Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

University Admission Test Preparation: English-বিশ্ববিদ্যালয় ভর্তি প্রস্তুতি: ইংরেজি



University Admission Test Preparation: English-বিশ্ববিদ্যালয় ভর্তি প্রস্তুতি: ইংরেজি
1. Choose the Correct pronoun.
The teacher --- challenge us are the ones we remember.
A. which B. whose
C. whom D. who

2. Choose the incorrectly spelled word.
A. imminent B. irresistible
C. irresolute C. immense

3. What is the noun of 'do'?
A. did B. deed
C. day D. died

4. 'Posthumous' means-
A. human qualities
B. occurring before birth
C. occurring after death
D. being rational.

5. The adjective is-
A. calenlate B. calculative
C. caleculation D. calculus

6. Can you smell gas? The underlined word is-
A. noun b. adjective
C. verb D. adverb

7. Choose the correct article.
Rakib is --- finest young player now.
A. the B. a
C. an D. none of these

8. When the lights went out, I --- some candles.
A. take B. got C. lit D. get

9. IÕll introduce you --- Dr. Davies.
A. for B. with
C. at D. to

10. Tom --- ill since Christmas.
A. has B. was
C. has been D. have been

11. A --- man catches at a straw.
A. drowning B. clever
C. wicked D. poor

12. None but the brave deserves ---
A. The success B. The fair
C. achievement D. beautiful

13. The attendance of the students --- poor.
A. are B. were
C. was D. is

14. 'Living from hand to mouth' means---
A. live a poor life
B. live a rich life
C. live an active life
D. live a idle life

15. Find the noun:
A. undertaker B. underhand
C. understand
D. underdeveloped

16. He was reasonably well-off. A substitute of 'reasonably' is---
A. very B. extremely
C. exceedingly D. quite

17. Spot the misspelt word:
A. atrophy B. atainment
C. achievement D. affection

18. The --- said about this the---.
A. few, best B. more, worst
C. less, better D. little, better

19. The purpose of an argument in to---
A. persuade B. enrage
C. quarrel D. laugh

20. We have a stake --- our future.
A. of B. at
C. in D. under

Ans: 1. D 2. B 3. b 4. C 5. B 6. C 7. A 8. C 9. D 10. C 11. A 12. B 13. D 14. A 15. A 16. D 17. B 18. C 19. A 20. C


This post first appeared on University Admission Information, SSC, HSC, IBA, BBA, MBA, EMBA, BCS Exam Resources, please read the originial post: here

Share the post

University Admission Test Preparation: English-বিশ্ববিদ্যালয় ভর্তি প্রস্তুতি: ইংরেজি

×

Subscribe to University Admission Information, Ssc, Hsc, Iba, Bba, Mba, Emba, Bcs Exam Resources

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×