Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Sokakta hayvan olur mu?

Soruyu gören bir grup; “olmaz!” şeklinde çıkışacaktır. Onlara soralım; neden olmasın? “Sokakta hayvan olur mu?” Sorusunu bile anlamsız buluyoruz ama yine de soralım bakalım…

Sokak hayvanları, şapkadan çıkmadı. Bunları uzaylılar getirip buraya bırakmadı zaar değil mi?

İnsanlar sokakları inşa ettiği ve bu hayvanları kendisi ile yaşamaya mecbur ettiği için var bu canlılar. Sonuç olarak, onlar da sokaklar da bizim eserimiz. Dolayısıyla, kendi eserimizi sahiplenmek zorundayız.

Sahiplenme deyince, yanlış anlaşılmasın. Sokakta hayvan olmaz, çok seviyorsanız evinizde besleyincilerin söylemine benzedi, öyle değil. Sokak hayvanı kavramını kabullenmek zorundayız demek istiyorum.

Sokak neresidir?

Sokak; İnsanoğlunun kendi kurduğu şehir denen hapishanelerin volta atılan alanları değil mi? Tertemiz midir buraları?

Bütün tehlikelerden uzak, insanlar için hijyenik alanlar değil mi?

Pekiyi sevgili insan dostum, şehirler ve sokakları bu dünyanın içinde değil mi? Biz insanlar başka gezegenlerde mi yaşıyoruz? Hayvanların şehirde olmayacağı, bunun doğru olmadığı bilimsel görüşü nereden çıktı?

Kirlilik ve sokak hayvanları

Sokak hayvanlarının kirliliğe yol açtığı ve hijyenik olmadığı iddiasına göz atalım.

Köpekler özelinde, derli toplu olmadıkları iddiası, kabul edilebilir bir iddia olabilir.

Özellikle bu hayvanların, yemek yedikleri kapları yıkamayıp sofrayı toplamadıkları bilinir.

Doğrudur. Biraz dağınıktır bu tüylüler. Ayrıca bir gün süpürge yaptıklarını da görmedim. Bununla birlikte banyo giderine tüyleri birikiyor.

Yani say say bitmez.

Bir gün de gel, arabayı sen yıka be kardeşim.

Yok!

Ancak köpeklerin bıraktığı tüm artıklar, tamamen organiktir ve kısa zamanda doğa tarafından ayrıştırılır. Buna dışkı da dahildir.

Elbette köpekler kaldırımlara kaka yapsın demiyoruz. Sahipli hayvanların dışkıları, zaten sahipleri tarafından genellikle toplanır. Toplamayanları da öncelikle hayvanseverler uyarır. Bunu yaygaraya dönüştürmek yerine, sağlıklı iletişim ile çözmek mümkündür. Sokak hayvanları için ise yapabileceğimiz çok fazla şey yok. Bunların atıklarını el birliği ile toplamak, elimizden gelenin en iyisi. Ha, bunu da biz yaparız. “Köpek istemezük” diyenlerin bunu yapmasını istemiyoruz.

Kediler için ise hiçbir kirlilikten söz edilemez. Tuvalet alışkanlıkları dahil, çevreye hiçbir etkileri yoktur bu maymun suratlıların.

Ya kuşlar için ne yapacağız?

Beni konuşturmayın, kuşlar çevreden uzaklaşsın diye yapmadığını bırakmıyor bazıları…

Sonuç olarak, sokakta hayvan elbette olur. Dünya hepimizin evidir ve sokak bunun bir parçasıdır. İnsan, nerede hangi canlının var olacağına karar verme büyüklüğünü biran önce terk etmeli, doğa ve çevre ile barışmalıdır.

The post Sokakta hayvan olur mu? appeared first on Hughugkusu.



This post first appeared on DoÄŸa Evimiz, please read the originial post: here

Share the post

Sokakta hayvan olur mu?

×

Subscribe to DoÄŸa Evimiz

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×