Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Projekti 333, OSA 1 - Aloitus


Vähentäminen on ollut pop viime vuodet. Minulla se alkoi Konmarista ja on jatkunut pikkuhiljaa erilaisia minulle sopivia metodeja hyväksi käyttäen. Minimalismi on pyörinyt mielessäni viime kuukausina varsinkin vaatteiden kohdalla. Vaikka muuten olenkin onnistunut tavaraa vähentämään on edelleen vaatteet minun heikkouteni, erityisesti kauniit mekot ja tunikat. Vaatteeni ostan pääasiassa kirpputorilta, kenkiä ja alusvaatteita lukuunottamatta. 

Eivät asiat näin aina ole olleet, ennen ostin varsinkin Lidlistä halpoja vaatteita kauppareissujen yhteydessä. Kun törmäsin haasteeseen Vuosi ilman uusia vaatteita 2016 olin heti mukana! Vuoden aikana sai tehdä kolme poikkeusta (en laskenut tähän niitä alusvaatteita) ja silloin juuri koukutin itseni lopullisesti kirpputorien valikoimaan. Edelleen ihan uusia vaateita ostan todella harvoin ja nekin vain todelliseen tarpeeseen mahdollisimman laadukkaina.

Sitten vastaani tuli Project 333. Se on idealtaan minimalistinen vaatehaaste, jossa pukeudut 33 vaatteeseen kolmeksi kuukaudeksi. Muita omia vaatteita ei tosin dumpata pois, vaan ne kerätään laatikoihin ja viedään esim kellariin, minä tungin väliaikaisesti vaatekaappien yllä oleviin kaappeihin kun kellari on aivan liian täynnä. Tuohon maagiseen lukuun 33 ei lasketa mukaan alusvaatteita, urheiluvaattieta, koruja joita et ota koskaan pois (vihkisormus yms), yövaatteita, kotivaatteita tai työpaikalla pidettäviä vaatteita. Muuten mukana on kaikki kengistä koruihin ja takeista laukkuihin. Sen verran höllensin etten itse koruja tähän laske, sillä käytän niitä niin harvoin tai reppua jota käytän usein reissussa jos sellainen tulee.


Kun nuo haasteen ulkopuoliset vaatteet on otettu pois ei haaste kuulosta enää yhtään mahdottomalta! Aloitin oman urakkani katsomalla mitä vaatteita käytän yhden Viikon Aikana ja käymällä jälleen kerran kaikki vaatteeni lävitse. Teen totaalisen vaatekaapin mylläyksen pari kertaa vuodessa ja usein sinne jää paljon vaatteita, joita ei tule käytettyä, mutta joista en raaski luopua. Konmarin kanssa opin päästämään irti jo aika hyvin, mutta edelleen tuntui siltä, että vaatekaappi on aivan liian täynnä. Annan sinulle yhden ohjeen vaatteiden kanssa; sovita ja katso peilistä, vaatteen pitää ennen kaikkea tuntua hyvältä juuri sinun mielestäsi!

Tämä projekti 333 auttaa minua selvittämään omaa tyyliäni ja mistä oikeasti pidän. Ei ole kiellettyä valita samoja vaatekappaleita myös seuraavalle Kolmen Kuukauden jaksolle! Tavoitteeni onkin päästä kaikista ylimääräisistä vaatekappaleista eroon, mutta on mukavaa kun välillä voi vaihdella mistä valita. Ohjeista löytyy, että jos jotakin 33:sta vaatekappaleesta ei ole käytetty ollenkaan niin se pitäisi laittaa eteenpäin. Tämän nyrkkisäännön aijon ehdottomasti pitää mielessäni!  Myöskään ei ole tarkoitus kulkea rikkinäisissä tai kuluneissa vaatteissa, niitä saa korvata haasteen aikana. 


Ja mitä tulee siihen viikon saldoon, niin alus-, urheilu- tai kotivaatteita lukuunottamatta käytin yhteensä n. 20 eri vaatekappaletta. Määrältään se ei ole yhtään niin paljoa mitä kuvittelin ennen aloitusta! Viikon aikana kului 3 t-paitaa, pitkähihainen, legginsit, farkut, 2 mekkoa, 2 hupparia, 3 takkia, 4 kenkäparia, 2 housut sekä tunika. Onko se mielestäsi paljon vai vähän?

Kaikkien vaatteiden läpikäyminen oli taas valtava urakka, mutta joka kerta se on ollut sen arvoista. Nyt kaksi suurta kassia meni sinne yläkaappeihin, muutama vaate menee äidilleni ja jonkin verran kulahtaneita ja oikeasti entisiä kappaleita ihan tekstiilien poistoon. Valitsin nuo 33 vaatekappaletta ensin siten, että jätin kaikki sellaiset, joita haluaisin käyttää ja kun niitä oli n. 40 kappaletta alkoi karsiminen.


Nämä minä valitsin ensimmäiselle kolmen kuukauden rupeamalle:

2 farkut
2 toppia
3 t-paitaa
3 tunikaa 
4 eripaksuista pitkähihaista
2 legginsit
4 shortsia/hametta
6  mekkoa
2 takkia
4 kengät
1 laukku


Tulette seuraamaan projektiani suunnillen tuon kolmen kuukauden välein ja toivon Ennen Kaikkea oppivani lisää itsestäni ja kulutuksestani. Olisi myös ihana, jos joku teistä innostuisi aiheesta ja lähtisi myös kokeilemaan tätä projektia kanssani! Tähän mennessä alku on jo ollut todella antoisa ja avannut silmiäni, sillä jo pelkästään se mitä käyttää viikon aikana oli vain murto-osan vaatekaappieni sisällöstä. Haluan päästä kohti minimalistisempaa vaatekaappia ja tämä on hellä tapa päästä kohti sitä. Ennen kaikkea tässä suurin työ on aloittamisessa ja sen jälkeen se menee omalla painollaan, kunhan muistaa sen vaihdon tehdä sitten kolmen kuukauden päästä!

Miltä projekti 333 kuulostaa?


ps. muistakaahan käydä osallistumassa arvontaan vielä tämän viikon ajan ♥


This post first appeared on Turkooseja Unelmia, please read the originial post: here

Share the post

Projekti 333, OSA 1 - Aloitus

×

Subscribe to Turkooseja Unelmia

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×