoaste cineva pe cineva care poate are o ruda, amic, prieten, fost sot, orice cunostinta care pune tapet.

Raspunsul a fost "Nu.", sau daca stiau, respectivii aveau timp abia in 4-5 luni sa ne faca o vizita si sa estimeze cam care ar fi treaba din punct de vedere al duratei, al banilor si al calitatii operei. 

Cum voiam sa ne mutam in urmatoarea luna, am fost nevoiti sa incepem sa ne documentam, sfarsind prin a ma documenta eu si a-i explica superficial partenerului meu incat sa inteleaga doar cat costa cat dureaza si cat vom suferi in proces.

Am inceput cu videoclipurile de pe youtube, pentru a vedea daca e atat de complicat precum pare. Ei bine in videoclip a fost ultra-usor, asa ca am prins curaj, am inceput sa ma documentez mai in detaliu.

Am aflat ca exista Mai Multe Tipuri de tapet si mai multe tipuri de adeziv pentru tapet. 

Nu toti peretii sunt la fel, asa ca ai nevoie uneori de o baza, un "Grund" aplicata pe perete. Eu am avut nevoie de baza, pentru ca peretele nu era omogen bej sau alb, ci se vedeau urmele unei lucrari anterioare asa ca am decis sa nu riscam ca rezultatul final sa aiba pete sau un model ascuns.


Pasul urmator a fost sa masuram camera ce urma sa fie tapetata. Am calculat de cate role de tapet am avea nevoie, am cumparat suficienta baza pentru tapet si am cumparat material pentru a umple gaurile din pereti, de asemenea. 

Dupa ce am acoperit pardoseala cu o folie de plastic si am lipit marginile cu banda adeziva, am inceput prin a acoperi si nivela toate asa-zisele gauri, urme lasate de cuiele sau suruburile locatarilor anteriori.

Probabil un sfat celor care se gandesc sa umple peretii de tablouri: ganditi-va de 2 ori inainte de a da un cui in perete, munca celui care trebuie sa le astupe chiar este trecuta cu vederea uneori. 

2 zile mai tarziu, dupa ce totul s-a uscat, am trecut la tapetat. Probabil am fi incercat sa revenim mai repede insa avand joburi full-time este destul de greu sa te duci la birou 8-10 ore pe zi, sa te intorci si sa prinzi entuziasmul si forta fantastica de a te motiva sa treci la tapetat. 

Asadar am inceput cu urmatoarele scule: 


Nu le voi enumera dar trebuie mentionat ca am avut nevoie de ustensile geometrice pentru masuratori (pentru cei care se intreaba de ce studiem mate in scoala: pentru constructii matematica este vitala), o rola pentru imbinarea benzilor de tapet, seringa pentru a pune adeziv in colturile greu accesibile cu bidineaua si un trafalet pentru tapet. 

Am incercat 3 tipuri de tapet in total:

  • Tapet de hartie - pentru ca eu speram ca il punem pe perete si nu mai trebuie sa varuim dupa. Realitatea a fost ca, in camera in care am folosit tapetul de hartie am vopsit peretii dupa fiindca exista o discrepanta mare intre culoarea de "alb" a tavanului si culoarea tapetului de hartie.
  • Tapet de vlies de la Rasch (Rasch este un producator premium de tapete) - aceeasi speranta, ca nu va trebui sa vopsim dupa. Am ales un tapet cu o calitate superioara pentru ca in magazin era disponibil doar acela, iar eu nu aveam timp sa astept livrarea unui tapet mai ieftin.
  • Tapet de vlies ieftin - o mare greseala, am muncit inzecit sa il aplicam. Se taie greu si urmele taieturii sunt urate, dupa cum se vede in poza de mai jos


Ce am invatat din toata experienta aceasta

  1. Cumpara materiale de calitate. Nu doar ca vei munci mai putin, ci te vei putea bucura de un rezultat final mult mai bun iar lucrarea va rezista mai mult.
  2. Foloseste ustensile de calitate (sau imprumuta-le sau inchiriaza-le). Noi le-am imprumutat si ne declaram deosebit de multumiti cu aceasta decizie.
  3. Cauta pe cineva cu experienta care sa faca munca asta, altfel vei avea nevoie de cel putin 3 zile pentru o munca pe care un profesionist o poate face in mai putin de o zi. Mesteri Locali te poate ajuta cu siguranta aici!




This post first appeared on Blog Mesteri Locali, please read the originial post: here

Share the post

Cum se pune tapetul - varianta fara experienta

×

Subscribe to Blog Mesteri Locali

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×