Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Doğru diş fırçalama tekniği nasıl olmalıdır?

Tags: diaring

Doğru diş fırçalama tekniği nasıl olmalıdır?

Ağız ve diş sağlığımızı korumak, hem dişlerimiz hem de tüm bedenimiz için oldukça önemlidir. Diş üzerinde oluşan bakteri plakları, gıda artıkları zamanla dişlerin deforme olmasına ve diş eti hastalıklarına neden olur. Dişlerimizi doğru fırçalama tekniği ile temizlediğimizde ise ağız ve diş sağlığımızı korumuş ve ileride çıkabilecek problemleri engellemiş oluruz. Yanlış diş fırçalama tekniği ile diş fırçalama, sert diş fırçası kullanma, çok sık diş fırçalama diş eti çekilmesinin mekanik nedenleri arasında sayılabilir.  Dudak-diş eti bağının yapısal bozuklukları,  çeşitli diş eti hastalıkları, hatalı dolgu ve kaplamalar diş eti çekilmesine yol açmaktadır. Diş çekilmesi ise oldukça ciddi bir problemdir. Bu nedenle dişleri doğru şekilde fırçalama, önem arz etmektedir.

Doğru diş fırçalama tekniği nasıl olmalıdır?

  • Diş macununu bol kullanmaya gerek yoktur. Bilinenin aksine nohut tanesi büyüklüğünde diş macunu kullanmanız yeterli olacaktır.
  • Fırça uçları diş etlerinize bakacak biçimde 45 derece açıyla diş fırçanızı tutmalısınız. Başka bir deyişle çapraz açı ile tutmanız bunu sağlayacaktır.
  • Dişlerinizi fazla baskı uygulamadan nazikçe dairesel, oval hareketlerle fırçalayınız.
  • Dişlerinizin çiğneme kısmı dediğimiz üst bölgelerinde fırçayı, ileri geri hareket ettirerek kullanabilirsiniz.
  • Dil yüzeyi temizliği de diş bakımının olmazsa olmazıdır. Dil yüzeyini temizlemek, oluşabilecek ağız kokusunun da önüne geçecektir.
  • Gün içerisinde en az 2 kez 3’er dakika dişlerinizi fırçalamasınız. Bunu planlamak zor geliyorsa sabah ve akşam olarak kendinizi programlayabilirsiniz, güne başlangıç ve güne veda.
  • Fırçalama bittikten sonra diş macununu tükürmeniz yeterlidir. Ağzınızı su ile uzun süre çalkalayarak tükürmek, diş macununun etkisini azaltacaktır.

Fırçalamanın yanında ağız ve diş sağlığımız için neler yapmalıyız?

Diş fırçalama oldukça önemli olsa da tek başına yeterli diyemeyiz. Çünkü diş fırçamızın yetişemediği yerlerde veya dişler arasında kalan bakteriler, çürüklerin en büyük nedenlerindendir. Düzenli olarak kullanacağınız diş ipi, tam koruma için yardımcı olacaktır. Gargara, arayüz fırçası, diş ipi vb. diğer ağız bakım ürünleri diş fırçalamanıza destek olabilecek diğer ürünlerdir. Ağız ve diş sağlığı için, diş bakımınızı geciktirmeden ve eksiksiz olarak yapmanız, oluşabilecek problemleri engelleyecek ve tam koruma sağlayacaktır.



This post first appeared on Baydent Ağız Ve Diş Sağlığı Polikliniği, please read the originial post: here

Share the post

Doğru diş fırçalama tekniği nasıl olmalıdır?

×

Subscribe to Baydent Ağız Ve Diş Sağlığı Polikliniği

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×