Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Arkeologer tappar det över Virgin Galactics senaste rymdfärd

Förra veckan genomförde Virgin Galactic ännu en flygning och skickade tre passagerare och en instruktör till kanten av rymden. Men det var inte de levande passagerarna ombord på VSS Unity som hade många människor i uppståndelse. Istället noterar rapporter att arkeologer över hela världen är upprörda över att en av passagerarna bar forntida mänskliga fossiler ut i rymden ombord på flyget.
Fossilerna som togs ombord på VSS Unity inkluderade några från Australopithecus sediba, som levde för ungefär två miljoner år sedan, uppskattar forskare. De andra fossilerna kom från Homo naledi, en forntida mänsklig art som levde 250 000 år gammal. Båda arterna upptäcktes nära Johannesburg i Sydafrika av team ledda av Lee Berger.
Det var faktiskt Berger som fick tillstånd från South African Heritage Resources Agency (SAHRA) att exportera fossilerna som togs ut i rymden. De bars ombord på flyget av Tim Nash, en sydafrikansk affärsman och en av de tre passagerarna ombord på Unity.

Video som visar Homo naledi, en av de två arterna av forntida mänskliga fossiler som tagits ut i rymden.
Att ta dessa forntida mänskliga fossiler ut i rymden var en del av ett utarbetat reklamtrick för att uppmärksamma “vetenskap, utforskning, mänskligt ursprung och Sydafrika”, noterade Bergers begäran. Trots den möjliga exponeringen det kan medföra, säger arkeologer att flytten satte kvarlevorna i fara och kunde ha lett till förlusten av en av de viktigaste identifierande referenserna för A. sediba, eftersom axelbenet som tagits ut i rymden faktiskt är det första A. sediba fossil som ska upptäckas, och därmed en referens som hjälper till att definiera arten.
Naturligtvis skulle den här historien förmodligen vara mycket annorlunda om flygningen inte hade varit framgångsrik, inte bara på grund av förlusten av liv, utan på grund av förlusten av historia som är möjlig om flygningen inte hade gått så smidigt. Lyckligtvis är det inte fallet.
Det här är inte heller första gången vi har sett forntida fossil tas ut i rymden. Tidigare har dinosauriefossil tagits ut ur jordens atmosfär. Ändå har arkeologer rätt att bli upprörda. Om flyget hade gått dåligt hade benen här kunnat förloras för alltid. En liten men viktig bit historia skulle ha gått förlorad med dem.
Missa inte: Webb-teleskopet ser kolbaserade molekyler i en havsvärld
Inlägget Arkeologer tappar det över Virgin Galactics senaste rymdfärd dök upp först på BGR.

Trendigt just nu:

Netflix nya släpp: 5 av de största titlarna kommer nästa vecka
iPhone 15 Pro är en kraftfull speltelefon, men den kan ha ett problem av Apples egen tillverkning
Måste iPhone 15-tillbehör, från fodral till USB-C-laddare

Arkeologer tappar det över Virgin Galactics senaste rymdfärd som ursprungligen dök upp på BGR.com på lördag, 16 september 2023 kl. 21:20:00 EDT. Se våra villkor för användning av flöden.

The post Arkeologer tappar det över Virgin Galactics senaste rymdfärd appeared first on Teknik- och underhållningsnyheter, recensioner, erbjudanden och hur.This post first appeared on Diese Eine Tägliche Gewohnheit Aufzugeben, Kann Ihr Sexualleben Verbessern, please read the originial post: here

Share the post

Arkeologer tappar det över Virgin Galactics senaste rymdfärd

×

Subscribe to Diese Eine Tägliche Gewohnheit Aufzugeben, Kann Ihr Sexualleben Verbessern

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×