Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Devlet Destekli Özel Ağaçlandırma Hibesi

 

Orman Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ağaçlandırma hibesi programı kapsamında, özel ağaçlandırma projesini sunan girişimcilere ceviz, badem yetiştiriciliği ve ağaçlandırma projeleri için hibe desteği verilmeye devam ediyor. Detayları yazımızda bulabilirsiniz.

Orman Genel Müdürlüğü, her yıl Nisan ve Eylül aylarında olduğu gibi bu yıl da projesini sunan girişimcilere özel ceviz, badem ve özel ağaçlandırma teşebbüsleri için devlet destekli özel ağaçlandırma hibesi veriyor. Hibe son başvuru tarihi 30 Eylül olup, devlet desteği ne kadar, köylere verilecek olan bu hibeden kimler faydalanabilir, başvuru şartları nelerdir? gibi merak ettiğiniz tüm soruları sizler için araştırdık.

Özel Ağaçlandırma Hibesi Nasıl Alınır?

Tarım ve Orman Bakanlığı, özel ağaçlandırma teşebbüsleri için her yıl teşvikler sağlıyor. Devletin arazi desteği sağladığı projeler kapsamında özel ağaçlandırma teşviklerinden yararlanmak için pek çok girişimci başvuruda bulunuyor. karabuk kultur sitesi Tarım ve Orman Bakanlığı alt kuruluşu olan Ağaçlandırma Genel Müdürlüğü tarafından, Hazineye bağlı olup özel ağaçlandırma teşebbüsleri için ayrılan boş orman ve bozuk orman arazileri, özel ağaçlandırma hibesi ve teşvikleri sayesinde yeniden ağaçlandırılarak ıslah ediliyor. Bundan önce verilen teşvikler sayesinde yaklaşık 80.000 hektar atıl alan, yeniden ıslah edilerek meyvelerini vermeye başladı ve ormanlara kazandırıldı.

Ağaçlandırma Faaliyetleri İçin Köylere Hibe Desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıllarda sürdürülen çalışmalar kapsamında, ağaçlandırma alanında 180.684 hektar etüt-proje, 17.871 hektar ağaçlandırma tesis ve 153.428 hektar ağaçlandırma bakım çalışması yapıldı. Ceviz, fıstık çamı, badem, keçiboynuzu, kestane Gibi Gelir Getiren türde gerçekleştirilen özel ağaçlandırma çalışmaları için köy ağaçlandırma projeleri için de 16.826.000 TL hibe ile 948.717 TL kredi aktarımı sağlandı.

Ayrıca ülkemizde ormanların bakımı, rehabilitasyon çalışmaları ve orman gençleştirme faaliyetleri için geçen yıl yaklaşık 740.000 hektar alan üzerinde yapılan çalışmalar için 289,1 Milyon TL harcandı. karaman kultur sitesi Orman varlığı, bakım, rehabilitasyon, ağaçlandırma faaliyetleri ve destekleyici çalışmalar ise her sene düzenli olarak artıyor. Geçen yıl yapılan eylem planı uygulamaları sonucunda, 12.077 hektar alanda endüstriyel ağaçlandırma ve 364 hektar alanda ceviz, 687 hektar alanda badem ağaçlandırma desteği verildi. Bunlara ek olarak de 96.487 adet aşılı zeytin ağacı ve 109.795 adet yabani zeytin ağacı dikimi desteklendi.

Ağaçlandırma Hibesinden Kimler Yararlanabilir?

Tarım ve Orman Bakanlığının yürüttüğü ağaçlandırma hibe programından yararlanabilecek kişiler;

  • Kamu Kurum ve Kuruluşları
  • Belediyeler
  • Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri
  • Köye Hizmet Götürme Birlikleri
  • Özel Dernekler ve Vakıflar
  • Özel Şirketler
  • Bütün Gerçek ve Tüzel Kişiler

Ağaçlandırma hibesinin verilme amacı, tüm ağaçlandırma faaliyetleri ile rehabilitasyon, erozyon ve sel kontrolü, çığ ve heyelanların önlenmesi, mera ıslahı, ağaç ıslahı, orman ağaç, ağaççık ve florasına ait tohum ve fidan üretimi, fidanlık ve imar-ihya çalışmalarına katkıda bulunmaktır. kars kultur sitesi Devlet ormanlarında gerçekleştirilmek istenen özel ağaçlandırma faaliyetleri için başvurular 30 Eylül tarihine kadar, e-devlet üzerinden Orman İşletme Müdürlüğüne yapılır.

Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Ağaçlandırma Desteği

Ceviz, badem, zeytin dik %65 hibe al !

Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yönetmelik değişikliği ile özel ağaçlandırma faaliyetleri ile alakalı yeni bir destek programı başlatıldı. Bu program kapsamında Ağaçlandır ve Erozyon Kontrolü Hizmetlerine İlişkin Yönetmelik, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu yönetmeliğe göre, orman köylüsü olup orman köyünde ikamet eden kişilerin, ceviz ve badem gibi gelir getiren ağaç türleri yetiştiriciliği yapmak isteyenlere, en fazla 30 dekara kadar yapılacak ağaçlandırma faaliyetleri için %65 hibe desteğidiğer tüm gerçek ve tüzel kişilerin faaliyetleri için ise %25 hibe desteği yapılacağı duyuruldu.

Ceviz ve bademin gibi gelir getiren ağaçlardan farklı olarak en çok tercih edilen ağaç türleri ise defne, kestane, harnup, fıstık çamı, zeytin ve antepfıstığı ağaçları. Özel ağaçlandırma projeleri kapsamında dikilen ve bunlar gibi gelir getirici meyve ormanlarından elde edilen ürünler, orman sahibine kalıyor. kastamonu kultur sitesi Bu şekilde, hibe desteği sayesinde maliyeti olmaksızın ek gelir elde edilebilir.

Ağaçlandırma Başvurusu Nasıl Yapılır?

Tarım ve Orman Bakanlığının desteklediği projeler için ücretsiz olarak verilen arazilerin, proje süresi bitene kadar bakanlık uzmanları tarafından teknik yardım desteği de veriliyor: Ön etüt raporu ve ağaçlandırma teşebbüsü projelendirme çalışmaları ücretsiz olarak yapılıyor. Proje kapsamındaki arazi hazırlıkları, arazinin telle çevrilmesi, fidan alımı ve dikimi maliyetleri ve 3 yıllık bakım giderlerini desteklemek için düşük faizli kredi imkanı tanınırken; köy ormanlarında yapılacak çalışmalar için proje tutarının %100’ü hibe ediliyor.

Özel ağaçlandırma çalışmaları için devlet desteği almak isteyen özel ve tüzel kişiler, kayseri kultur sitesi ağaçlandırma yapacakları bölgenin haritası ve krokisi ile beraber Orman İşletme Şefliği, İşletme Müdürlükleri veya Bölge Müdürlüklerine başvuruda bulunabilirler.

Devlet Destekli Özel Ağaçlandırma Hibesi yazısı ilk önce Güncel Sağlık Sitesi üzerinde ortaya çıktı.



This post first appeared on Sağlıklı Ve Fit, please read the originial post: here

Share the post

Devlet Destekli Özel Ağaçlandırma Hibesi

×

Subscribe to Sağlıklı Ve Fit

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×