Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

DiÅŸ Hassasiyeti

Diş Hassasiyeti, dentin hassasiyeti veya kök hassasiyeti için kullanılan genel bir terimdir. Sıcak, soğuk, tatlı veya çok fazla asitli yiyecek ve içecekler; soğuk hava şartları dişlerde ağrıya ya da hassaslaşmaya neden olması;ekşi tatlara karşı dişlerin kaşınması ya da dişleri gıcırdatma isteği olması dişlerin hassasiyeti olduğunu gösterir.

Dişe şeklini veren, diş minesine destek olan ve diş minesinin alt kısmında yer alan yumuşak tabakaya dentin adı verilir. Dentin; Yanlış ve sert şekilde dişlerin fırçalanması, aşındırıcı oranı çok yüksek diş macunu kullanılması,diş eti çekilmesi ve asit erozyonu gibi nedenler yüzünden açığa çıkar ve soğuk-sıcak, tatlı-tuzlu yiyecek ve içecekler,soğuk hava ya da fırçalamadan kaynaklanan dokunma etkisi sonucunda sızı ortaya çıkar. Buna ek olarak blumia rahatsızlığı (kişinin kendini kusturması) da ağızda meydana getirdiği asitler nedeniyle diş erozyonuna ve hassasiyete neden olabilir.Yapılan araştırmalara göre 20-40 yaş arasındaki her 3 kişiden 1’i diş hassasiyeti sorunu yaşıyor.

Diş hassasiyetine karşı, uygun diş macunu kullanmak son derece önemli… Yapılan araştırmalar hassas dişlere sahip kişilerin yüzde 50’sinin bu pratik yöntemi tercih etmediğini gösteriyor. Araştırmaya göre;hassas dişler için özel olarak üretilen diş macunlarının sadece tek bir yönde faydasının olduğunu düşünülüyor ve  yaşlılar için olduğu sanılıyor.Hassas dişlerle diş fırçalamak kabusa dönüşebilir;dişleriniz ağrıdığı için daha az fırçalarsanız da daha fazla dişeti hastalığı ve diş çürüğü oluşma riski ortaya çıkmaktadır.

Diş hassasiyeti oluşma riskini, diş eti hastalıklarını ve diş eti çekilmesini önleyecek şekilde ağzınızı temiz tutarak azaltabilirsiniz. Diş hekiminiz tarafından önerildiği şekilde günde en az üç kere dişlerinizi fırçalar, diş ipi kullanır ve daha az aşındırıcı bir diş macunu kullanırsanız, diş hassasiyeti oluşturma riskini azaltabilirsiniz.

Diş hekiminize hassas dişiniz konusunda bilgi vermeniz önemlidir. Diş hekiminiz sizi muayene ederek probleminiz gerçekten  dentin hassasiyeti olup olmadığını belirler ve sizin için uygun olan tedaviyi önerir.

Sıcak, soğuk, tatlı, ekşi veya asitli yiyecek ve içeceklerden sonra hissedilen ağrı, derin diş çürüğünün veya kırık bir dişin belirtisi de olabilir. Bu durumda diş hekiminiz dolgu yapacak ya da başka bir tedavi uygulayacaktır.

The post Diş Hassasiyeti first appeared on Diş Hekimi Tuba Koç.



This post first appeared on Pendik Diş Hekimi Tuba Koç 0216 3892920, please read the originial post: here

Share the post

DiÅŸ Hassasiyeti

×

Subscribe to Pendik Diş Hekimi Tuba Koç 0216 3892920

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×