Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Cum iti alegi gresia de interior

Exista cateva sfaturi de care sa tii cont atunci cand alegi Gresia de interior, pentru a te asigura ca locuinta ta arata grozav, dar si pentru a asigura confortul de care ai nevoie.  In continuare, te vom ajuta sa descoperi care sunt tipurile de Gresie de interior si cum poti alege un model potrivit de gresie, in functie de camera unde iti doresti sa o instalezi, precum si in functie de culoare, textura si marime. 

Daca domeniul de amenajari interioare este relativ nou pentru tine, te-ai putea simti coplesit de multimea de tipuri de gresie de interior care exista in prezent in comert. Gresia de interior poate fi impartita in diverse tipuri, care difera in functie de materialul din care este confectionata, in functie de procedeul de obtinere si de duritate. In continuare, iti vom prezenta principalele tipuri de gresie.


Procedeul de obtinere

In functie de procedeul de obtinere, gresia pentru amenajari interioare poate fi smaltuita sau nesmaltuita. Gresia smaltuita este obtinuta printr-o singura coacere (monocottura) sau printr-o dubla coacere (bicottura), fiind cunoscuta si sub denumirea de gresie glazurata, obtinuta ca rezultat al unei tehnologii mai noi. Gresia nesmaltuita se obtine prin coacere simpla, exemple fiind cea portelanata sau gresia rosie si este ideala pentru locuintele care sunt amenajate in stil clasic. 


Sursa: Pinterest

Duritate

In functie de gradul de rezistenta, gresia este clasificata in functie de cerintele Porcelain Enemel Institute. Aceasta clasificare se bazeaza pe masurarea rezistentei la abraziune, iar pentru aceasta se utilizeaza un instrument rotativ. Conform acestei clasificari, exista cinci tipuri de gresie, dupa cum urmeaza:

  • PEI I. Gresia din aceasta categorie suporta traficul usor si este recomandata pentru baile rezidentiale si camari. Acest tip de gresie se deterioreaza dupa 150 de cicluri de abraziune.
  • PEI II. Gresia de acest tip suporta traficul moderat si rezista pana la 300-600 cicluri de abraziune. Nu este recomandata pentru bucatarie, holuri sau scari.
  • PEI III. Gresia din categoria a treia suporta traficul rezidential intens si rezista pana la 1500 de cicluri de abraziune folosind instrumentul rotativ. Este recomandata pentru spatii precum holuri, bucatarie si scari.
  • PEI IV. Urmele pe care le lasa instrumentul rotativ dupa 1500 de cicluri de abraziune nu se remarca. Este un tip de gresie recomandat pentru spatii comerciale utilizate moderat, cum sunt birourile si magazinele, dar nu este recomandat pentru mall-uri.
  • PEI V. aceasta categorie contine cele mai rezistente placi de gresie. Acest tip este recomandat pentru spatiile comerciale cu trafic intens, cum sunt mall-urile, pietele si bancile.

Sursa: Pinterest

Gresia poate fi confectionata dintr-o mare varietate de materiale, fiecare cu gradul sau de duritate, de culori si modele diferite. Printre principalele tipuri de gresie se numara cele de mai jos asadar pentru fiecare in parte iti vom prezenta idei despre amenajare in ceea ce priveste anumite parti ale locuintei. 


Marmura

Este unul dintre cele mai apreciate tipuri, intrucat are un aspect superb. Gresia Din marmura este considerata un material de lux. Este disponibila intr-o mare varietate de culori si nuante, precum si modele, fapt ce face ca acest tip de gresie sa fie o alegere populara. Gresia din marmura poate fi utilizata pentru a completa aspectul minunat al unei locuinte. Totusi, din cauza varietatii mari de culori si modele, precum si a calitatilor unice ale fiecarei placi de gresie din marmura, potrivirea acestora reprezinta o provocare destul de mare. Pe langa aspectul grozav, gresia din marmura mai are un mare atu si anume, faptul ca arata bine in timp. Mai mult chiar, acest tip de gresie dobandeste eleganta in timp si obtine un aspect clasic.


Sursa: Pinterest

Ceramica

Placile de gresie din ceramica sunt extrem de durabile si reprezinta o alegere perfecta pentru bai si bucatarii, mai ales deoarece sunt usor de curatat. Gresia din ceramica este disponibila intr-o varietate mare de culori.


Sursa: Pinterest

Gresia Terrazzo

Acest tip de gresie este realizat prin expunerea aschiilor de marmura in beton si lustruire pana placa devine neteda. Terrazzo este o gresie superba si  stralucitoare . este adeseori utilizatata in locuinte si cladiri publice, datorita longevitatii sale. Totusi, dezavantajul este ca, fiind atat de stralucitoare si neteda, aceasta gresie este, adeseori, alunecoasa. 


