Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Bel Fıtığı, Belirtileri ve Tedavisi

Bel Fıtığı, halk arasında çok görülen rahatsızlıktır. 30 yaştan sonra bayan ve erkekte sürekli görülür. Vücutta bulunan omurga bir çok kemikten oluşur. Bel bölgesinde bulunan omurga esnek yapıya sahiptir. Omurga belin sağa, sola, geriye, öne doğru eğilimini sağlar. Omurganın esnek olmasını sağlayan diskler vardır. Bu diskler yuvarlak şekilde olur ve omurganın arasında bulunur. Omurgaya esneklik veren disklerin yerinden oynaması sonucu bel fıtığı oluşur. Yerinden hareket eden diskler omuriliğin içine girer. Beyinden gelen sinir ile omurilik içinde baskı oluşturur. Oluşan baskı ile şiddetli bel ağrısı oluşur. Bel ağrısı fıtık oluşmasına neden olur. Omurgadaki diskin kaymasıyla fıtık ağrısı çoğalır. Belin bir kaç yerinde fıtık oluşabilir. Bel fıtığı omurganın alt kısmında şiddetli ağrı ile oluşur. Bel kayması riski de artar. Bel fıtığı kalıcı hastalık olarak bir ömür boyu devam edebilir. Bel fıtığı geçici veya kalıcı olarak vücutta oluşur. Bele uygulanan düzenli masaj ve egzersiz tedavi yöntemleriyle iyileşme oranı yüksek olur. Bel fıtığı ağrısı oluştuğu zaman kişi hareket etmede zorluk çeker. Ağrı kol, bacak vücudun her bölgesinde hissedilir. Kişi için eğilip, kalkma işkence olur. Fıtık ağrısı gün boyu devam eder. Kullanılan ilaçlar ile ağrı geçici olarak kesilir. Doktor kontrolü ile bel fıtığı rahatsızlığından kurtulma sağlanmalıdır.

Bel fıtığı nedenleri
Bel fıtığı ağrısı kişinin yaşam kalitesini düşürür. Belde oluşan ağrı iş yapamaz duruma getirir. Hareket etmede, yürümede zorluk oluşturur. Bel fıtığına neden olan bir çok faktör vardır.
  • Kilolu ve obezite kişilerde bel fıtığı görülür.
  • Hareketli ve sürekli egzersiz yapan kişide bel fıtığı oluşur.
  • Sigara içen, alkol kullanan kişide bel fıtığı görülür.
  • Cinsel ilişki sürekli yaşayan kişide bel fıtığı görülür.
  • Ani vücut hareketi yapan ve düzensiz oturan kişide bel fıtığı oluşur.
  • Ağır iş yapan, ağır yük taşıyan kişide bel fıtığı görülür.
  • Futbol, güreş sporuyla uğraşan kişide bel fıtığı oluşur.
  • Doğum yapan bayanda bel fıtığı oluşur.
Bel fıtığı tedavisi
Bel fıtığı rahatsızlığından kurtulmak için doktor kontrolü ile iyileşme sağlanır. Bel fıtığı iyileşse bile yeniden oluşabilir. Kalıcı hastalık olarak kalabilir. Kişi hayatı boyunca yaşamını dikkat ederek sürdürmelidir. Bel bölgesine emar çekilir. Belde kaç tane fıtık varsa emar ile anlaşılır. Hastaya düzenli egzersiz ve fizik tedavi uygulanır. Bel ağrısı için kas gevşetici, ağrı kesici, ilaç ve krem kullanılır. Merhem kullanılır. Bel bölgesine sıcak ve soğuk su torbası basıncı yapılır. Bel fıtık için sülük ve hacamat tedavisi de faydalı olur. Fizik tedavi ve ilaç tedavisi olumsuz sonuçlanırsa bel fıtık için ameliyat tedavisi uygulanır.

The post Bel Fıtığı, Belirtileri ve Tedavisi appeared first on Medcezir.net.



This post first appeared on Medcezir.Net - Teknoloji, Sağlık, Güzellik Ve B, please read the originial post: here

Share the post

Bel Fıtığı, Belirtileri ve Tedavisi

×

Subscribe to Medcezir.net - Teknoloji, Sağlık, Güzellik Ve B

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×