Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Hamilelikte Egzersiz

Hamilelikte Egzersiz

Hamilelik süresince, hamilelik çağındaki annelerin maruz kalabileceği fiziksel zararlar Konusunda Son Derece dikkatli olmaları gerekir. Gebelik sırasında ağırlık kaldırma yönteminden kaçınılmalıdır çünkü vücudun karın bölümüne belirli bir miktarda gerginlik getirme eğilimi vardır ve bu da gelişmekte olan çocuğu tutan amniyotik kesede gerilim- gerginlik yaratır. Bir gebelik sırasında, hamilelik çağındaki anne, vücudunun aşırı baskı altına alınamayacağını ve karnın  üzerine baskı yapmanın rahim içindeki gelişmekte olan fetüs üzerinde olumsuz etkisinin olacağını anlamalıdır. Gebelikte ilk üç aylık dönemlerde ağırlık kaldırmanın önüne geçmek en iyisidir; çünkü bu noktada, fetusun en kırılgan olduğu ve aşırı hasara duyarlı olduğu açıktır. Hamile bir kadının ne kadar kilo alabileceğini tam olarak belirlemek zordur. Fakat gelişmekte olan fetüsün sağlığını korumak için hamilelik sırasında herhangi bir ağırlığın kaldırılmasından kaçınılması önerilir. Beklenti alan annelerin hamilelik boyunca üstlendiği tüm fiziksel aktiviteler konusunda son derece dikkatli olmaları gerekir. Gebelikte ortaya çıkan komplikasyon endikasyonları varsa, yatak istirahati, doktor tarafından fetüsün zarar görmemesine ve gebeliğin herhangi bir şekilde tehdit altında olmamasına dikkat edilmesi için tavsiye edilebilir.

Hamilelikte Su Aerobiği

Su aerobiği, gebelik sırasında aşırı derecede yararlı olduğu için önem kazanıyor, çünkü aşırı gerginliğe neden olmuyor. Hamileler için su aerobiği yararları çoktur. Çoğu kadın, hamilelik sırasında egzersiz yapmayı zorlaştırır; bu da sadece yana kaymış şekli yüzünden değil aynı zamanda gebelik sırasında bacaklar ve sırtın maruz kaldığı gerginlik nedeniyle de görülür. Kadınlar suda daha rahat egzersiz yapıyorlar. Su kuvvetinin uyguladığı basınç kaslar ve eklemler üzerinde sakinleştirici bir etkiye sahip olduğu bilinmektedir. Su aerobiği, kan dolaşımını ve dayanıklılığı yanı sıra esneklik ve kas tonusunu arttırma kabiliyeti ile bilinir. Bu egzersiz biçimi, doğum sırasında yaşanan acıyı azaltmada de yardımcı olur. Ayrıca hızlı kilo kaybı ve postpartum hızlı bir iyileşme sağlar.

Gebe kadınlar için pelvik taban kas egzersizleri, uterus çok ağırlaştığında gebeliğin sonraki evresinin bir parçası olan suşla yüzleşmek için pelvik tabanın hazırlanmasında yardımcı olur. Ayrıca vajinal doğum sırasında pelvik bölgede meydana gelebilecek hasar riskini azaltırlar. Buna ek olarak, gebelik sırasında bu egzersiz rutini gerçekleştiren kadınların doğumdan daha hızlı iyileştiği bilinmektedir. Ayrıca prolapsus uterus ve idrar kaçırma riskini de önler. Hamilelik sırasında kadınlar için pelvik taban egzersizleri herhangi bir hazırlık veya belirli bir duruşa ihtiyaç duymadığından, her yerde ve günün herhangi bir saatinde yapılabilir. Tek yapmanız gereken, vajinal bölgedeki kasları kontratlamak, bir ara tutmak ve daha sonra yavaş yavaş serbest bırakmaktır. Her gün yaklaşık 100 kasılma önerilir, Gün boyunca on ila oniki partiler halinde yayılır. Gebelik sırasında pelvik taban egzersizleri, pelvik tabanı oluşturan kasları hafifletip rahatlatarak pelvik tabanı güçlendirir.

Hamilelik ve egzersiz, su aerobiği, aerobik,pelvik taban kas egzersizleri,

The post Hamilelikte Egzersiz appeared first on Medcezir.net.



This post first appeared on Medcezir.Net - Teknoloji, Sağlık, Güzellik Ve B, please read the originial post: here

Share the post

Hamilelikte Egzersiz

×

Subscribe to Medcezir.net - Teknoloji, Sağlık, Güzellik Ve B

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×