Sursa: Pinterest

Granit

Granitul este o roca cu un aspect distinct. Gresia din granit este disponibila intr-o varietate de culori, este rezistenta la zgarieturi si, din acest motiv, este o alegere potrivita pentru zonele cu trafic intens, cum este bucataria si holul. Aceasta este in mod natural antibacteriana, intrucat nu este poroasa si nu este afectata de apa sau alte lichide asadar necesita o intretinere obisnuita si simpla. Totusi, gresia din granit reprezinta o optiune mai scumpa decat alte tipuri de gresie.

Sursa: Pinterest

Atunci cand vine vorba despre amenajari interioare, alegerea gresiei este un pas important. Exista cateva incaperi in care poate fi utilizata gresia dar, pentru a obtine rezultate impecabile, trebuie sa tii cont de cateva sfaturi. Iti oferim cateva idei care sa te ajute sa utilizezi gresia de interior in diverse camere din locuinta ta.


Bucatarie

In bucatarie, este recomandat sa eviti gresia glazurata sau una care are o culoare inchisa. Evita modelele de gresie care scot in evidenta petele si amprentele. In general, pentru bucatarie se alege un model de gresie deschisa la culoare, care poate fi simpla pentru a obtine o senzatie de luminozitate si marire optica a incaperii. De asemenea, orienteaza-ti atentia spre un model de gresie cu calitati antiderapante si un strat abraziv suplimentar. Este recomandat sa alegi o gresie portelanata, deoarece aceasta are o suprafata neteda si lucioasa, care este mai usor de curatat, ideal tip PEI III.

Sursa: Pinterest

Baie 

Pentru baie, este esential sa alegi gresie care beneficiaza de caracteristici antiderapante, de natura smaltuita, intrucat aceasta are un aspect lucios. Totusi, poti utiliza si placi de gresie texturata sau mata, cu conditia ca modelul ales sa nu fie poros si sa fie hidroizolat, fiind recomandat sa alegi gresie din categoriile PEI I sau PEI II. In plus, asigura-te ca alegi un model de gresie antiderapanta, intrucat, in baie, aceasta este expusa la umezeala. In ceea ce priveste culoarea, daca baia este de dimensiuni reduse, este recomandat sa optezi pentru o gresie intr-o nuanta deschisa, pentru a oferi senzatia de loc spatios si aerisit. Aceasta poate fi montata clasic, in diagonala, sau in tabla de sah care imbina doua culori diferite sau doua nuante ale aceleiasi culori. De asemenea, poti obtine modele excentrice, care vor da un aspect unic si inedit baii tale. 

Sursa: Pinterest

Holuri sau spatii deschise 

Pentru holuri sau in cazul spatiilor deschise este recomandat sa alegi gresie de dimensiuni mici, dreptunghiulara, sau un model de gresie care imita parchetul. Aceste tipuri de gresie imbunatatesc aspectul vizual al spatiului ingust din hol, spatiu care este, in general, lipsit de lumina naturala. De asemenea, este recomandat sa optezi pentru un tip de gresie cu rezistenta crescuta. In ceea ce priveste culorile, este recomandat sa alegi gresie cu o nuanta mai rezistenta la murdarie, intrucat spatiile deschise sunt intens circulate, unde se intra adeseori cu incaltarile de exterior.


Sursa: Pinterest

Camera de zi

Pentru camera de zi, este recomandat sa alegi un model elegant sau chiar o gresie de lux. In ceea ce priveste culoarea, este recomandat sa te orientezi astfel incat sa se asorteze cu restul elementelor din camera de zi, pentru a obtine un aspect armonios. Desi alegerea dimensiunii placilor de gresie tine si de designul pe care iti doresti sa il obtii, este recomandat sa nu folosesti placi foarte mari intr-un spatiu mic, iar daca ai incalzire in pardoseala, este recomandat sa optezi pentru placi ceramice portelanate. Placile ceramice neportelanate nu sunt recomandate in cazul in care ai incalzire in pardoseala.


Sursa: Pinterest

Exista numeroase tipuri de gresie, iar modelele sunt cat se poate de variate, in fiecare dintre categoriile existente. Atunci cand alegi gresia pentru locuinta ta, este esential sa tii cont de cateva criterii, cum sunt rezistenta placilor, tipul de gresie in functie de procedeul prin care a fost obtinuta, materialul din care sunt confectionate, aspectele care tin de mentenanta gresiei, durata de viata a acesteia, textura si culoarea. Pentru oferte de pret si sfaturi, mesterii nostri iti stau la dispozitie si te pot ajuta daca deschizi o lucrare, pe Mesteri Locali. 



This post first appeared on Blog Mesteri Locali, please read the originial post: here

Share the post

Cum iti alegi gresia de interior

×

Subscribe to Blog Mesteri Locali

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×