Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Afla cum scăpăm de retenția de apă

Edemul este termenul medical folosit pentru retenția de apă. Reprezintă acumularea de lichide în ţesuturile organismului în special în țesutul conjunctiv. Retenţia de apă apare doar în momentul în care aceste lichide nu pot fi resorbite în sânge, sau când trec într-o cantitate mare în ţesuturile de lângă vasele de sânge. Schimbările se pot observA vizibil la nivelul mâinilor, picioarelor, a abdomenului sau a feţei.  Astfel acestea capătă un aspect pufos.

Printre cauze se numără:aportul de sare mărit, statul în picioare foarte mult timp, temperatura ridicată, sarcina, alimentaţia nesănătoasă și administrarea de medicamente.

Simptomele retenției de apă: Umflarea zonelor afectate ,zonele afectate devin dureroase, articulațiile devin rigide, creșterea în greutate, dureri de cap, abdomen umflat.

Remedii naturale pentru retenția de apă

1. Consumul sporit de lichide

O primă măsură pentru a combate retenția de apă  este creșterea consumului de lichide (în special apă). Atunci când corpul este deshidratat, el începe să rețină apă, din această cauza apare și edemul. Când organismul primește lichide suficiente, acesta își activează în mod natural mecanismele de drenaj. 

Vă recomandăm să consumați abundent: apă, suc de pepene roșu, suc de portocale, apă de cocos, ceaiuri din plante, băuturi decofeinizate

2. Efectuarea de exerciții fizice

Un stil de viață sedentar nu este cel mai sănătos, de aceea efecturea de exerciții fizice este obligatorie pentru prevenirea retenției de apă. O jumătate de oră de exerciții fizice ușoare ajută la detoxifierea organismului. Acest proces combate cu succes edemul iar dvs o simțiți extraordinar atât fizic cât și mental.

În cazul în care suferiți de probleme de sănătate care vă restricționează exercițiul fizic, gimnastica medicală sub supravegherea unui specialist poate fi o soluție în acest sens.

3. Reducerea aportului de sare

Consumul ridicat de sare contribuie foarte mult la retenția apei în țesuturi și la înrăutățirea edemului odată instalat. Un remediu natural este să evitați alimentele bogate în sodiu (carnea procesată, chipsurile, produsele de panificație cu sare etc.).Aromatizați mâncarea folosind condimente sănătoase, precum ierburile aromatice (busuioc, rozmarin, cimbru, piper etc.).

 Învățați să iubiți alimente mai puțin sărate. Dorința de a consuma sare ține de propriile obiceiuri alimentare, exact ca alimentația corectă. 

4. Combaterea stresului

Stresul este un declanșator al tulburărilor hormonale, cauza principală pentru predispoziția către retenția de apă în țesuturi. Exercițiile de respirație , masajul, meditația sau odihnă prelungită sunt mai eficiente de a scapă de stres și, indirect, de a preveni edemul. Există anumite tipuri de masaj terapeutic eficiente pentru sistemului limfatic.

Stresul nu face parte dintr-un mod sănătos de viață, ci iți poate afecta sistemul imunitar, sistemul digestiv și pe cel reproducător, poate creste riscul unui stop cardiac sau al unui atac cerebral, te poate face mai vulnerabil la anxietate și depresie și poate grăbi îmbătrânirea.

5. Suplimentarea aportului de minerale

Atunci când minerale esențiale (precum potasiu și calciu) lipsesc din organism, se agravează simptomele retenției de apă. Așadar, edemul vă scădea odată cu un consumul de minerale, mai ales potasiu, care ajută la reglarea nivelului de sodiu în organism. Vă recomandăm consumarea de : pepene roșu, banană, somon, fasole albă, cartofi copți, dovleac copt, iaurt.

De asemenea, potasiul este eficient și în combaterea retenției de apă, poate ajuta la prevenirea osteoporozei și formării calculilor renali, adică a pietrelor la rinichi.

6. Folosirea de pungi cu gheață

Atunci când edemul este deja prezent, aplicarea pungilor cu gheață poate ajuta la desumflarea regiunii afectate. Poziționați pachetul înghețat pe zona cu probleme, acoperiți cu un prosop și așteptați să acționeze aproximativ 10 minute. Vara, băile la picioare în apă rece pot avea același efect, însă nu sunt recomandate diabeticilor, fară consultarea din partea unui medic specialist.

7. Consumul de diuretice naturale

Diureticele naturale sunt alte remedii eficiente în cazul retenției de apă. Consumul de legume este foarte benefic , de exemplu varza, poate fi consumată în stare proaspătă, pentru reducerea edemului. Sucul de merișoare ajută organismul să dreneze eficient fluidele reținute excesiv în țesuturi.

Nu uită că un stil de viață sănătos te vă ajuta în lupta cu retenția de apă dar și în alte aspecte. Exercițiile fizice sunt foarte importante pentru sănătatea fizică și mentală. Un medic specialist te poate ajuta în lupta împotrivă retenției de apă.

The post Afla cum scăpăm de retenția de apă first appeared on Aika.



This post first appeared on Aika, please read the originial post: here

Share the post

Afla cum scăpăm de retenția de apă

×

Subscribe to Aika

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×