Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Vegaaniset uutuudet testissä OSA 1


Vegaanisia uutuuksia satelee eri merkeiltä huimaa vauhtia. Näen tämän pelkästään positiivisena ongelmana, sillä uusia tuotteita on ihanaa kokeilla. Kuitenkin kaikki uudet tuotteet eivät ole hyviä; osassa on katsottu markkinarakoa ja isketty ahneena kiinni täysin keskeneräisillä tuotteilla. Maku ensin kiitos! Pyrin viimeiseen asti olemaan heittämättä ruokaa roskiin, mutta kerran minun oli aivan pakko kun kohdalle tuli Poutun vegeleikkeleet, ei enää koskaan. *kylmät väreet*Blue Dragonin wokkipussin kylkeä kävin lävitse useampaan otteeseen halutessani tarkistaa sen vegaanisuus, olisin päässyt paljon helpommalla jos olisin vain katsonut edestä logon vegan tai takaa tekstin soveltuu vegaaniseen ruokavalioon. Näitä löytyy useampiakin vegaanisena ja olen todennut todella hyväksi SoFinen tofukuutioiden kanssa. Toisessa osassa on kuivamaustesekoitus ja toisessa wokkikastike. Usein käytämme wokkikastikkeita tuomaan makua, mutta tällä saa wokeista vielä parempaa. Ainoa miinus näissä on hinta joka oli reilut kaksi euroa eli kerran maustamiselle tulee kyllä hintaa.

Becel kasvirasva avokadolla ja limeöljyllä on mielenkiintoinen uutuus. En oikein tiennyt mitä odottaa, mutta se maistuu lähinnä limelle. Kokonaisuutena tämä on omaan makuuni liian voimakas eli ei toimi esimerkiksi leivän päällä kurkun Porlammin Vege+ juuston kaverina. D-vitamiini on suoraan merkitty kasvipohjaiseksi ja tästä kuten ilahduttavasti monesta muustakin kasvirasvasta löytyy vegaaniudesta kertova logo. Rakenne tässä on muuten aika kovaa siniseen keijuun tottuneena, hapankorpulle levittäminen olikin aika haasteellista.  Tämä soveltuu niin leivontaan kuin ruoanlaittoonkin ja siihen tämä loppu paketillinen varmasti meneekin. Useat kevyemmät rasvat eivät sovellu paistamiseen, joka on tullut joskus karvaammin koettua. Hinta tällä pyörii kolmen euron kummallakin puolella, foodie.fi:n mukaan noin 2,79e .

Poppamiehen Vegeneesi on todella hyvää! Nyt kun vegaanisia majoneeseja putkahtelee ovista ja ikkunoista voi oikeasti valita sen suosikin (hyvästi x-tra kevytmajo) ja voin todeta tämän olevan yksi parhaista tai peräti paras maistamistani. Maku ei ole voimakas, mutta hieman makeahko. Juuri sopiva leivän väliin, grilliruoan kylkeen tai coleslawiin, jota olemmekin ahkerasti tehneet viime aikoina ihanasta uudesta kaalista. Ainoa mikä tässäkin vähän harmittaa on pieni koko ja hinta siihen nähden, joka on myöskin kolmen euron paikkeilla. Isompaa pakkausta kehiin kiitos!


Risellan Täysjyväriisi, linssi + punajuuri sekoitukselta odotin paljon ja ajattelin, että tässä olisi helppo tapa lisätä ateriaan niin kasviksia kuin proteiiniakin. Kuitenkin mieleeni tuli lähinnä koulun rutikuiva riisi, joka edelleen pelkästään ajatuksena saa kylmät väreet aikaiseksi. Meillä syödään usein basmatiriisiä tai muuta "kosteampaa" riisiä, joka on kuin luotu erilaisia kastikkeita varten. Lisäksi nyt muoti-ilmiöksi noussut punajuuri lähinnä kummastutti tässä. Ihan kiva idea, mutta ei jatkoon. Tätä sai muuten metsästää todella pitkään eli ihan joka kaupasta tätä ei löydy.

Gold&Greenin kausimakua saaristo sai myöskin etsiä aika kauan ennen kuin sitä löytyi. Makuna siinä on tilli, piparjuuri ja sitruuna. Paistettuna sipulin kanssa tämä on hyvää, kunhan ei pihtaile rasvan/öljyn kanssa paistaessa. Nyhtökaura on vain aika kuivaa sellaisenaan joten tarvitsee kaveriksi joko kastikkeen tai perunamuusin. Tätä on syöty nyt uusien perunoiden kanssa ja toimii pienellä suolan ja pippurin lisäyksellä kivasti. Olen tätä nähnyt myytävän kalliimmalla kuin muita, liki kuusi euroa paketti,  mutta Prismassa tämä on samanhintaista kuin muutkin maut (3,89e). Nyhtökauraa ostaessa siis kannattaa oikeasti vertailla hintoja ja suosia alennuksia. 


Viimeisimpänä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä tulee Plantin Yogoat kaurajugurtti makuna vanilja. Tämä on oikeasti todella hyvää, ei mielestäni liian makeaa kuten suurin osa kasviperäisistä jugurteista. Paljon tämän mausta kertoo myös se, että myös Kalle pitää tästä, vaikka ei yleisesti vaniljajugurteista tykkää. Todella hienoa, että soijajugurteille tulee muita vaihtoehtoja lisää. Tämä käy myös kevyempänä versiona vaniljakastikkeesta kaura-omena paistoksen kanssa tai ihan vain myslin ja marjojen kanssa. Hyvää joka tapauksessa! Hintaa tällä on todella vaihdellen kahdesta ja puolesta eurosta liki neljään asti, edullisempaa ollut k-ryhmän kaupoissa. 

Ostaisin näistä neljä kuudesta uudestaan ja mielestäni se on erinomainen saldo! Varsinkin Vegeneesiä ja Yogoatia meillä on nykyään aina kaapissa, nyhtökauraa ostamme silloin tällöin ja Spice&Wokkia harvemmin jos sattuu tulemaan vastaan. Oliko tässä sinulle uusia tuotteita?

Kerro ihmeessä myös omat arviosi näistä tuotteista! This post first appeared on Turkooseja Unelmia, please read the originial post: here

Share the post

Vegaaniset uutuudet testissä OSA 1

×

Subscribe to Turkooseja Unelmia

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×