Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Avukatlık bürosu büyük şehirde mi, ilçede mi açılmalı?


Stajını bitirmiş erkekler için de askerliğini tamamlamış mesleğe yeni başlayan her avukat için ofis açmak, kendi bürosunda avukatlık ve danışmanlık hizmeti vermek hukuk fakültesi öğreniminin başından beri en büyük ideallerden biridir.

Kendi avukatlık bürosunu açmak bir avukat için her ne kadar meslek hayatının ilk basamağında bir ideal olsa da avukatlık bürosu masrafı, tecrübe birikimi, müvekkil portföyü ve tanınırlık açısından bazı riskler taşımaktadır. Bu risklerin yanında bir avukat büro açarken büyük şehirde yani ilde mi yoksa ilçede mi açmalı sorusuna referans olabilecek bazı küçük detaylar hakkında bilgi vermeye çalışalım.

Büyük şehirde, ilde avukatlık bürosu açmanın avantajları

  • Çok fazla kişiye hitap edebilme fırsatı; nüfus ne kadar çok ise suç oranı aynı oranda artar ve dava oranı da yükselir. Bu durum da avukatların iş yapma potansiyellerini arttıran bir olgudur. 
  • Kişi sayısının çokluğuna bağlı dava çeşitliği ve birçok konuda tecrübe edinme olanağı
  • Büyük şehirlerde şirket sayısı fazla olacağı için daha büyük davalara bakma imkanı
  • Büyük şehirlerde çok sayıda meslektaş olması; mesleki konularda görüş alışverişi ve farklı dava konularında paslaşma imkanı sağlayabilir.

Büyük şehirde, ilde avukatlık bürosu açmanın dezavantajları

  • Çok sayıda avukat olması rekabetin fazla olmasına neden olacaktır. 
  • Büro kiralarının yüksek olması, ulaşım vs. masrafları ek yük oluşturabilir.
  • Büyük şehirlerin yoğun ve karmaşık iş düzeni psikolojik olarak yıpratabilir.

İlçede - küçük şehirde avukatlık yapmanın avantajları

  • Az kişiye hitap etmeden dolayı ilk başvuru kaynağı olmada rekabetin düşük olması. İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde yaklaşık tahmini 500 kişiye bir avukat düşerken küçük şehirlerde ise 2000 ve daha üstü kişiye bir avukat düşebilmektedir.
  • Küçük bir şehirde az nüfusa kendinizi daha kolay tanıtabilirsiniz.

İlçede - küçük şehirde avukatlık yapmanın dezavantajları

Kısaca özetlemek gerekirse küçük şehirlerde avukatlık yapmak ofis açmanın en büyük dezavantajı portföyün düşüklüğü, küçük davalara bakmanın daha sık olması, dava çeşitliliğinin azlığı nedeniyle mesleki birikim ve tecrübenin sınırlı kalabilme riski diyebiliriz.

Sonuç olarak büyük şehirde avukatlık bürosu açmak ve küçük bir ilçede açmanın kendilerine göre avantajları ve dezavantajları olsa da önemli olan nokta yaşanılan yerin bir avukat için ne hissettirdiğidir. Avukat için o şehir cazip olsa da eşi ve çocukları için yaşam ve eğitim koşulları açısından pek de uygun gelmeyebilir. 

Küçük bir şehrin sevilen, tanınan bir avukatı olarak meslek hayatınızı mutlu bir şekilde sürdürebilirken, metropollerde önemli ve büyük davalara bakabilir, iyi paralar kazanabilirsiniz.



This post first appeared on MutlakButlan.com, please read the originial post: here

Share the post

Avukatlık bürosu büyük şehirde mi, ilçede mi açılmalı?

×

Subscribe to Mutlakbutlan.com

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×