Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Päivä kirpputorilla (sisältää arvonnan!)


Minkälaista olisi pyörittää omaa kirpputoria? Lapsena kaikki ammatit kiinnostivat minua kovin; haaveilin usein kirjastonhoitajan tai opettajan työstä. Tieni on kuitenkin vienyt minut aivan eri hommiin ja tällä kertaa se vei minut päiväksi tutustumaan Hervannan Swap & Vintage 58 kirpputorin arkeen. Lopusta löytyy myös arvonta!

Sitä voisi luulla, että itsepalvelukirpputorilla työntekijät ovat vain kassaa varten, sillä siltähän se pääosin näyttää meidän asiakkaiden silmin ja varmasti tätä se joissakin paikoissa onkin. Olen aiemmin jo kertonut, että olen suuri kirpputorien fani ja olinkin innoissani kun sain mahdollisuuden päästä kurkkaamaan minkälaista oikeasti on arki kirpputorilla Swap & Vintage 58 omistajan Idan ja työntekijän Sallan kanssa.

Kun saavuin kirpputorille puolen päivän aikaan kävi sisällä mukava kuhina. Yllättäen muutamaa iltapäivän hiljaista hetkeä lukuun ottamatta asiakkaita tuli ja meni ovista todella tasaiseen tahtiin. Hervantalaisella kirpputorilla asiakaskunta on vakiintunut mukavasti ensimmäisen vuoden aikana ja olikin ilo nähdä vakioasiakkaiden rupattelevan tuttavallisesti Idan ja Sallan kanssa.


Viihtyvyys on kirpputorilla kuin kirpputorilla todella tärkeä asia. Sillä on väliä mahtuuko rattaiden kanssa kulkemaan pöytien väliä, minkälainen valaistus on ja osaako asiakaspalvelija hommansa, vaikka jokainen päivä ei olekaan täydellinen. Swap & Vintagella pyritään ottamaan huomioon pienetkin asiat ja se varmasti on yksi syy menestykseen. 

Swap & Vintagella pöydät siistitään kerran päivässä, missä on oikeasti ihan valtava työ. Tämä tarkoittaa sitä, että jokainen pöytä käydään lävitse, mahdollisesti väärien pöytien tuotteet kerätään pois jos niitä huomataan. Tähän kaikkeen menee aikaa päivästä riippuen yhteensä noin kolme tuntia. Kun kierroksen lopussa kävimme katsomassa ensimmäisiä siivottuja pöytiä niin ne olivat jo ihan kiitettävästi myllättyjä, mutta silti tämä tekee viihtyvyydelle erittäin paljon. Voitte kuvitella miltä näyttävät pöydät, joita ei siistitä ollenkaan muutamaan päivään saati sitten koko myyntijaksolla. Kaikkia myyjiä ei oman pöydän kunto kiinnosta, joka toki näkyy siinä myynnissäkin. 

Hintalaputtomat tuntuvat olevan aika suuri riesa, sillä niille on ollut pakko varata oma rekki ja laatikot siihen alle. Vinkit hintalappujen kiinnittämiseen löydät aikaisemmasta postauksestani täältä! Onneksi välillä kassalla onnistutaan löytämään hinta hintalaputtomalle joko Kirppari Kallen avulla tai ihan soittamalla sille kenen pöydästä tuote on löytynyt, mutta tässä kohti se on tuurista kiinni. Aina ei tavara pääse vaihtamaan omistajaa.


Tällä kertaa väärää tavaraa oli ”vain” kukkurallinen kori, mutta tavaroiden oikeisiin pöytiin viennissäkin menee todella paljon aikaa. Pöydän siivoaminen kerran päivässä ei muuten ole itsestäänselvyys, vaan usein se on joko myyjän omalla vastuulla tai erikseen ostettavana maksullisena palveluna.

Kierroksen aikana tuli huomattua asia, josta Ida minulle jo aiemmin puhui nimittäin pöytien ja lattioiden roskaaminen. Löytyi nenäliinoja, karkkipapereita yms. ihan puhdasta roskaa, joka kuuluu vain ja ainoastaan roskakoriin. Ei voida syyttää roskakorien vähyyttä, sillä niitä löytyy kyllä kirpputorilta runsain määrin. Todella ikävää niin työntekijöille kuin pöytien vuokraajille ja asiakkaillekin.

Päivän aikana ehtii tapahtua paljon muutakin; seurataan myyjien myyntiä ja pyritään reagoimaan nopeasti jos jollakin ei myynti suju, ollaan yhteydessä sähköpostilla ja puhelimella myyjiin esimerkiksi liian täydestä pöydästä, hintalaputtomista tuotteista tai kielletyistä myyntiesineistä, tehdään asiakashankintaa, tarjousviestejä, mainoksia ja markkinointia, vastataan asiakaspalautteeseen ja sitten on ihan pöytien täyttö- ja tyhjennyspalvelut. Yks kaks ei kuulostakaan niin yksinkertaiselta hommalta vaan päivään mahtuu paljon erilaisia hommia!


Swap & Vintagella on myös mahdollista ottaa täysihoitopalvelu, jossa kirpputorin työntekijät hinnoittelevat tuotteet puolestasi ja pitävät huolta pöydästä koko myyntijakson ajan. Sinun tarvitsee joko vain tuoda tavarat ja hakea myynnin lopuksi valmiiksi pakattuna pois tai voit ottaa lisähinnasta haun kotoa. Hiljaisina hetkinä juuri näitä tuotteita hinnoiteltiin ja hintoja välillä etsittiin googlesta jos oli harvinaisemmasta tavarasta kyse. Ida ja Salla tietävätkin nykyään todella laajalti eri tuotteiden hinnan ja se onkin tullut heidän työssään mukavana bonuksena. Tavara myy kyllä jos sillä on oikea hinta ja kunto hyvä, ulkopuolinen on usein paras tekemään sen homman sillä tunnearvon lisää ei kukaan halua maksaa.

Vaikka ovet sulkeutuvat päivän päättymisen merkiksi, niin silti vain vielä nappailaan viimeiset kuvat facebookkia tai instagramia varten, asioita tapahtuu myös ovien ollessa kiinni. Päivä yrittäjälle on usein pitkä, mutta kun saa tehdä sitä mistä oikeasti pitää, niin se myös palkitsee. Vaikka minusta ei kirpputorin pitäjää tulekaan, näin siitä aivan uudenlaisen puolen ja todella arvostan heidän työtään. Kiitos Salla ja Ida mukavasta päivästä!ARVONTA


Arvotaan kuuden päivän keskikokoinen pöytä Kirpputori Swap & Vintage 58:lle.
Arvontaan osallistut kertomalla parhaimman kirppislöytösi ja jättämällä kommenttiin myös sähköpostiosoitteesi!
Arvonta aikaa on keskiviikkoon 20.09.2017 klo 22:00 asti!Kirpputori Swap & Vintage 58 sijaitsee Tampereen Hervannassa osoitteessa Lindforsinkatu 4. 

Aukioloajat
Ma – To 11-19
Pe – La 11-17Postaus toteutettu yhteistyössä Kirpputori Swap & Vintage 58 kanssa


This post first appeared on Turkooseja Unelmia, please read the originial post: here

Share the post

Päivä kirpputorilla (sisältää arvonnan!)

×

Subscribe to Turkooseja Unelmia

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×